Student-assistent StoRe

Student-assistent StoRe

Geplaatst Deadline Locatie
27 sep 6 okt Amsterdam
Voor het StoRe project, dat digitale infrastructuur voor oral history in Nederland onderzoekt en ontwikkelt, zijn wij op zoek naar een Student-assistent (0,2 Fte).

Functieomschrijving

StoRe is een samenwerking van de Vrije Universiteit, DANS, CLARIAH en Sprekende Geschiedenis.

Oral history is niet meer weg te denken uit de wereld van onderzoek en erfgoed in Nederland. Ondanks de toename in het aantal oral history datasets ontbreekt het aan coherente richtlijnen voor hergebruik. Het StoRe project ontwikkelt deze richtlijnen en legt de fundamenten voor een landelijk netwerk om de herbruikbaarheid van oral history te stimuleren en duurzaam hergebruik te garanderen. We doen dit op basis van co-creatie met gemeenschappen van onderzoekers, community archives en musea.

Wij zijn op zoek naar een student-assistent die een ondersteunende rol speelt in dit onderzoek en met name onze informatiespecialist actief ondersteunt.

Wat houdt de functie in?
Je ondersteunt de informatiespecialist bij het verzamelen en analyseren van data, en levert een substantiële bijdrage aan de organisatie van overleggen en twee landelijke netwerkdagen. Je bent verantwoordelijk voor de verslaglegging van deze evenementen.

De werkzaamheden zijn:
  • Interviews transcriberen met behulp van AI tools, transcripten corrigeren en assisteren bij de data-analyse
  • Contacten onderhouden met onderzoeksdeelnemers aan universiteiten en in musea en archieven
  • Teamoverleggen organiseren en notuleren
  • Helpen bij de organisatie van landelijke netwerkdagen
  • Een projectwebsite up-to-date houden

Beschikbaarheid op een gezamenlijke projectwerkdag is gewenst. Je komt terecht bij de sectie Geschiedenis van de afdeling Kunst & Cultuur, Geschiedenis, Oudheid van de VU en werkt in een klein interdisciplinair team.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

Wat vragen wij?
Je staat ingeschreven als student bij een Nederlandse universiteit aan een (Res)MA- of BA-opleiding Geschiedenis, Informatiekunde of vergelijkbaar. Je beschikt over goede organisatievaardigheden en schrijfvaardigheid in het Nederlands en kunt zelfstandig werken.

Het strekt tot aanbeveling wanneer je beschikt over affiniteit met onderwerpen die aan het project verwant zijn, zoals oral history of digital humanities.

Als universiteit streven we naar gelijke kansen voor iedereen, in het besef dat diversiteit vele vormen kent. Wij geloven dat diversiteit in al haar complexiteit van onschatbare waarde is voor de kwaliteit van ons onderwijs, onderzoek en onze dienstverlening. We zijn altijd op zoek naar talent met diverse achtergronden en ervaringen. Dat betekent ook dat we ons inzetten voor het creëren van een inclusieve gemeenschap, zodat we diversiteit als meerwaarde kunnen benutten.

We beseffen dat elk individu een unieke set aan vaardigheden, expertise en denkwijze met zich meebrengt. We nodigen dan ook graag iedereen uit die zich herkent in het profiel om te solliciteren, zelfs als je niet aan alle eisen voldoet.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 9 maanden.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Bij de VU draag je bij aan onderwijs, onderzoek en dienstverlening voor een betere wereld. En daar mag wat tegenover staan. Daarom bieden wij jou:
  • Een salaris van minimaal € 2.896,00 (SA trede 2/3) bruto per maand, bij een voltijds dienstverband. Dit is gebaseerd op het UFO-profiel Student-assistent trede 2, Student-assistent trede 3, Student-assistent trede 4. Het precieze salaris hangt af van je opleiding en ervaring.
  • Een tijdelijke functie voor 0,2 fte. Je arbeidsovereenkomst duurt in eerste instantie 9 maanden. Tijdelijke verlenging tot 1 februari 2026 is mogelijk.

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Welkom bij de Faculteit der Geesteswetenschappen
Bij de Faculteit der Geesteswetenschappen verkennen we de wereld om ons heen vanuit een taalkundige, historische en filosofische benadering. We brengen verschillende vakgebieden samen: Taal, Literatuur en Communicatie; Kunst en Cultuur, Geschiedenis, Oudheid en Filosofie. Dat is Humanities+. De plus van een open blik, interdisciplinair onderzoek, vernieuwend onderwijs en een kleinschalige, persoonlijke benadering.

We richten ons op complexe maatschappelijke problemen die vragen om een brede, grensverleggende aanpak. Een aanpak die inspireert om over grenzen heen te kijken en van elkaar te leren. Samen verrijken we onze kennis en creativiteit. Samen komen we tot oplossingen met maatschappelijke meerwaarde.

Kom je werken bij Geesteswetenschappen? Dan kies je voor een inspirerende en persoonlijke werkomgeving. Samen met jouw 340 collega’s draag je bij aan topkwaliteit in onderwijs en onderzoek.

Vrije Universiteit Amsterdam
De Vrije Universiteit Amsterdam staat voor waardengedreven onderwijs en onderzoek. Wij zijn vrije denkers met kennis van zaken en een open houding – a broader mind. Met een ondernemende aanpak en aandacht voor diversiteit, zingeving en medemenselijkheid werken wij aan duurzame oplossingen met maatschappelijke impact. Door onze krachten te bundelen, over de grenzen van vakgebieden heen, werken we aan een betere wereld voor mens en planeet. Samen creëren we een veilig en respectvol werk- en studieklimaat, en een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek. Lees meer over onze gedragscodes.

We zijn gevestigd op één fysieke campus, in het hart van de Amsterdamse Zuidas, met een uitstekende ligging en bereikbaarheid. Aan de VU werken ruim 6.150 medewerkers en volgen ruim 31.000 studenten wetenschappelijk onderwijs.

Diversiteit
Diversiteit is een speerpunt van de VU. De VU wil toegankelijk en ontvankelijk zijn voor diversiteit in vakgebieden, culturen, ideeën, nationaliteiten, overtuigingen, voorkeuren en levensbeschouwingen. Vanuit vertrouwen, respect en interesse leiden verschillen hier tot nieuwe inzichten en innovatie, tot scherpte en helderheid, tot excellentie en een ruimer begrip.

Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs, onderzoek en onze dienstverlening.

We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van de VU-gemeenschap.

Additionele informatie

Ben jij geïnteresseerd in deze functie en ben jij van mening dat jouw ervaring bijdraagt aan de kwaliteit van onze dienstverlening? Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren, ook als je niet aan alle eisen voldoet.

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • Landbouw
  • max. €2896 per maand
  • HBO
  • 4326

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Vrije Universiteit Amsterdam (VU)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 6 okt 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).