Onderwijskundig onderzoeker

Onderwijskundig onderzoeker

Geplaatst Deadline Locatie
17 sep 8 okt Utrecht
Per 1 december zoekt Huisartsopleiding van het UMC Utrecht een onderwijskundig onderzoeker.
Je zorgt ervoor dat kennis uit onderzoek naar leren en opleiden in de huisartsgeneeskunde met succes wordt ingezet op de werkvloer.

Functieomschrijving

Zoek jij een dynamische werkomgeving met een collegiale, fijne sfeer, dan is deze functie van onderwijskundig onderzoeker dé kans voor jou. Je integreert uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek naar leren en opleiden in onderwijsonderdelen. Jouw inzet helpt ons de opleiding continu te verbeteren.

Als onderwijskundig onderzoeker binnen de Huisartsopleiding Utrecht ontwikkel je een toolbox met -evidence informed- vormen van (informeel) samenwerkend leven lang leren op de AWH werkplek (Academische Werkplaats Huisartsgeneeskunde) die ervoor zorgt dat kennis uit medisch inhoudelijk onderzoek op de werkvloer komt.

Je inventariseert en analyseert behoeften naar leren en opleiden bij diverse doelgroepen. Ook heb je een scherp oog voor de behoeften tot vernieuwing van bestaande programma’s voor leren en opleiden. Je adviseert over op te zetten onderzoek en in overleg met het hoofd onderzoek leren en opleiden formuleer je probleemstellingen. Je verricht literatuurstudies en signaleert potentiële kansen binnen het onderzoeksgebied in combinatie met onderwijstaken. Je voert onderzoek uit naar leren en opleiden en daarbij schrijf je ook mee aan subsidieaanvragen. Je zorgt ervoor dat de resultaten van de (onderzoeks) projecten zichtbaar zijn in het lokale, nationale en internationale netwerk van leren en opleiden in de (huisarts) geneeskunde.

Ook het begeleiden van de onderwijskundig beleidsadviseur in zijn/haar werk als initiator en projectleider (SoTL, Science of Teaching and Learning) behoort tot jouw taken. Daarnaast begeleid je promovendi binnen de onderzoeksgroep Het Continuüm van Leren en Opleiden in de Huisartsgeneeskunde.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Functie-eisen

  • WO werk- en denkniveau, gepromoveerd en minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie en affiniteit en bij voorkeur aantoonbare ervaring met het doen van (kwalitatief) onderzoek.
  • Vaardigheden in het vertalen van onderzoek (al dan niet uitgevoerd in Nederland) naar de praktijk van leren en opleiden.
  • Projectmatig denken en werken, ervaring met beleidsontwikkeling.
  • Kennis van (of bereid dat te verwerven) werkplekleren in een (para)medische context.
  • Beschikbaarheid van 32 uur per week (2 dagen per week in Zeist en 2 dagen per week in Utrecht (Julius Centrum) / op locatie).

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris voor deze (32 - 32 uur) functie bedraagt maximaal € 6.402,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Universitair Medische Centra (UMC). Wij bieden onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden. Bekijk onze arbeidsvoorwaarden en diverse extra's.

Afdeling

Huisartsopleiding Utrecht is onderdeel van het Julius Centrum, een divisie van het UMC Utrecht. De afdeling huisartsgeneeskunde hecht veel waarde aan goed onderwijs in het basiscurriculum, de vervolgopleiding en het postacademisch onderwijs. Het doel is gemotiveerde aios te krijgen, goede huisartsen af te leveren en het niveau van de huidige huisartsen op peil te houden. Aios ervaren een veilig leerklimaat en voelen zich gedragen door de wetenschappelijke staf van de huisartsopleiding. Docenten en opleiders ervaren een grote verbondenheid met het opleidingsinstituut. De aios leert vooral in de praktijk. Dat leren is competentiegericht. Aios maken zich de competenties eigen aan de hand van opleidingsthema’s en bijbehorende kenmerkende beroepsactiviteiten (KBA’s). De professionalisering van onze docenten is gekoppeld aan de kernwaarden uit onze missie en visie. Deze kernwaarden (leren van elkaar; vertrouwen; samenwerken; passie en plezier) hangen samen met de competenties die de docenten ontwikkelen. De Utrechtse huisartsopleiding leidt circa driehonderd huisartsen op en heeft ongeveer 85 medewerkers. De opleiding is gevestigd in een monumentaal pand aan het Broederplein, naast Slot Zeist.

Additionele informatie

Neem dan contact op met onze collega:
Roger Damoiseaux
088 75 697 00
r.a.m.j.damoiseaux@umcutrecht.nl

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
  • Gezondheid
  • max. 32 uur per week
  • max. €6402 per maand
  • Universitair
  • 2024-5146

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 100, 3584CX, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 8 okt 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).