Arts-onderzoeker | Van student naar medisch specialist

Arts-onderzoeker | Van student naar medisch specialist

Geplaatst Deadline Locatie
30 sep 13 okt Amsterdam
Van student naar medisch specialist: wat helpt en wat staat er in de weg? Wil je hier onderzoek naar doen op de afdeling Medische oncologie als arts-onderzoeker? Solliciteer dan nu!

Functieomschrijving

De maatschappij verandert en het zorglandschap verandert mee – zowel door een veranderende populatie als zorgvraag en behandelmogelijkheden. Dit vraagt om werving en selectie van studenten en arts-assistenten (AIOS) met een diversiteit aan competentieprofielen en achtergronden. Meer aandacht voor diversiteit en inclusie bij het aantrekken en selecteren van AIOS is dus nodig om zo toegankelijkheid van de opleiding en de gezondheidszorg te verbeteren. Echter, de huidige selectieprocedures voor AIOS leiden niet tot meer diversiteit en zijn vooralsnog weinig transparant. Ook zijn gebruikte selectie-instrumenten variabel, subjectief en niet ‘evidence based’.

In dit project ga je promotieonderzoek doen naar de selectie van AIOS voor medisch specialistische vervolgopleidingen. Je gaat in kaart brengen welke helpende en hinderende factoren studenten en AIOS ervaren tijdens hun opleidingstraject. Het doel is aanknopingspunten te vinden om de werving- en selectieprocedures en de werk-/leeromgeving voor toekomstig medisch specialisten te verbeteren. Aandacht voor en affiniteit met diversiteit en inclusie is hierbij van groot belang.
  • Je doet voornamelijk kwalitatief onderzoek; het is mogelijk om hier specifieke trainingen voor te volgen.
  • Je beantwoordt en analyseert welomschreven onderzoeksvragen onder begeleiding van de projectleiders, waarbij er ruimte is voor eigen initiatieven.
  • Je publiceert de resultaten in (inter)nationale tijdschriften met als doel te promoveren op het onderzoek.
  • Je combineert dit kwalitatieve onderzoek met 1 dagdeel poliklinische oncologische zorg (borstkanker).
  • Je participeert in werk- en literatuurbesprekingen binnen de onderzoeksgroep Medische Oncologie van Amsterdam UMC, de onderzoeksschool Cancer Center Amsterdam (CCA) en de onderzoeksgroep Onderzoek van Onderwijs van de faculteit der Geneeskunde VU.

Specificaties

Amsterdam UMC

Functie-eisen

Je hebt sterke interesse in het uitvoeren van kwalitatief wetenschappelijk onderzoek binnen het domein van Opleiding en Onderwijs. Jij houdt van een uitdaging en bent in staat samen te werken met verschillende betrokken partijen. Ook bezit jij aantoonbare organisatorische vaardigheden waarmee jij goed in staat bent de voortgang van het project te waarborgen en afspraken na te komen. Daarnaast neem je mee:
  • Een afgeronde masteropleiding geneeskunde en BIG-registratie;
  • (Aantoonbare) affiniteit met het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek;
  • Affiniteit met oncologische zorg;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • Goede (wetenschappelijke) mondelinge- en schrijfvaardigheid in zowel Nederlands als Engels;
  • Teamspirit, maar je kunt ook goed zelfstandig werken.

Arbeidsvoorwaarden

  • Een vliegende start van jouw carrière in het onderzoekswerk.
  • Alle ruimte voor jouw drive om de zorg van morgen vorm te geven.
  • Werken aan grootschalig én eigen onderzoek, met gemotiveerde collega’s uit alle hoeken van de wereld.
  • Een contract voor 12 maanden (verlenging mogelijk bij positieve evaluatie na het eerste jaar).
  • Inschaling in salarisschaal 10: € 3.493 tot € 5.504 bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring) en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Bereken hier jouw netto salaris.
  • Vakantie uren: 186,4 uur per jaar bij een fulltime dienstverband en een mogelijkheid om uren bij te sparen.
  • Pensioenopbouw bij BeFrank, een modern, begrijpelijk en eerlijk geprijsd pensioen.
  • Bij 7 km of meer (enkele reis) 100% OV-vergoeding en bij eigen vervoer €0,18 per km tot maximaal 40 km enkele reis.
  • Kom je liever lopend of op de fiets? Maak gebruik van onze goede fietsregeling. Je ontvangt een vergoeding à €0,18 per km.

Bekijk deze video met meer informatie over de indiensttreding bij Amsterdam UMC Research BV.

Werkgever

Amsterdam UMC

De afdeling Medische oncologie van Amsterdam UMC heeft de missie om de levensverwachting en de kwaliteit van leven van patiënten met kanker te verbeteren door therapie op maat, d.w.z. de juiste systemische behandeling voor de individuele patiënt. Zij doet dat niet alleen door translationeel en klinisch wetenschappelijk onderzoek op dit gebied, maar ook door aandacht te hebben voor opleiding en onderwijs en op die manier te investeren in zorg op maat voor de patiënt van de toekomst.

De betrokken projectleider in Amsterdam UMC is dr. Inge Konings, internist-oncoloog en opleider Interne Geneeskunde. Overige projectteamleden zijn prof. dr. Hanneke van Laarhoven (internist-oncoloog), dr. Petra Bakker (gynaecoloog/perinatoloog) en dr. Anouk Wouters (universitair docent en onderzoeker Onderzoek van Onderwijs).

Binnen ons samenwerkingsverband hechten wij veel waarde aan een diverse en inclusieve werkomgeving. We moedigen sollicitaties aan van kandidaten van alle achtergronden en geloven dat een verscheidenheid aan perspectieven bijdraagt aan betere zorg, innovatie en onderzoek.

Werken in Amsterdam UMC, locatie VUmc, betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar het ontwikkelen van talenten en vaardigheden sterk wordt aangemoedigd. Wij bieden je dan ook veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, verdieping en verbreding en aanvullende cursussen.

Additionele informatie

De sollicitatiegesprekken zullen op 5 november plaatsvinden. Er zullen meerdere gespreksrondes zijn. Wij vragen je om hier alvast rekening mee te houden.

Heb je nog vragen? Voor inhoudelijke informatie over de vacature kun je terecht bij Dr. Inge Konings, projectleider, via telefoonnummer 020-4444321.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Rhiannon Sandfort, Recruitment adviseur, via r.e.sandfort@amsterdamumc.nl.

Een referentiecheck en screening kunnen onderdeel zijn van de procedure. Kom je bij ons in dienst, dan vragen we voor een aantal functiegroepen standaard een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Lees hier wat dit inhoudt en of het voor jouw functie van toepassing is.

Interne kandidaten krijgen, bij gelijke geschiktheid, voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 29 uur per week
  • €3493—€5504 per maand
  • Universitair
  • 12971

Werkgever

Locatie

De Boelelaan 1117, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Amsterdam UMC). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 13 okt 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).