Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 22 okt 2024).
Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.
Wil jij bijdragen aan praktijkgericht onderzoek naar werkplekleren en leren voor een beroep?
Als promovendus en junior onderzoeker draag je bij aan de kennis over het leren en opleiden voor en in de beroepspraktijk. Je gaat onderdeel uitmaken van een groot programma over ‘Doen wat werkt in de Jeugdzorg’ (zie ook aparte kader met algemene informatie over dit programma). Je werkt daarin samen met andere promovendi en onderzoekers en praktijkprofessionals. En je wordt onderdeel van het team van onderzoekers van het Lectoraat Beroepsonderwijs.
Het lectoraat Beroepsonderwijs onderzoekt het leren, opleiden en professionaliseren om een beroep te kunnen uitoefenen. We kijken naar beroepsonderwijs voorafgaand aan een loopbaan en ook naar beroepsonderwijs en leven lang ontwikkelen tijdens de loopbaan. Hier lees je meer over ons lectoraat.
Het onderzoek van het Lectoraat Beroepsonderwijs is complex en dynamisch van aard: grote consortia, multimethod, interdisciplinair én interprofessioneel. Onderzoek waarin continu de balans wordt gezocht tussen enerzijds sterk participatief en praktijkgericht en anderzijds methodologisch grondig onderzoek dat verankerd is in de wetenschappelijke kennis. Bovendien levert het onderzoek inzichten op om beroepsopleidingen te optimaliseren en draag je tegelijkertijd bij aan verdere professionalisering van opleiders en teams in beroepsgerichte opleidingstrajecten.
Wat je gaat doen
Als promovendus ga je je richten op werkplekleren van professionals in de jeugdzorg. In een ontwerpgericht en participatief onderzoek ontwikkel je leerinventies om de kwaliteit van handelen van professionals te versterken. In het eerste jaar ontwikkel je in samenwerking een onderzoeksplan dat ook voldoet aan de eisen van de landelijke onderzoeksschool Educational Sciences (ICO). Na goedkeuring van het onderzoeksplan start je promotieonderzoek.
Promotor is Prof. dr. Elly de Bruijn die behalve lector bij het lectoraat Beroepsonderwijs ook bijzonder hoogleraar is bij de Open Universiteit. Tweede promotor is prof. dr. Leonieke Boendermaker van de Universiteit van Amsterdam & Hogeschool van Amsterdam, die ook algemeen projectleider is van het Doen wat werkt programma. Dagelijks begeleider en copromotor is een mede-onderzoeker uit het programma, ook lectoraatsteamlid en senior onderzoeker, dr. Annoesjka Boersma.
Naast je promotieonderzoek kun je als junior onderzoeker ook andere taken verrichten in het Doen wat werkt programma dan wel in een ander onderzoeksproject van het lectoraat participeren, afhankelijk van de omvang van de aanstelling. In ieder geval ben je onderdeel van ons lectoraatsteam.
Je bent een flexibele, open teamspeler, kunt soepel schakelen en je bent als een vis in het water in een complexe, dynamische omgeving waarin je met uiteenlopende stakeholders te maken hebt. Je kunt je adequaat verhouden tot het onderwijs en werkveld, waarbij je samenwerkingsgericht handelt richting de diverse partners.
Wat je hebt
Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.
Natuurlijk krijg je van ons ook een laptop en een smartphone in bruikleen om locatie-ongebonden te kunnen werken en bieden wij je ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de collectieve ziektekostenverzekering, de arbeidsongeschiktheidsverzekering en leuke extra's zoals ons fietsplan, kortingen bij verzekeringen, software en fitness. Samen met de sociale partners streven we naar afspraken die echt werken en uitgaan van goed werkgeverschap en goed werknemerschap.
Over de werkplek
De functie is organisatorisch ondergebracht bij het lectoraat Beroepsonderwijs, als één van de lectoraten van KC LENI. Het kenniscentrum bestaat uit verschillende lectoraten. Benieuwd naar KC LENI? Kijk dan eens hier.
We zijn een gevestigd, groot lectoraat met drie lectoren van wie lector Elly de Bruijn tevens bijzonder hoogleraar is bij de Open Universiteit, meerdere senior onderzoekers, junior onderzoekers, promovendi, onderzoekswerkplaatsen en een groot (inter)nationaal netwerk.
Het lectoraat is ingebed in de bredere context van KC LENI. Dit kenniscentrum is gericht op de snelle veranderingen in de samenleving, die zorgen voor dynamiek en complexiteit in de praktijk van de professional. Onderzoek van KC LENI helpt mensen en organisaties zich te ontwikkelen voor de beroepspraktijk en samenleving, nu en in de toekomst.
We like to make it easy for you, sign in for these and other useful features: