De maatschappij verandert en het zorglandschap verandert mee – zowel door een veranderende populatie als zorgvraag en behandelmogelijkheden. Dit vraagt om werving en selectie van studenten en arts-assistenten (AIOS) met een diversiteit aan competentieprofielen en achtergronden. Meer aandacht voor diversiteit en inclusie bij het aantrekken en selecteren van AIOS is dus nodig om zo toegankelijkheid van de opleiding en de gezondheidszorg te verbeteren. Echter, de huidige selectieprocedures voor AIOS leiden niet tot meer diversiteit en zijn vooralsnog weinig transparant. Ook zijn gebruikte selectie-instrumenten variabel, subjectief en niet ‘evidence based’.
In dit project ga je promotieonderzoek doen naar de selectie van AIOS voor medisch specialistische vervolgopleidingen. Je gaat in kaart brengen welke helpende en hinderende factoren studenten en AIOS ervaren tijdens hun opleidingstraject. Het doel is aanknopingspunten te vinden om de werving- en selectieprocedures en de werk-/leeromgeving voor toekomstig medisch specialisten te verbeteren. Aandacht voor en affiniteit met diversiteit en inclusie is hierbij van groot belang.
- Je doet voornamelijk kwalitatief onderzoek; het is mogelijk om hier specifieke trainingen voor te volgen.
- Je beantwoordt en analyseert welomschreven onderzoeksvragen onder begeleiding van de projectleiders, waarbij er ruimte is voor eigen initiatieven.
- Je publiceert de resultaten in (inter)nationale tijdschriften met als doel te promoveren op het onderzoek.
- Je combineert dit kwalitatieve onderzoek met 1 dagdeel poliklinische oncologische zorg (borstkanker).
- Je participeert in werk- en literatuurbesprekingen binnen de onderzoeksgroep Medische Oncologie van Amsterdam UMC, de onderzoeksschool Cancer Center Amsterdam (CCA) en de onderzoeksgroep Onderzoek van Onderwijs van de faculteit der Geneeskunde VU.