Business Intelligence consultant (dienstverband)

Business Intelligence consultant (dienstverband)

Geplaatst Deadline Locatie
gisteren 3 nov Amsterdam
Zorg jij er voor dat de informatiebehoefte binnen de VU op de juiste manier tot stand komt en wil je werken met een state-of-the-art SAP Business Intelligence omgeving? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en maak het verschil.

Functieomschrijving

Binnen de dienst Informatietechnologie (IT) van de VU zorgt het Business Intelligence-team voor de centrale ontwikkeling en beheer van de informatievoorziening. Ons SAP BW/4HANA Data Warehouse (DWH) bevat data van HR, Financiën, Facilitaire Diensten, Onderwijs en Communicatie & Marketing. De informatie wordt voor een brede klantenkring toegankelijk gemaakt met SAP Analytics Cloud. Geregeld worden er nieuwe eenheden, omgevingen en functionaliteiten toegevoegd, waardoor we langzaam toegroeien naar een volwaardig Business Intelligence Competence Centre (BICC). Het BI-team waarin je komt te werken bestaat uit een mix van DWH-ontwikkelaars, consultants en informatie-analisten. Je werkt in een hecht team, waarin je veel verantwoordelijkheid en vrijheid krijgt.

Als consultant werk je op het snijvlak van IT en business. Je bent vanuit het BI-team het vertrouwde gezicht en aanspreekpunt voor klanten, en je helpt hen bij het oplossen van complexe informatievraagstukken. Je vormt de schakel tussen opdrachtgevers in de business en de ontwikkelaars binnen het BI-team. Je adviseert en vertaalt de business-wensen naar handzame ontwerpen waarmee de ontwikkelaars aan de slag kunnen. Daarna maak je zelf op basis van de data de afgesproken rapportageproducten (dashboards, rapportages en data-extracties) met SAP Analytics Cloud.

Jouw taken
  • Je brengt eisen en wensen van de business in kaart. Je vertaalt die naar functionele specificaties en ontwerpen voor nieuwe rapportage- en analyseproducten.
  • Je stelt zo nodig business cases van de voorgestelde oplossingen op.
  • Samen met de ontwikkelaars binnen het team zorg je dat de benodigde brondata technisch beschikbaar komt, en bewerkt, verrijkt, en gestructureerd in het DWH wordt vastgelegd.
  • Je bouwt de met de opdrachtgever afgesproken oplossingen (dashboards, kpi-rapportages en/of andere info-producten). Vóór oplevering zorg je voor het valideren en testen van de rapportages en rapportage-data. Daarna stel je de oplossingen aan eindgebruikers beschikbaar, via het centrale SAC-portal.
  • Je beheert autorisatieprofielen en kent autorisaties in SAC toe, via een standaard aanvraagproces.
  • Je werkt aan de succesvolle implementatie van ontworpen oplossingen.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

  • HBO/WO werk- en denkniveau.
  • Minimaal 3 jaar werkervaring als BI consultant.
  • Aantoonbare kennis en/of ervaring met SAP Analytics Cloud of een vergelijkbaar BI tool (MS Power BI, Tableau, Qlik Sense, e.d.). Kennis van SAP BW en Business Objects (Web Intelligence) is een pré.
  • Sterke analytische vaardigheden. Ervaring met analyse-methoden en -technieken is een pré.
  • Ervaring met projectmatig werken. Ervaring met Agile/Scrum en JIRA is een pré.
  • Je hebt inlevingsvermogen, je bent communicatief sterk en kunt goed adviseren. Je kunt communiceren met zowel business vertegenwoordigers als IT-specialisten.
  • Je bent ondernemend, besluitvaardig en klantgericht.
  • Je hebt een zelfstandige en pro-actieve houding, maar je bent ook een teamplayer.
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een absolute must. Communicatie en documentatie bij de VU is in het Nederlands.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Bij de VU draag je bij aan onderwijs, onderzoek en dienstverlening voor een betere wereld. En daar mag wat tegenover staan. Daarom bieden wij jou:
  • Een salaris van minimaal € 4.332,00 (Schaal 11) en maximaal € 5.929,00 (Schaal 11) bruto per maand, bij een voltijds dienstverband. Dit is gebaseerd op het UFO-profiel Consultant ICT 2. Het precieze salaris hangt af van je opleiding en ervaring.
  • Een functie voor minstens 0,8 fte. Je arbeidsovereenkomst duurt in eerste instantie 1 jaar, bij functioneren naar wederzijdse tevredenheid is het de intentie om het contract om te zetten naar onbepaalde tijd.

Daarnaast bieden wij je aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen. Enkele voorbeelden:
  • Bij een voltijdse 38-urige werkweek hoort een vakantietegoed van 232 uur per jaar.
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer.
  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
  • Hybride werken maakt een goede werk/privébalans mogelijk.

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Welkom bij de dienst Informatietechnologie
Als dienst Informatietechnologie zorgen we ervoor dat onderzoekers, medewerkers en studenten probleemloos kunnen werken en studeren. We faciliteren onderwijs en onderzoek met IT-middelen, adviseren over IT-producten en -diensten en houden het applicatielandschap up-to-date. Zo zorgen we ervoor dat de IT-voorzieningen van de universiteit 24/7 beschikbaar zijn.

Kom je werken bij IT? Dan werk je in een complex, vaak hectisch en uitdagend speelveld, met aandacht voor zowel ontwikkeling als beheer. Bij ons krijg je alle ruimte om initiatief te tonen en verantwoordelijkheid te nemen. We vinden het belangrijk om van elkaar te leren, altijd met de focus op resultaat. Bij IT werk je samen met meer dan 200 collega’s, verdeeld over 3 afdelingen.

Vrije Universiteit Amsterdam
De Vrije Universiteit Amsterdam staat voor waardegedreven onderwijs en onderzoek. We zijn gevestigd op één fysieke campus, in het hart van de Amsterdamse Zuidas, met een uitstekende ligging en bereikbaarheid. Aan de VU werken ruim 6.700 medewerkers en volgen ruim 30.000 studenten wetenschappelijk onderwijs.

Additionele informatie

Ben jij geïnteresseerd in deze functie en ben jij van mening dat jouw ervaring bijdraagt aan de kwaliteit van onze dienstverlening? Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren, ook als je niet aan alle eisen voldoet, door middel van een motivatiebrief en je CV. Sluitingsdatum van de procedure is 15 augustus 2024. Geschikt bevonden kandidaten zullen zo snel mogelijk worden uitgenodigd voor een eerste gesprek. We streven er naar om binnen 5 werkdagen een terugkoppeling te geven.

Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Rob Wardenaar, Teamleider Business Intelligence. Te bereiken op 06-42446934 of via r.p.wardenaar@vu.nl.

Een referentiecheck en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld en zorgt voor uitsluiting bij vervolgprocedures

Specificaties

  • IT
  • Landbouw
  • €4492—€6148 per maand
  • Universitair
  • 4183

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Van der Boechorststraat 1, 1081BT, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Vrije Universiteit Amsterdam (VU)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 3 nov 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).