Universitair docent Bestuursrecht

Universitair docent Bestuursrecht

Geplaatst Deadline Locatie
20 sep 27 okt Tilburg
Tilburg University | Tilburg Law School is op zoek naar een Universitair Docent Bestuursrecht (0,8 - 1,0 fte) voor het Departement Public Law & Governance, locatie Tilburg. Contractduur 18 maanden, met uitzicht op vast contract.

Functieomschrijving

Wij zoeken een universitair docent (assistant professor) bestuursrecht die het departement Public Law and Governance (PLG) komt versterken. Hier kun je volop groeien in onderwijs en onderzoek, en inspiratie halen uit de samenwerking met collega’s met diverse achtergronden.

Als universitair docent verzorg je bestuursrechtelijk (en eventueel staatsrechtelijk) onderwijs in de grote bachelorvakken van de opleiding Rechtsgeleerdheid (en eventueel de Global Law Bachelor) en in de master Rechtsgeleerdheid (track Publiekrecht). Ook word je betrokken bij de coördinatie van vakken, en begeleid je studenten bij het schrijven van bachelor- en masterscripties. Daarnaast verricht je zelfstandig wetenschappelijk onderzoek op het terrein van het bestuursrecht (of op een deelgebied daarvan, zoals bijvoorbeeld het omgevingsrecht) en biedt jouw onderzoeksagenda aanknopingspunten voor samenwerking binnen het departement en binnen het Signature Plan Global Law and Governance. Het type onderzoek waar wij naar op zoek zijn, laat zich karakteriseren als vernieuwend binnen de nationale rechtswetenschap, relevant voor internationale wetenschappelijke debatten en maatschappelijk betrokken. Het betreft een afwisselende functie in een inspirerende werkomgeving met ruimte voor ontplooiing in onderzoek en onderwijs, en het opdoen van ervaring met managementtaken. 

De staats- en bestuursrechtelijke community binnen Tilburg Law School is buitengewoon bruisend. Er lopen verschillende toonaangevende onderzoeksprojecten, onder meer met betrekking tot bestuurlijke kwetsbaarheid, open overheid en bestuurlijke besluitvorming en vertrouwen in de overheid, waarmee wij de toon (willen) zetten in de Nederlandse en internationale publiekrechtelijke gemeenschap. Wij juichen het toe wanneer jij ons team komt versterken met eigen, vernieuwende ideeën over de richting waarin het bestuursrecht zich volgens jou kan of moet ontwikkelen. Eigen initiatief wordt dan ook gewaardeerd, maar we stellen jou ook in staat om aan te sluiten bij bestaande onderzoeksprojecten en deel uit te maken van onze community. Verder dagen wij jou uit om met een nieuwe, verfrissende blik ons onderwijs te verbeteren en te vernieuwen. We geloven in de kracht van de verbinding tussen onderzoek en onderwijs en bieden ook jou daarvoor graag de gelegenheid. Dat maakt Tilburg Law School momenteel tot een unieke plek om jouw talenten op het terrein van onderwijs en onderzoek verder te ontwikkelen.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Tilburg University is nieuwsgierig naar de manier waarop jij kunt bijdragen aan ons onderzoek, onderwijs, impact en bestuur van het team waar jij deel van uit gaat maken. Daarom krijgen we graag een zo goed mogelijk beeld van jouw kennis, inzicht, ervaring, vaardigheden en persoonlijkheid. Van kandidaten verwachten wij dat zij: 

  • Zijn gepromoveerd op het terrein van het (staats- en / of) bestuursrecht. Indien je nog niet gepromoveerd bent, dient er in elk geval een promotiedatum bekend te zijn;
  • Enkele publicaties van hoog niveau op het terrein van het (staats- en / of) bestuursrecht op hun naam hebben staan;
  • Een onderzoeksagenda hebben die aanknopingspunten biedt voor samenwerking binnen het departement en binnen het Signature Plan Global Law and Governance;
  • Ervaring hebben met het geven en idealiter ook het coördineren van onderwijs;
  • In het bezit zijn van de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) dan wel bereid zijn deze op korte termijn te behalen;
  • Over uitstekende communicatieve vaardigheden beschikken, goed in staat zijn om in (internationaal) teamverband te werken en zichzelf zichtbaar kunnen maken in internationale onderzoeksnetwerken; 
  • Zowel het Nederlands als het Engels op professioneel niveau beheersen; 
  • Flexibel, initiatiefrijk en enthousiast zijn.

Tilburg University gaat uit van het geven van fysiek onderwijs. Uitgangspunt is dat alle medewerkers hun werkzaamheden in Nederland uitvoeren.

De UD-functie kent een tijdsbesteding van 40% onderwijs, 40% onderzoek en 20% management. 

Arbeidsvoorwaarden

Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden in een prettige werkomgeving: 

  • Een functie op basis van 0.8 – 1.0 fte (32 - 40 uur per week). 
  • Een salaris van minimaal €4.492 en maximaal €6.148 bruto per maand bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op UFO-profiel Universitair Docent 2 en salarisschaal 11. Tilburg University hanteert een neutrale beloningssystematiek die uitgaat van relevante opleiding en werkervaring. 
  • Dit is een vacature voor een structurele positie overeenkomstig artikel 2.3 lid 1 CAO NU. Je krijgt initieel een tijdelijk contract voor de duur van 12 (interne kandidaten) of 18 (externe kandidaten) maanden. Bij gebleken geschiktheid en voortzetting in dezelfde functie wordt na deze periode aansluitend een vast contract aangegaan. 
  • Een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%. 
  • Ruim 8 weken vakantie. 
  • De mogelijkheid om deels op de campus en deels thuis te werken met een thuiswerkvergoeding van €2 per dag.
  • Vergoeding van duurzaam woon-werkverkeer: wandelen, fietsen en OV. 
  • Een maandelijkse internetvergoeding van €25.
  • Een keuzemodel waarin je arbeidsvoorwaarden uitruilt voor bijvoorbeeld extra verlof, meer pensioen, een fiets of personal training bij ons Sports Center. 
  • Een verhuiskostenvergoeding (onder voorwaarden). 
  • Medewerkers van buiten Nederland kunnen in aanmerking komen voor de 30/20/10%-regeling.
  • Een pensioen bij ABP; het meest duurzame Nederlandse pensioenfonds.
  • Trainingen op het vlak van persoonlijke ontwikkeling, loopbaanontwikkeling, leiderschap, onderwijs en onderzoek. Of een taalcursus bij ons Language Center. 
  • Een werkcultuur waarin we verschillen omarmen, iedereen welkom is en gelijke kansen krijgt. 
  • Een bruisende campus in een groene omgeving die goed bereikbaar is met het OV. 

Kijk voor meer informatie op onze website en in de CAO Nederlandse Universiteiten

Werkgever

Tilburg University

Tilburg University is een academische, inclusieve en betrokken gemeenschap. Samen met bijna 3.000 medewerkers zetten wij ons in voor een brede welvaart, duurzaam en voor iedereen. Voor de generaties van nu en later. We ontwikkelen en delen kennis voor de behoeften van mensen en onze maatschappij. Zo dragen wij bij aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken en helpen we de samenleving vooruit.

Onze 19.500 studenten van 110 nationaliteiten leiden we op tot verantwoordelijke leiders met kennis, kunde en karakter. Met ons onderwijs en onderzoek naar een brede welvaart zetten we extra in op thema’s als mentale en preventieve zorg, een inclusieve arbeidsmarkt, de energietransitie en digitalisering.

Over Tilburg Law School
Sinds de oprichting in 1963 is Tilburg Law School uitgegroeid tot een van de toonaangevende rechtenfaculteiten in Europa.  Door toponderzoek en het aanbieden van hoogwaardig universitair onderwijs, levert de faculteit een bijdrage aan de maatschappij. Tilburg Law School is georganiseerd in vijf departementen: Public Law and Governance; Law, Technology, Markets and Society; Private, Business and Labour Law; het Fiscal Institute Tilburg; en Criminal Law. De missie van de faculteit is het begrijpen en verbeteren van de rol van het recht en de bestuurskunde bij het aanpakken van de maatschappelijke problemen van vandaag en morgen. Door onderzoek en onderwijs dragen onze wetenschappers bij aan die missie. 

Meer dan 4.000 studenten volgen een bachelor-, premaster- of masteropleiding aan Tilburg Law School. Met dit onderwijs leiden we de studenten op in het recht, de bestuurskunde en data science. Het Tilburgse Education Profile (TEP) is uniek in Nederland. Centraal staan drie kernbegrippen: kennis, kunde en karakter. Een universitaire opleiding brengt studenten de nieuwste inhoudelijke kennis bij, leidt hen op tot kritische denkers, als ook tot veerkrachtige professionals. De faculteit zet daarnaast in op innovatieve onderwijsconcepten en heeft, mede naar aanleiding van de coronacrisis, sterk geïnvesteerd in de kwaliteit van het online-onderwijs en in het vernieuwen van de didactische middelen om studenten leergierig te maken en te houden. 

Het onderzoek van Tilburg Law School staat nationaal en internationaal hoog aangeschreven. De departementen van Tilburg Law School werken in hun onderzoek nauw samen in vier kenmerkende onderzoeksprogramma’s: 1) Global Law and Governance; 2) Law and Security; 3) Connecting Organizations; en 4) Regulating Socio-Technical Change.

Afdeling

Het Department of Public Law & Governance (PLG) is een unieke samenwerking van onderzoekers op het gebied van: Internationaal recht, Europees recht, Constitutioneel recht, Bestuursrecht, Milieurecht, Openbaar bestuur, Rechtsfilosofie, Politieke wetenschappen, Rechtsgeschiedenis en Rechtspraak. De samenwerking binnen het departement is sterk geïnspireerd op gezamenlijke onderzoeksinteresse.

Additionele informatie

Wil je meer weten voordat je solliciteert? Neem gerust contact op met Professor Ingrid Leijten op a.e.m.leijten@tilburguniversity.

We nodigen je van harte uit om uiterlijk 27 oktober 2024 (23:59) te solliciteren; dit kan uitsluitend online. Richt je motivatiebrief aan Prof. Nicola Jägers, hoofd van het departement, en voeg je CV toe. Om een goede selectie te kunnen maken, vragen we je ook de volgende documenten aan te leveren: 

  • Een officiële kopie van je universitaire diploma 
  • Cijferlijsten 
  • Publicatielijst en één of twee publicaties 
  • Contactgegevens van minimaal twee referenten 

De eerste selectiegesprekken vinden plaats op 21 november 2024. Deze gesprekken vinden live plaats. U wordt daarvoor dus op locatie in Tilburg verwacht.

Specificaties

  • Universitair docent
  • Recht
  • 32—40 uur per week
  • €4492—€6148 per maand
  • Gepromoveerd
  • 22470

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Tilburg University). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Tilburg Law School maakt gebruik van gestructureerde gesprekken en onderdeel hiervan is een vaste benoemingsadviescommissie. 

Deze commissie bestaat uit de volgende leden:

1. Prof.dr. Maurice Adams, voorzitter
2. Prof.dr. Joseph Mc Cahery, lid
3. Prof.mr.dr. Stavros Zouridis, lid
4. Prof.dr. Mijke Houwerzijl, lid
5. Prof.dr. Morag Goodwin, lid
6. Prof.dr. Panos Delimatsis, lid

De selectiegesprekken vinden plaats met een vertegenwoordiging van bovengenoemde selectiecommissie, aangevuld met een lid vanuit het departement met kennis van jouw vakgebied. De selectiecommissie wordt ondersteund door een secretaris.

Je start idealiter op 1 januari 2025 met werken voor Tilburg University. 

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Tilburg Law School maakt gebruik van gestructureerde gesprekken en onderdeel hiervan is een vaste benoemingsadviescommissie. 

Deze commissie bestaat uit de volgende leden:

1. Prof.dr. Maurice Adams, voorzitter
2. Prof.dr. Joseph Mc Cahery, lid
3. Prof.mr.dr. Stavros Zouridis, lid
4. Prof.dr. Mijke Houwerzijl, lid
5. Prof.dr. Morag Goodwin, lid
6. Prof.dr. Panos Delimatsis, lid

De selectiegesprekken vinden plaats met een vertegenwoordiging van bovengenoemde selectiecommissie, aangevuld met een lid vanuit het departement met kennis van jouw vakgebied. De selectiecommissie wordt ondersteund door een secretaris.

Je start idealiter op 1 januari 2025 met werken voor Tilburg University. 

Solliciteer uiterlijk op 27 okt 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).