Afdelingshoofd Student Careers Centre en Bureau Internationale Studentenzaken

Afdelingshoofd Student Careers Centre en Bureau Internationale Studentenzaken

Geplaatst Deadline Locatie
13 sep 6 okt Amsterdam

Functieomschrijving

De dienst Studenten Service van de Universiteit van Amsterdam zoekt een enthousiast en gemotiveerd afdelingshoofd voor 32 tot 38 uur per week.

Ben jij overtuigd van de gedachte dat studenten de kans moeten krijgen het maximale uit hun studieloopbaan te halen? Ben je in staat te verbinden binnen een complexe organisatie en teams daarbij richting te geven?
Als afdelingshoofd binnen Studenten Service ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van optimale dienstverlening voor studenten van de UvA. Je afdeling bestaat uit Bureau Internationale Studentenzaken en het Student Careers Centre (BIS/SCC), die zich beide richten op de ontwikkeling van studenten. Je leidt, ontwikkelt en professionaliseert je afdeling en de samenwerking met faculteiten, opleidingen en andere organisatieonderdelen binnen de UvA. Je inspireert en motiveert je teams, bevordert interactie en persoonlijke groei. Het is belangrijk om actuele kennis van de disciplines in je afdeling en de UvA-organisatie te hebben om je afdeling binnen en buiten de UvA te kunnen vertegenwoordigen. Je maakt deel uit van het managementteam en draagt daarin bij aan professionalisering van StS als geheel en een prettige werkomgeving. In de cultuur van StS staat de student centraal en wordt energiek en in hoog tempo aan resultaat gewerkt, passend bij de dynamische omgeving van de UvA en Amsterdam.

Je afdeling is georganiseerd in drie teams, gevormd door ruim 25 medewerkers, die allen gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling van studenten.

Bureau Internationale Studentenzaken (BIS) stimuleert en faciliteert internationale ervaring tijdens de studie met verschillende programma's, waaronder het UvA Exchange Programme en diverse korte uitwisselingsmogelijkheden. Ontwikkeling en beheer van een breed portfolio van overeenkomsten met partneruniversiteiten wereldwijd is daarmee ook de verantwoordelijkheid van BIS. Het team Funds & Scholarships beheert vanuit BIS beurzen- en leningenprogramma's voor zowel inkomende als uitgaande UvA-studenten. Het Student Careers Centre (SCC) begeleidt en traint studenten bij het maken van (loopbaan)keuzes, biedt online dienstverlening, informatie over solliciteren en een netwerk van werkgevers. Het doel is inzicht te geven in persoonlijke vaardigheden, motivatie, kansen en ontwikkelrichtingen.

Wat bieden we
Voor deze functie bieden we een dienstverband van 32 tot 38 uur per week voor de periode van een jaar, met een proeftijd van twee maanden. Bij gebleken geschiktheid volgt een vast dienstverband. De werkzaamheden maken deel uit van het functieprofiel afdelingshoofd 2. Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, € 5.441 tot € 6.986 bruto per maand (salarisschaal 12) op basis van volledige werktijd (38 uur per week), exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. De ideale kandidaat is bij voorkeur snel beschikbaar.

Naast het salaris en de professionele en flexibele werkomgeving bieden we een gevarieerd pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld:
  • 232 verlofuren per jaar (bij een 38-urige werkweek) en extra vakantiedagen tussen Kerst en de jaarwisseling;
  • de flexibiliteit om werk en privé te combineren, met de mogelijkheid tot thuiswerken voor een gedeelte van je tijd;
  • een breed cursusaanbod dat je kosteloos kunt volgen, bijvoorbeeld op het gebied van tijdsmanagement of Engels en een online cursusplatform met meer dan 100 verschillende cursussen;
  • 7 weken geboorteverlof (voor partners) met 100% salarisbehoud;
  • gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof;
  • een pensioen bij ABP, waar de UvA voor twee derde aan bijdraagt.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Wat ga je doen
  • Je geeft richting en sturing aan de activiteiten, middelen en mensen binnen je afdeling in de bredere context van StS en de UvA;
  • Je zorgt voor draagvlak en eigenaarschap op de werkvloer en brengt de ontwikkeling van je afdeling tot stand door persoonlijke en professionele groei van de teamleden te faciliteren en doorstroom te bevorderen;
  • Je bent vertegenwoordiger van de dienstverlening binnen de UvA en een sparring partner voor de mensen in je teams die de dienstverlening in je afdeling tot stand brengen;
  • Je draagt als lid van het managementteam gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor het strategisch beleid en de financiële begroting van StS;
  • Je draagt bij aan een kritische en open houding in het managementteam om de dienst verder te professionaliseren en een fijne werkplek voor collega's te borgen.

Wat neem je mee
Jouw profiel:
  • Je beschikt over academisch werk- en denkniveau;
  • Je hebt leidinggevende ervaring en je managementstijl laat zich beschrijven als verbindend en faciliterend;
  • Je bent bekend met academisch onderwijs en hebt inzicht in én affiniteit met de dienstverlening van de afdeling;
  • Je beschikt over een inspirerende opstelling in de interactie met collega’s; je bent in staat om anderen van je visie te overtuigen, dan wel je eigen visie in samenwerking met anderen verder aan te scherpen;
  • Je bent communicatief vaardig, hebt een goed gevoel voor de verschillende belangen die binnen een grote organisatie kunnen ontstaan en weet op de juiste manier te beïnvloeden binnen je context;
  • Je beheerst zowel de Nederlandse als Engelse taal uitstekend in woord en geschrift.

Actuele kennis van en een netwerk binnen de Universiteit van Amsterdam is een sterke pre.

Over ons
De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 42.000 studenten, 7.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

Over de dienst Studenten Service
De afdeling Student Careers Centre en Bureau Internationale Studentenzaken maken deel uit van de dienst Studenten Service (StS). StS geeft invulling en uitvoering aan het studentenbeleid door dienstverlening en ondersteuning aan studiekiezers, studenten en pasafgestudeerden van de UvA. Het doel is de studieloopbaan van studenten zo goed mogelijk te laten verlopen door advisering, begeleiding en informatieverschaffing. StS richt zich op verschillende expertisegebieden en disciplines, zoals voorlichting en studiekeuze, studentbegeleiding en internationalisering.

Vragen
Voor vragen over de functie of de afdeling kun je contact opnemen met: Janneke van Marle, directeur StS, uitsluitend via e-mail: j.vanmarle@uva.nl.

Sollicitatie
Herken je je in het profiel en ben je geïnteresseerd in de functie, dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet. We ontvangen graag een motivatiebrief en cv als pdf-bestand. Je kunt via onderstaande link solliciteren.

De reactietermijn sluit op 6 oktober 2024. Sollicitaties die we na de reactietermijn ontvangen, die niet via de link worden verstuurd, of niet compleet zijn, kunnen we helaas niet in behandeling nemen.

De eerste ronde sollicitatiegesprekken zal plaatsvinden op donderdag 10 oktober in de ochtend. De tweede ronde volgt op 15 oktober begin van de middag.

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Wij stellen acquisitie niet op prijs.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Specificaties

  • Management
  • Gedrag en maatschappij
  • 32—38 uur per week
  • €5441—€6986 per maand
  • Universitair
  • 13393

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Roetersstraat 11, 1018WB, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit van Amsterdam (UvA)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 6 okt 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).