Medewerker Universiteitsbibliotheek

Medewerker Universiteitsbibliotheek

Geplaatst Deadline Locatie
25 sep 15 okt Utrecht
Vind jij het leuk om de bezoekers van de Universiteitsbibliotheek wegwijs te maken in onze diensten en collecties? Lees dan verder!

Functieomschrijving

Ben jij de gastgerichte medewerker die wij zoeken? Weet jij de vraag achter de vraag te achterhalen en draag jij jouw professionaliteit uit naar alle bezoekers van de Universiteitsbibliotheek? Wil jij de dienstverlening en gastvrijheid naar een hoger niveau te tillen? Wij zijn op zoek naar twee enthousiaste collega's die het team Front Desk binnen de afdeling Publieksdiensten komen versterken en samen willen werken aan de professionalisering van de dienstverlening.

Wat ga je doen?
Als Front Desk team binnen de afdeling Publieksdiensten zijn we verantwoordelijk voor het eerste contact met de bezoekers van onze twee vestigingen (in de Binnenstad en Utrecht Science Park) en de dienstverlening die daaruit voortvloeit.

En die dienstverlening is in beweging. De manieren waarop onze bezoekers (wetenschappers, studenten en andere gasten) wetenschappelijk materiaal vinden en gebruiken veranderen continu. Daarnaast is de bibliotheek ook meer dan boeken en studieplekken: studenten, docenten en onderzoekers willen elkaar ook ontmoeten, samenwerken en kennisdelen. Het UB-gebouw wordt steeds meer ingezet en gebruikt voor kleine en grote bijeenkomsten.

Als onderdeel van het Front Desk team draag je bij aan voldoen van deze veranderende behoefte, het actief verbeteren en vernieuwen van onze dienstverlening. Hoe doe je dat?
  • Je voorziet bezoekers aan de servicebalie van de nieuwste en meest relevante informatie. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor elke bezoeker van onze gebouwen en in die rol beantwoord je vragen aan de balie. Je bent dan ook goed op de hoogte van de nieuwste mogelijkheden en ontwikkelingen binnen de UB.
  • Je ondersteunt bezoekers actief in het zoekproces naar literatuur, diensten en/of faciliteiten, en helpt ze bij problemen. Je gebruikt alle beschikbare UB- en UU-programma’s, systemen en websites.
  • Je maakt bezoekers wegwijs in het pand en ondersteunt bij het gebruik van alle faciliteiten, inclusief ICT-voorzieningen. Denk hierbij aan klantsystemen die je je vlot eigen kan maken en op gebruiksniveau kan uitleggen.
  • Je bent, samen met je collega’s, verantwoordelijk voor goed beheer en presentatie van de fysieke collecties en van de open toegankelijke ruimtes in de bibliotheek. Binnen je takenpakket werk je aan (her)plaatsing van boek- en tijdschriftmateriaal binnen de collecties. Je houdt mede toezicht op goed gebruik van de ruimtes en de faciliteiten.
  • Waar nodig ondersteun je bij tentoonstellingen, ontvangsten of andere evenementen die in de Universiteitsbibliotheek worden georganiseerd.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

  • Je bent gericht op dienstverlening en hebt oog voor de veranderende behoefte van onze bezoekers. Dit kan je ons laten zien met voorbeelden uit vorige werkervaring. Het is een pre als deze werkervaring bestaat uit balie- of receptiewerkzaamheden
  • Het omgaan en samenwerken met veel verschillende collega’s en bezoekers motiveert je.
  • Je bent zelfstandig, nieuwsgierig en flexibel. Je kan goed feedback geven en ontvangen.
  • Je voelt je thuis in een wereld vol digitale toepassingen. Nieuwe IT-systemen maken je nieuwsgierig. Computers en jij gaan goed samen.
  • Het onderhoud van de collectie vereist een redelijke fysieke conditie.
  • Je beheerst het Nederlands en Engels minimaal op B1-niveau, in woord en schrift.
  • Je hebt minimaal mbo-werk- en -denkniveau.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:
  • een functie voor 12 maanden met een proeftijd van twee maanden en uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
  • een werkweek van 24 tot 32 uur met een bruto maandsalaris van minimaal € 2.715,- tot maximaal € 3.420,- bij een fulltime dienstverband (schaal 6 van de cao Nederlandse Universiteiten);
  • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Universiteit Utrecht

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

Als partner in de wetenschap stelt de Universiteitsbibliotheek Utrecht haar gebruikers in staat om te excelleren. Het juiste materiaal, op de juiste tijd, op de juiste plaats en op de juiste manier. De bibliotheek is altijd en overal online toegankelijk. De universiteitsbibliotheek is een betrouwbare partner voor onderzoekers, docenten en studenten op het terrein van wetenschappelijke informatievoorziening. Wij zetten onze deskundigheid in om de wetenschappelijke communicatiecyclus voortdurend te verbeteren. Wij inspireren tot ontmoeting en kennisuitwisseling. Onze dienstverlening organiseren wij in nauwe samenwerking met andere partijen binnen en buiten de Universiteit Utrecht, waarbij wij de grenzen tussen disciplines overstijgen.

Additionele informatie

Neem voor meer informatie contact op met Mario Wagenaar (teamleider van het Front Desk Team) via m.wagenaar1@uu.nl of (06) 39 58 79 43.

Wij verzorgen zelf de werving voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • Gedrag en maatschappij
  • 24—32 uur per week
  • €2715—€3420 per maand
  • MBO
  • 4160

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 3, 3584CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Utrecht). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Als Universiteit Utrecht willen we een thuis zijn voor iedereen. We waarderen medewerkers met diverse achtergronden, perspectieven en identiteiten, onder andere op het gebied van culturele, religieuze of etnische achtergrond, gender, seksuele oriëntatie, functiebeperking of leeftijd. We streven naar een veilige en inclusieve omgeving waarin iedereen kan floreren en waaraan iedereen kan bijdragen.

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via de sollicitatieknop.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Als Universiteit Utrecht willen we een thuis zijn voor iedereen. We waarderen medewerkers met diverse achtergronden, perspectieven en identiteiten, onder andere op het gebied van culturele, religieuze of etnische achtergrond, gender, seksuele oriëntatie, functiebeperking of leeftijd. We streven naar een veilige en inclusieve omgeving waarin iedereen kan floreren en waaraan iedereen kan bijdragen.

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via de sollicitatieknop.

Solliciteer uiterlijk op 15 okt 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).