Business Developer Medische Technologie

Business Developer Medische Technologie

Geplaatst Deadline Locatie
12 sep 28 sep Utrecht
Heb jij passie en ervaring in het domein van Medische Technologie? Wil je die inzetten voor innovatie? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Functieomschrijving

Nieuwe innovaties in de markt zetten; dat is de uitdaging waar Utrecht Holdings samen met onderzoekers van UMC Utrecht en de UU elke dag voor staat. Dit doen wij met een leuk team van zo'n16 medewerkers.

Als Business Developer medische technologie werk je aan meerdere projecten en ben je verantwoordelijk voor het valorisatieproces. Innovaties in je portfolio zijn gebaseerd op medische technologie met focus op o.a imaging, implants, 3D Bioprinting. Samenwerking vindt plaats met de afdeling Medische Technologie & Klinische Fysica van het UMCU.

Wat ga je doen?
Je bent in de lead om het intellectueel eigendom te beschermen, de commerciële deal te maken met een private partij dan wel om nieuwe spin-off ondernemingen een vliegende start te geven. Dat doe je samen met de wetenschapper(s), en collega’s van investment, legal en finance. Je werkt sterk vanuit de inhoud en probeert impact te creëren door mee te bouwen aan kwalitatief sterke casussen en betrokken partijen door het complexe innovatieproces te loodsen.

In deze functie zijn de belangrijkste verantwoordelijkheden:
  • scouten en screenen van (uit)vindingen en ideeën van onderzoekers op potentie voor commerciële ontwikkeling;
  • onderzoekers begeleiden in de stappen van onderzoek naar de markt o.a. op het gebied van intellectueel eigendom, samenwerking met marktpartners, financiering en startup support;
  • analyseren en adviseren ten aanzien van het businessplan en (IP) development plan;
  • in samenwerking met betrokken onderzoekers, marktpartijen en juristen de onderhandelingen leiden om tot commerciële licenties en samenwerkingsovereenkomsten te komen.
  • samen met betrokken onderzoekers en de collega’s van investment, legal en finance bouwen aan nieuwe spinoffs waarin de juiste kennis, het juiste team, het juiste plan bij elkaar komen
  • relevante kennis en relaties ontwikkelen en onderhouden binnen de kennisinstellingen, het bedrijfsleven en andere belanghebbenden.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Voor deze functie breng je het volgende mee:
  • academisch opgeleid en affiniteit met medische technologie en praktische toepassingen;
  • meerdere jaren relevante ervaring, bij voorkeur in een commerciële/strategische omgeving waarin business cases ontwikkeld worden en/of commerciële dealvorming onderdeel is;
  • de vaardigheden om je snel in een nieuw toepassingsgebied in te werken om de relevante business omgeving te kunnen begrijpen en makkelijk om te gaan met zowel onderzoekers als ondernemers;
  • nieuwsgierigheid naar nieuwe innovaties, gedreven om innovaties te vercommercialiseren en samenwerkingen op te zetten;
  • doorzettingingsvermogen en zelforganiserend vermogen: flexibiliteit en creativiteit in het zoeken naar oplossingen om innovaties met partners verder te ontwikkelen;
  • ondernemend, proactief, doortastend om ideeën tot concrete resultaten en deals te brengen;
  • goede omgang met de belangen van verschillende soorten stakeholders;
  • kennis over intellectueel eigendom is een pré, maar geen vereiste;
  • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:
  • een werkomgeving waarin je een hechte relatie kunt opbouwen zowel met het team van Utrecht Holdings als met de collega’s in het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht;
  • een uitdagende wereld waar het gaat om het sluiten van evenwichtige en zakelijke deals met respect voor de risico’s en belangen van diverse partijen.
  • een functie voor 12 maanden met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
  • een werkweek van 32 tot 36 uur met een bruto maandsalaris van minimaal € 5.441,- tot maximaal € 6.986,- bij een fulltime dienstverband (schaal 12 van de cao Nederlandse Universiteiten);
  • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Universiteit Utrecht

Utrecht Holdings is de Knowledge Transfer Office (KTO) van de kennisinstellingen UMC Utrecht en Universiteit Utrecht. Wij werken samen met wetenschappers aan commerciële valorisatie. Dit bereiken wij door deals te maken met het bedrijfsleven en start-ups op te zetten. Opdat wetenschappelijk onderzoek verder wordt ontwikkeld tot producten en diensten die wereldwijd beschikbaar komen voor patiënt, dier en maatschappij. Utrecht Holdings is tevens de patenthouder en neemt het voortouw in de onderhandelingen met externe partijen. Licenties sluiten we met bestaande grote bedrijven en met startups, met name in Europa en de Verenigde Staten. In Utrecht zoeken we naar een totaaloplossing en bouwen we mee aan een nieuwe spin-off als dat de meest aangewezen route is voor valorisatie.

Tenslotte investeren we in veelbelovende startups met als doel deze te ondersteunen bij hun ontwikkeling in een vroeg stadium. Een van onze fondsen is het Utrecht Holdings Seed Fund, een fonds van € 7,5 miljoen dat investeert in startende ondernemingen die innoveren op het gebied van Life Sciences, Sustainability & Digital.

Additionele informatie

Voor vragen of meer informatie over de vacature kan je contact opnemen met Tessa Scharringhausen (Directeur Knowledge Transfer) via tessa.scharringhausen@utrechtholdings.nl of (06) 53 53 23 46.

Wij verzorgen zelf de werving voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • Gedrag en maatschappij
  • 32—36 uur per week
  • €5441—€6986 per maand
  • Universitair
  • 4136

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 8, 3584CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Utrecht). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Als Universiteit Utrecht willen we een thuis zijn voor iedereen. We waarderen medewerkers met diverse achtergronden, perspectieven en identiteiten, onder andere op het gebied van culturele, religieuze of etnische achtergrond, gender, seksuele oriëntatie, functiebeperking of leeftijd. We streven naar een veilige en inclusieve omgeving waarin iedereen kan floreren en waaraan iedereen kan bijdragen.

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via secretariaat@utrechtholdings.nl.

Een assessment en referentiecheck kan onderdeel uitmaken van de procedure. De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op 7 oktober en/of 9 oktober.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Als Universiteit Utrecht willen we een thuis zijn voor iedereen. We waarderen medewerkers met diverse achtergronden, perspectieven en identiteiten, onder andere op het gebied van culturele, religieuze of etnische achtergrond, gender, seksuele oriëntatie, functiebeperking of leeftijd. We streven naar een veilige en inclusieve omgeving waarin iedereen kan floreren en waaraan iedereen kan bijdragen.

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via secretariaat@utrechtholdings.nl.

Een assessment en referentiecheck kan onderdeel uitmaken van de procedure. De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op 7 oktober en/of 9 oktober.

Solliciteer uiterlijk op 28 sep 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).