Junioronderzoeker, onderzoeker

Junioronderzoeker, onderzoeker

Geplaatst Deadline Locatie
17 sep 22 okt Groningen

Functieomschrijving

Wanneer mentale klachten niet reageren op een klachtgerichte behandeling met medicatie of psychosociale begeleiding, is inzichtgevende psychotherapie geïndiceerd. Recent hebben wij in een multicenter gerandomiseerde gecontrolleerde studie aangetoond dat ook ouderen (<60 jaar) kunnen profiteren van een inzichtgevende psychotherapie, in dit geval schematherapie. Schematherapie richt zich op maladaptieve patronen in emoties, denken en gedrag (zogenaamde schema’s) die zijn ontstaan in de jeugd als gevolg van emotionele tekorten. Schematherapie leert mensen gezonder te reageren wanneer hun maladaptieve schema’s worden getriggerd in het dagelijkse leven.

Gezien het eerdere gebrek aan evidentie voor schematherapie bij ouderen, is het logisch dat deze behandeling niet eerder is geïmplementeerd. In dit project, waarvoor we nu een (junior)onderzoeker zoeken, willen we schematherapie aangevuld met ervaringsgerichte psychomotorische therapie breed beschikbaar maken binnen de gespecialiseerde GGZ voor ouderen. Door een lerend ROM-netwerk te vormen, verzamelen we systematisch praktijkdata, die de mogelijkheid geven de effectiviteit in de dagelijkse praktijk te monitoren en zo tot een scherpere indicatiestelling te komen (voor wie werkt deze interventie het beste?).Het lerend ROM-netwerk wordt ingebed binnen het Rob Giel Onderzoekscentrum om de vereiste consolidatie na het project te garanderen.

Dit project wordt gefinancierd door ZonMw n.a.v. de subsidieoproep: Nog meer implementatie van kennis en innovaties in de praktijk (Ronde 2).

Wat ga je doen
We zijn op zoek naar een gemotiveerde (junior-)onderzoeker die het enthousiasme en de capaciteiten heeft om onder andere de volgende taken succesvol te vervullen:
- Opzetten, coördineren en uitvoeren van een praktijkgericht implementatieonderzoek, namelijk kwalitatieve interviews afnemen bij cliënten en therapeuten en het opzetten van een lerend ROM-netwerk.
- Onderhouden van contact met alle betrokkenen, zoals de instellingen en projectgroepen.
- Ontwikkelen van implementatie materialen, in nauwe samenwerking met het projectteam en diverse stakeholders.
- Uitvoeren van de (kwantitatieve en kwalitatieve) data-analyse, inclusief het rapporteren van onderzoeksbevindingen in wetenschappelijke tijdschriften.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

- Je hebt een relevante wetenschappelijke opleiding op Master-niveau afgerond (bijvoorbeeld Psychologie, Gezondheidswetenschappen, Bewegingswetenschappen, Sociologie, Geneeskunde, Master Vaktherapie), óf je hebt onlangs je PhD traject afgerond in een relevante richting.
- Je hebt affiniteit met de doelgroep, namelijk oudere mensen met een persoonlijkheidsstoornis of chronische psychische klachten en zorgprofessionals die werken met deze patiëntengroep.
- Je vindt het leuk en uitdagend om een complex project te coördineren, waarin je samenwerkt met zorgprofessionals, wetenschappelijk onderzoekers én patiënten. Je houdt van organiseren, en hebt goede (mondelinge en schriftelijke) communicatieve vaardigheden.
- Je bent creatief in het bedenken van oplossingen en laat je niet snel uit het veld slaan; je kunt nauwkeurig en precies werken, maar ook pragmatisch te werk gaan als het project dat van je vraagt.
- Het is helpend voor ons als je al ervaring hebt met het opzetten of uitvoeren van een praktijkgericht implementatieonderzoek, maar dit is geen vereiste.
- Je spreekt vloeiend Nederlands; daarnaast kun je je goed uitdrukken in het Engels.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Dit kan betekenen dat je voldoende bescherming tegen Hepatitis B moet hebben opgebouwd voordat je kunt worden aangesteld. Indien nodig verzorgt het UMCG de vaccinatie. Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Arbeidsvoorwaarden

Je krijgt een arbeidsovereenkomst van 32 tot 36 uur per week voor een periode van twee jaar. Je salaris bedraagt maximaal € 5.504,- bruto per maand (schaal 10), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC). Indien je nog niet gepromoveerd bent, bieden wij bij gebleken geschiktheid de mogelijkheid om er een promotietraject van te maken.

Het project start in November; deze aanstelling start in overleg zo spoedig mogelijk.

Afdeling

Universitair Centrum Psychiatrie

In het Universitair Centrum Psychiatrie (UCP) doen we kwalitatief hoogstaand onderzoek naar de oorzaken en gevolgen van psychiatrische klachten. Binnen het centrum werken psychologen, psychiaters, sociologen, biologen en statistici aan fundamenteel onderzoek, als ook aan toepassingen van onderzoeksbevindingen in de klinische praktijk. Het doel is om behandeling en daarmee de kwaliteit van leven van patiënten met psychiatrische aandoeningen te verbeteren door hen een effectieve behandeling in de eigen regio aan te kunnen bieden.

Over het projectteam
Het projectteam bestaat uit een enthousiaste en bevlogen groep onderzoekers met diverse achtergronden, waaronder psychologen, psychomotorisch therapeuten, ervaringsdeskundigen, psychiaters, onderzoekers en een implementatiedeskundige. Alle onderzoekers zijn werkzaam op het grensvlak van klinische zorg en wetenschappelijk onderzoek. Het onderzoek wordt gecoördineerd vanuit het UCP/UMCG, in nauwe samenwerking met onderzoekers van GGZ Breeburg, GGZ Centraal, GGZ Mondriaan, van Andel GGZ . De projectgroep beschikt over een breed gedragen achterban, vanuit hun betrokkenheid bij de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie, Nederland Instituut van Psychologen, Nederlands Kenniscentrum Ouderenpsychiatrie, Expertpanel Persoonlijkheid & Ouderen en de diverse postacademische opleidingen binnen de psychiatrie en psychomotorische therapie. Je zult bij het uitvoeren van het onderzoek intensief samenwerken met het RGOC netwerk de ouderen afdeling.

Additionele informatie

Silvia van Dijk
06 2564 6755
s.d.m.van.dijk@umcg.nl

Richard Oude Voshaar
06 4294 9549
r.c.oude.voshaar@umcg.nl

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; PhD
  • 32—36 uur per week
  • max. €3493 per maand
  • Universitair
  • 240705

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Silvia van Dijk, s.d.m.van.dijk@umcg.nl, telefoonnummer: 06 2564 6755
Richard Oude Voshaar, r.c.oude.voshaar@umcg.nl, telefoonnummer: 06 4294 9549

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Silvia van Dijk, s.d.m.van.dijk@umcg.nl, telefoonnummer: 06 2564 6755
Richard Oude Voshaar, r.c.oude.voshaar@umcg.nl, telefoonnummer: 06 4294 9549

Solliciteer uiterlijk op 22 okt 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).