Universitair Docent personen-, familie- en jeugdrecht

Universitair Docent personen-, familie- en jeugdrecht

Geplaatst Deadline Locatie
vandaag 9 okt Utrecht
Voel je je thuis in de academische wereld en heb je bijzondere interesse in het familie- en jeugdrecht? Bekijk de vacature!

Functieomschrijving

Het Molengraaff Instituut voor Privaatrecht is op zoek naar een enthousiaste collega op het gebied van het privaatrecht, en in het bijzonder het personen-, familie- en jeugdrecht. Als Universitair Docent ben je actief in zowel onderwijs als onderzoek en lever je een belangrijke bijdrage aan het ontwikkelen en verbeteren van ons onderwijsprogramma.

Wat ga je doen?
De afdeling verzorgt het privaatrechtelijk onderwijs in de bachelor (verplichte vakken en keuzevakken) en in de masters Privaatrecht (inclusief de specialisatie familierecht), Notarieel recht en de Legal Research Master. In jouw rol als Universitair Docent geef je onderwijs binnen het personen-, familie- en/of jeugdrecht, waarbij je bijdraagt aan het ontwikkelen en verbeteren van de onderwijsprogramma's. Dit kan betrekking hebben op inhoudelijke thema's, didactiek, onderwijsvormen of beroepsvaardigheden. Daarnaast krijg je coördinerende taken binnen het onderwijs en werk je nauw samen met collega’s in onderwijsteams, waar collegiale ondersteuning en gezamenlijke leerervaringen centraal staan.

Je verricht voor 40% van je werktijd onderzoek op je vakgebied, dat aansluit bij één van de onderzoeksprogramma’s van het departement; het meest voor de hand ligt het Utrecht Centre for European Research into Family Law (UCERF). Onze toonaangevende onderzoeksgroep (ongeveer 18 onderzoekers) doet juridisch en interdisciplinair onderzoek naar verschillende aspecten van familie & recht. Daarin combineren we internationaal, rechtsvergelijkend, Europees en nationaal recht om een beter beeld te kunnen geven van de complexe juridische werkelijkheid.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

We zoeken een gedreven en enthousiaste collega met ervaring in zowel onderwijs als onderzoek op het gebied van personen-, familie- en/of jeugdrecht. Ervaring met rechtsvergelijkend onderzoek is een pre. Je kunt zelfstandig werken, maar ook goed functioneren in teamverband, waarbij collegialiteit en samenwerking centraal staan. Verder breng je het volgende mee:
  • Je bent gepromoveerd jurist of rondt op korte termijn je juridische proefschrift af.
  • Je bent graag onderdeel van een team, staat open voor samenwerking in diverse verbanden, het delen van kennis en ervaringen, en het bijdragen aan een collegiale, open en inclusieve werkomgeving.
  • Je kunt duidelijk communiceren.
  • Je kijkt kritisch naar je eigen gedrag en werkwijze en neemt verantwoordelijkheid voor je werk en loopbaan.
  • Je streeft ernaar inspirerend onderwijs te verzorgen, waarbij je op creatieve wijze diverse leervormen inzet. Je weet studenten te motiveren in hun ontwikkeling.
  • Je toont initiatief in het opzetten en opstarten van onderzoek op het terrein van het familierecht in brede zin.
  • Je verricht zelfstandig onderzoek, werkt mee aan aanvragen voor financiering en opdrachtonderzoek.
  • Je zet je in om je onderzoeksresultaten zo breed mogelijk te delen, middels publicaties en op een andere wijze.
  • Je beschikt over de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) of je rondt het traject tijdens de eerste twee jaar van je dienstverband af.
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal op niveau C1 (CEFR). Dit is relevant omdat we in beide talen onderwijs verzorgen, en omdat we werken met een internationale groep studenten en medewerkers. We bieden cursussen aan om medewerkers te helpen bij het bereiken van het juiste taalniveau.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:
  • een functie voor 12 maanden met - bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
  • een fulltime werkweek met een bruto maandsalaris van minimaal € 4.492,- tot maximaal € 6.148,- bij een fulltime dienstverband (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten);
  • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Universiteit Utrecht

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau. De faculteit REBO bevindt zich in het historische centrum van Utrecht.

‘Recht in Utrecht’ staat voor multidimensionaal onderzoek op de hoofdgebieden van het recht en voor intensief en gevarieerd juridisch onderwijs in een kleinschalige academische gemeenschap. Het onderwijs en onderzoek richten zich primair op de kerngebieden van het recht en de verbanden daartussen: privaatrecht, strafrecht, staats- en bestuursrecht en rechtstheorie, alsmede internationaal en Europees recht.

Het departement wil een actieve en onderscheidende rol spelen met innovatief juridisch onderzoek naar wetenschappelijk en maatschappelijk relevante thema’s en met uitdagend onderwijs dat studenten opleidt tot juristen die leiding kunnen geven aan maatschappelijke veranderingen.

Additionele informatie

Neem voor meer informatie contact op met prof. mr. Wendy Schrama via w.m.schrama@uu.nl.

Wij verzorgen zelf de werving voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
  • Economie; Recht
  • 36—40 uur per week
  • €4492—€6148 per maand
  • Gepromoveerd
  • 4173

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Achter Sint Pieter 200, 3512HT, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Utrecht). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Als Universiteit Utrecht willen we een thuis zijn voor iedereen. We waarderen medewerkers met diverse achtergronden, perspectieven en identiteiten, onder andere op het gebied van culturele, religieuze of etnische achtergrond, gender, seksuele oriëntatie, functiebeperking of leeftijd. We streven naar een veilige en inclusieve omgeving waarin iedereen kan floreren en waaraan iedereen kan bijdragen.

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via de sollicitatieknop.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Als Universiteit Utrecht willen we een thuis zijn voor iedereen. We waarderen medewerkers met diverse achtergronden, perspectieven en identiteiten, onder andere op het gebied van culturele, religieuze of etnische achtergrond, gender, seksuele oriëntatie, functiebeperking of leeftijd. We streven naar een veilige en inclusieve omgeving waarin iedereen kan floreren en waaraan iedereen kan bijdragen.

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via de sollicitatieknop.

Solliciteer uiterlijk op 9 okt 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).