Projectleider Studentenorganisaties

Projectleider Studentenorganisaties

Geplaatst Deadline Locatie
20 sep 13 okt Amsterdam

Functieomschrijving

Ben jij overtuigd van de gedachte dat studenten het maximale uit hun studieloopbaan en studententijd moeten kunnen halen? En ben jij een inspirerende en motiverende gesprekspartner voor zowel de organisatie als voor studenten?

De afdeling Housing, Introducties & Soft Landing van Studenten Services (StS) zoekt een enthousiaste en gemotiveerde projectleider studentenorganisaties voor 16 tot 32 uur per week. Het preciese aantal uren en de looptijd van de arbeidsovereenkomst wordt bepaald in overleg met de nieuwe collega.

De UvA wil een betrokken en proactieve houding van studenten graag stimuleren en ondersteunen. Via (de besturen van) studentenorganisaties (studentenverenigingen, studieverenigingen, vakbond en belangenorganisaties) zetten elk jaar honderden studenten zich in voor de UvA-gemeenschap. Studenten leren daarbij van elkaar, ontwikkelen hun vaardigheden en kunnen terugvallen op een netwerk en sociale contacten. Het onderdeel uitmaken van een studentenorganisatie draagt voor veel studenten belangrijk bij aan een succesvolle studie en fijne studententijd. De UvA ondersteunt studentenorganisaties daarom zowel financieel, materieel, als met gerichte begeleiding en is voor een aantal organisaties ook directe gesprekspartner. De afgelopen jaren is het moeilijker gebleken om studenten te werven voor bestuursfuncties in studentenorganisaties. Ook speelt de vraag welke rol studentenorganisaties (kunnen) innemen waar het gaat om studentenwelzijn, sociale veiligheid en diversiteit en inclusie. De UvA heeft momenteel een beperkt kader voor de samenwerking met en ondersteuning van studentenorganisaties. Om de betrokkenheid en proactiviteit van studenten in de volle breedte te blijven stimuleren, is het wenselijk dat er een breder kader wordt ontwikkeld.

Voor deze opdracht is binnen de afdeling Housing, Introducties & Soft Landing van Studenten Services de functie van Projectleider Studentenorganisaties gecreëerd. Je primaire opdracht is toe te werken naar een UvA-breed kader voor de samenwerking met en ondersteuning van studentenorganisaties. Denk daarbij aan huisvesting, toegewezen budgetten en ondersteuning vanuit de UvA op het gebied van begeleiding, sociale veiligheid, studentenwelzijn en diversiteit en inclusie. Hiervoor onderzoek je ook mogelijkheden en kansen voor studentenenorganisaties om hun rol voor de UvA-gemeenschap verder te versterken. Ook onderhoud je contacten met een aantal studentenorganisaties en stem je af met andere onderwijsinstellingen (HvA, VU).

Wat ga je doen
In deze afwisselende functie ben je een schakel tussen studenten, StS, (bestuurs)staf en faculteiten op het gebied van studentenorganisaties:
  • Je stelt een nulmeting op over hoe studentenorganisaties momenteel ondersteund worden door faculteiten en centrale organisatieonderdelen;
  • Je stelt met betrokken stakeholders een kader op voor studentenorganisaties met daarin o.a. (minimale) randvoorwaarden voor de ondersteuning van studentenorganisaties;
  • Je stelt een advies op over de borging van het kader en de randvoorwaarden in de UvA-organisatie, rekening houdend met beschikbare capaciteit en middelen;
  • Je benoemt kansen en mogelijkheden voor studentenorganisaties om een betrokken en proactief studentenleven verder te bevorderen;
  • Je stemt af met met de andere Amsterdamse instellingen VU en HvA waar relevant;
  • Je werkt nauw samen met collega’s bij diensten en faculteiten die een rol hebben ten aanzien van studentenorganisaties;
  • Voor een aantal studentenorganisaties (o.a. grote studentenverenigingen, AKvV, ESN, ASVA) ben je de directe gesprekspartner namens de UvA.

Wat neem je mee
We zoeken een enthousiaste en ambitieuze collega die zich thuis voelt in een complexe en dynamische werkomgeving.
  • Je hebt academisch werk- en denkniveau;
  • Je bent een initiatiefrijke collega die zich wil inzetten voor studenten, daarvoor breng je ruime ervaring en affiniteit met de doelgroep van jongvolwassenen in het hoger onderwijs mee;
  • Je bent organisatie-sensitief, communicatief sterk en gericht op samenwerking;
  • Je hebt ervaring als projectleider in een grote (onderwijs)organisatie;
  • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid van zowel de Nederlandse als de Engelse taal.

Wat bieden we jou
We bieden een parttime dienstverband van 16 tot 32 uur per week. Zowel de looptijd als de omvang van het dienstverband staat open voor overleg (variërend van een half tot twee jaar). Combinatie met een deeltijd functie binnen de UvA is bespreekbaar. Er geldt een proeftijd van twee maanden. Mogelijkheid tot een vast dienstverband is afhankelijk van organisatorische ontwikkelingen en huidige bezetting binnen het team.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, € 3.345 tot € 6.148 (schaal 10 of 11, afhankelijk van takenpakket dat bepaald wordt op basis van kennis en ervaring van de kandidaat) bruto per maand op basis van een volledige werkweek van 38 uur. Dit is exclusief 8% vakantie- en 8.3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Daarnaast biedt de UvA uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert zij medewerkers om zich blijvend te professionaliseren.

Over ons
De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 42.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

Studenten Services geeft invulling en uitvoering aan het studentenbeleid door dienstverlening en ondersteuning aan studiekiezers, studenten en pasafgestudeerden van de UvA. Het doel is de studieloopbaan van studenten zo goed mogelijk te laten verlopen door advisering, begeleiding en informatieverschaffing. StS richt zich op verschillende expertisegebieden en disciplines, zoals voorlichting en studiekeuze, studentbegeleiding en internationalisering.

De afdeling housing en introducties & soft landing richt zich op ondersteuning van (internationale) studenten en kent drie teams; student housing, staff housing en het team introducties & soft landing. Dat laatste team wordt je thuisbasis. Het bestaat uit drie collega’s, aangevuld met studentassistenten / bestuursleden van Intreeweek. Verder werk je nauw samen met andere projectleiders op het gebied van studentbegeleiding en studentenwelzijn.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Vragen
Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met:
  • Janneke van Marle, directeur Studenten Services; uitsluitend per e-mail: j.vanmarle@uva.nl.

Sollicitatie
Herken je je in het profiel en ben je geïnteresseerd in de functie, dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet. We ontvangen graag een motivatiebrief en cv als pdf-bestand. Je kunt via de link solliciteren.

De reactietermijn sluit op 13 oktober. Sollicitaties die we na de reactietermijn ontvangen, die niet via de link worden verstuurd of niet compleet zijn, kunnen we helaas niet in behandeling nemen.

Interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten.

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Wij stellen acquisitie niet op prijs.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Specificaties

  • Beleid- en staf; Management
  • Gedrag en maatschappij
  • 16—32 uur per week
  • €3345—€6148 per maand
  • Universitair
  • 13417

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Roetersstraat 11, 1018WB, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit van Amsterdam (UvA)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 13 okt 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).