Instructional Designer / Onderwijskundige

Instructional Designer / Onderwijskundige

Geplaatst Deadline Locatie
24 sep 6 okt Tilburg
Tilburg University | University Services is op zoek naar een Instructional Designer / Onderwijskundige (0,8 - 1,0 fte) voor de Divisie Academic Services, afdeling Education Support Team van Tilburg School Social and Behavioral Sciences, locatie Tilburg. Duur arbeidsovereenkomst: 12 maanden met uitzicht op een vast dienstverband.

Functieomschrijving

Elke faculteit (school) van onze universiteit heeft een eigen Education Support Team (EST), zo ook Tilburg School Social and Behavioral Sciences (TSB). Het EST ondersteunt bij de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van het onderwijsbeleid en -aanbod. Het EST van TSB bestaat op dit moment uit ongeveer 35 medewerkers. De activiteiten van het EST bestaan o.a. uit beleidsadvisering, kwaliteitszorg, onderwijsinnovatie/-ontwikkeling, examenzaken, onderwijscoördinatie en studentbegeleiding. TSB verzorgt acht bachelorprogramma’s, 21 masterprogramma’s waaronder twee researchopleidingen, 3 premasterprogramma’s. Er studeren ruim 4.500 studenten aan een van de opleidingen. 

Op dit moment bestaat het innovatieteam van het EST van TSB uit twee innovatiecoördinatoren, tevens instructional designers, een instructional designer en een toetsdeskundige. Door het vertrek van de instructional designer zijn we op zoek naar een nieuwe collega.

Jouw functie
Als instructional designer/onderwijskundige ben je samen met de docenten verantwoordelijk voor de vormgeving, uitvoering en evaluatie van het ontwerpen en innoveren van onderwijs. Je kunt hierbij denken aan het ontwerpen van leerpaden, toepassen van media en technologie in het onderwijs en het introduceren van nieuwe (online) werkvormen en toetsvormen. Ook speel je een rol in het professionaliseren van docenten op het gebied van evidence-based didactische en leerstrategieën.

Als instructional designer werk je vooral nauw samen met de andere instructional designers/onderwijskundigen, toetsdeskundige en beleidsmedewerkers binnen het EST, met de docenten en opleidingsdirecteuren en -coördinatoren van TSB, en met onderwijskundigen en beleidsmedewerkers van andere organisatieonderdelen van Tilburg University.

Je hebt onder andere de volgende taken:

  • coachen en adviseren van docenten en opleidingsdirecteuren/-coördinatoren op het gebied van het ontwerpen van (blended) onderwijs, onderwijsinnovatie en (online) toetsing; 
  • overdragen van evidence-based kennis en expertise over didactische en leerstrategieën in het onderwijs door het verzorgen van handleidingen, 'on the job' begeleiding, workshops en informatiesessies;
  • ontzorgen van docenten bij het ontwerpen en maken van digitaal leermateriaal, onderwijsvideo’s, kennisclips, podcasts, de inrichting van de cursussen in het Learning Management System (Canvas) en bij de inrichting van de bijbehorende toetsen;
  • analyseren van de kwaliteit van de onderwijsprogramma’s aan de hand van een analysemodel gebaseerd op het Tilburg Educational Profile;
  • onderzoeken van de effectiviteit van onderwijsvernieuwingen.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Jouw kwalificaties 

  • Je hebt aantoonbaar een academisch werk- en denkniveau, bijvoorbeeld door een afgeronde masteropleiding, bij voorkeur op het gebied van onderwijskunde.
  • Je hebt kennis van en enkele jaren werkervaring met het bieden van ondersteuning bij onderwijsontwikkeling op cursus- en opleidingsniveau in het hoger onderwijs op basis van constructive alignment.
  • Je hebt kennis over en/of ervaring met vernieuwing en verbetering van onderwijs, didactiek, digitale toepassingen en het gebruik van moderne media in het onderwijs en met de inzet van een Learning Management System daarbij. 
  • Ervaring als docent binnen een academische context is zeer gewenst.
  • Expertise op het gebied van toetsing is een pré.

Jouw talenten

  • Je bent ondernemend en resultaatgericht en in staat om mensen in diverse functies en van diverse afdelingen met elkaar te verbinden. Tevens kun je zowel interne als externe betrokkenen bij innovatieprojecten motiveren en inspireren.
  • Je werkt efficiënt, hebt een nauwkeurige werkhouding en je hebt goed inzicht in processen. Je bent organisatorisch én mentaal sterk, werkt zelfstandig, kunt goed omgaan met een hoge werkdruk, bent gericht op verbinding en collegialiteit, en je bent oplossings- en servicegericht.
  • Je hebt een goed gevoel voor verhoudingen in een academische context.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands (noodzakelijk) als in het Engels (in woord en geschrift). 
  • Je toont persoonlijk leiderschap: je neemt verantwoordelijkheid voor je werk en loopbaan, en beschikt over goede zelfkennis en growth mindset.  
  • Je werkt graag zelfstandig en proactief maar hebt ook teamspirit: je voelt je onderdeel van een team en geeft hier uiting aan door middel van samenwerking, het delen van kennis en ervaringen, en het bijdragen aan een open en inclusieve werkomgeving. 

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een functie voor 0,8-1,0 fte (32-40 uur per week) van de volledige werktijd. 

Het salaris bedraagt minimaal € 3.345,- en maximaal € 5.278,- bruto per maand bij een full time dienstverband, gebaseerd op UFO-profiel Medewerker Onderwijsontwikkeling 3 en salarisschaal 10 van de CAO Nederlandse Universiteiten. Tilburg University hanteert een neutrale beloningssystematiek voor inschaling die uitgaat van relevante opleiding en werkervaring.  

Dit is een vacature voor een structurele positie overeenkomstig artikel 2.3 lid 1 Cao Nederlandse Universiteiten. Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden. Bij gebleken geschiktheid en voortzetting in dezelfde functie krijg je na deze periode aansluitend een dienstverband voor onbepaalde tijd. 

Je hebt recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van het bruto jaarinkomen. Als je 40 uur per week werkt, ontvang je 41 vakantiedagen per jaar.

Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden. We vinden flexibiliteit, professionele en persoonlijke ontwikkeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei voorzieningen en regelingen om de balans tussen werk en privé optimaal te houden. Ook kun je tal van trainingen volgen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschapsvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en loopbaanontwikkeling. 

Tilburg University hecht waarde aan een open en inclusieve cultuur. We omarmen diversiteit en stimuleren de onderlinge integratie van groepen medewerkers en studenten. We richten ons op het creëren van gelijke kansen voor al onze medewerkers en studenten, zodat iedereen zich thuis voelt in onze universitaire gemeenschap. Tilburg University heeft een levendige campus in een prachtige groene omgeving die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. We zetten ons in voor een duurzame samenleving en dagen jou uit om hieraan een actieve bijdrage te leveren.

Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Werkgever

Tilburg University | University Services

De maatschappij dienen en die beter maken voor de burgers. Dat is wat ons drijft. De oprichter van de Tilburg University, Martinus Cobbenhagen, vond dat wie de samenleving wil begrijpen, er actief en bewust bij betrokken moet zijn. Dit gedachtegoed vormt nog altijd de basis voor onze universiteit.

Onder het motto 'Understanding society' ontwikkelen onze ruim 2.800 medewerkers kennis, dragen deze over en brengen mensen uit verschillende vakgebieden en organisaties samen. Op deze manier willen we bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Hierbij werken we vanuit de economie, bedrijfswetenschappen en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geestes- en digitale wetenschappen en theologie.

Onze 20.000 studenten van 132 nationaliteiten leiden we op tot Tilburg University shaped professionals: verantwoordelijke en ondernemende denkers, gedreven door solidariteit, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen, die in staat zijn op een innovatieve manier invloed uit te oefenen en richting te geven aan een snel veranderende samenleving.

Additionele informatie

Meer informatie over de vacature kan worden verkregen bij Leanne Hekman (innovatiecoördinator/instructional designer, l.hekman@tilburguniversity.edu of + 31 13 466 43 29) of bij Marty van Rijen, hoofd EST TSB, m.l.a.vanrijen@tilburguniversity.edu of +31 13 466 29 29).

We nodigen je uit om vóór 7 oktober 2024 te solliciteren naar deze functie; dit kan uitsluitend online. Richt je motivatiebrief online aan Marty van Rijen (hoofd EST TSB) en voeg een CV toe. 

Let op: De eerste gespreksronde vindt plaats op vrijdag 11 oktober in de ochtend; de tweede ronde op dinsdag 15 oktober in de ochtend.

Specificaties

  • Onderwijs; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • 32—40 uur per week
  • €3345—€5277 per maand
  • Universitair
  • 22481

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Tilburg University). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

De selectiecommissie bestaat uit: 

  1. Marty van Rijen (vacaturehouder en leidinggevende); 
  2. Leanne Hekman (innovatiecoördinator/instructional designer);
  3. Sonja Wulms (beleidsmedewerker Onderwijs)
  4. Jolande Botke (opleidingsdirecteur Human Resource Studies);
  5. Alexandra Hering (docent psychologie)

Je start idealiter op 1 december met werken voor Tilburg University. 

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid, gaat onze voorkeur uit naar een interne kandidaat.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

De selectiecommissie bestaat uit: 

  1. Marty van Rijen (vacaturehouder en leidinggevende); 
  2. Leanne Hekman (innovatiecoördinator/instructional designer);
  3. Sonja Wulms (beleidsmedewerker Onderwijs)
  4. Jolande Botke (opleidingsdirecteur Human Resource Studies);
  5. Alexandra Hering (docent psychologie)

Je start idealiter op 1 december met werken voor Tilburg University. 

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid, gaat onze voorkeur uit naar een interne kandidaat.

Solliciteer uiterlijk op 6 okt 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).