Promovendus/Arts-onderzoeker - Ontwikkeling nieuwe biomarkers voor diagnose & behandeling ALS

Promovendus/Arts-onderzoeker - Ontwikkeling nieuwe biomarkers voor diagnose & behandeling ALS

Geplaatst Deadline Locatie
24 sep 15 okt Utrecht
Uitdagend promotietraject voor een onderzoeker in opleiding of arts-onderzoeker bij de afd Neuromusculaire Ziekten o.a. door het ontwikkelen en analyseren van biomarkers voor het versnellen van de diagnose ALS en het monitoren van behandelresponse.

Functieomschrijving

Als promovendus/arts-onderzoeker ben je verantwoordelijk voor het opzetten en zelfstandig uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek. Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met verschillende farmaceutische bedrijven en buitenlandse universiteiten; je zal frequent overleg hebben met onze internationale partners. Je bent betrokken bij reeds lopende biomarker projecten met een focus op de bepaling van neurofilament en TDP43-gerelateerde markers. Ook zal je experimenten opzetten die gericht zijn op het ontdekken van nieuwe biomarker targets.

Afhankelijk van je achtergrond zal je assisteren bij het verzamelen van bloed- en liquorsamples en zelf laboratoriumwerkzaamheden uitvoeren, zoals celkweek, ELISA, western blot en gerelateerde kwantitatieve analysemethoden. Daarnaast krijg je uitgebreide statistische ondersteuning van ervaren statistici en methodologen bij het analyseren van de data en het opschrijven van de resultaten.

Voor artsen is er tevens een mogelijkheid om werkzaam te zijn op de clinical trial unit, waarbij je patiënten includeert in lopende trials en helpt met het opzetten en uitvoeren van nieuwe studies.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde masteropleiding Geneeskunde of Biomedische Wetenschappen (of vergelijkbaar).
  • Je hebt aantoonbare ervaring in het doen van wetenschappelijk onderzoek, inclusief laboratoriumonderzoek.
  • Je hebt affiniteit met biomarkeronderzoek.
  • Ervaring met de beoogde patiëntenpopulatie en/of ervaring met klinisch medicijnonderzoek is een pre.
  • Je kunt uitstekend plannen en coördineren, en bewaakt het werkproces, alles met oog voor kwaliteit en traceerbaarheid.
  • Je bent een teamplayer, die graag werkt in een dynamische omgeving, in bezit van uitstekende communicatieve vaardigheden, en je beheerst Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Afdeling

De Neurologie & Neurochirurgie bestaat uit zes zorglijnen. In plaats van een indeling in afdelingen en medisch specialismen zijn de zorglijnen geformeerd rondom de topreferente patiëntengroepen met de daaraan gekoppelde onderzoekslijnen. Binnen deze onderzoeksgroep wordt onderzoek gedaan naar neuromusculaire ziekten zoals amyotrofische laterale sclerose (ALS) en spinale musculaire atrofie (SMA). Deze groep behoort tot de internationale top in onderzoek op deze gebieden. Daarnaast worden er klinische (medicijn)studies uitgevoerd, zowel gesponsord als investigator-initiated.

Additionele informatie

Neem dan contact op met onze collega:
E.J.N. Groen
088 75 738 34
E.J.N.Groen-3@umcutrecht.nl

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • Universitair
  • 2024-5177

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 100, 3584CX, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 15 okt 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).