Postdoc onderzoeker regulering gezonde voedselomgeving

Postdoc onderzoeker regulering gezonde voedselomgeving

Geplaatst Deadline Locatie
30 sep 13 okt Amsterdam
Wil jij bijdragen aan een gezondere voedselomgeving? Doe jij graag interdisciplinair onderzoek op het snijvlak van beleid, praktijk en wetenschap? Wil jij met ons onderzoeken hoe gemeenten juridisch instrumentarium kunnen inzetten om de voedselomgeving...

Functieomschrijving

De overheid moet burgers beschermen tegen een ongezonde leefomgeving, bijvoorbeeld luchtverontreiniging en geluidsoverlast, maar ook tegen een ongezonde voedselomgeving. Uit een recent afgerond onderzoek dat we uitvoerden met een interdisciplinair team van juristen en gezondheidswetenschappers zijn we er in geslaagd om de voedselomgeving uit te drukken als omgevingswaarde. Met behulp van een meetinstrument krijgen buurten of straten op een betrouwbare en juridisch juiste manier een ‘voedselomgevingsscore’. Op basis hiervan kunnen gemeenten de voedselomgeving gaan reguleren.

Het huidige project, waarvoor we een postdoc zoeken, borduurt voort op dit onderzoek en nu willen we de stap gaan zetten naar daadwerkelijke implementatie van dit instrument. We starten met een verdere verfijning van het instrument, zowel binnen als buiten Amsterdam. Er moet onderzoek gedaan worden naar een geschikt experimenteergebied en er moet een experiment opgezet worden. Ook zullen we interviews afnemen rondom de percepties van verschillende stakeholders over draagvlak en de uitvoerbaarheid van het instrument.

Het onderzoek wordt in nauwe samenwerking uitgevoerd met een postdoc bij de afdeling Health Law en Policy van de UvA. Jullie hebben beide een eigen onderzoek, maar jullie trekken intensief samen op, zodat alles wat we doen past binnen zowel het gezondheidskader en juridisch juiste kader. Ook zal er nauw samengewerkt worden met de GGD Amsterdam afdeling Gezond Leven en de City Deal Gezonde en Duurzame Voedselomgeving.

Als postdoc onderzoeker ben je aangesteld bij Amsterdam UMC, bij de afdeling Public and Occupational Health, maar werk je ook bij de gemeente Amsterdam (Afdeling Gezond Level van de GGD Amsterdam) zodat de link tussen wetenschap en beleid optimaal gelegd kan worden. Binnen deze functie ben je verantwoordelijk voor het:
  • Verder aanscherpen van het onderzoeksplan (in samenwerking met de andere postdoc).
  • Opzetten en uitvoeren van een studie om het bestaande meetinstrument voor het bepalen van de gezondheid van de voedselomgeving te verfijnen. Je gaat hiervoor data verzamelen en analyseren, en focusgroepen of een Delphi studie opzetten en uitvoeren.
  • Onderzoeken van draagvlak voor het instrumentarium binnen de verschillende afdelingen van de gemeente.
  • Delen van de resultaten van het onderzoek via nieuwsbrieven en presentaties (e.g., bij gemeenten, webinars, wetenschappelijke congressen).
  • Schrijven van wetenschappelijke artikelen in samenwerking met het onderzoeksteam.

Specificaties

Amsterdam UMC

Functie-eisen

  • Je hebt een PhD in sociale of gezondheidswetenschappen (e.g., Bestuurskunde, Gezondheid & Maatschappij, Gezondheid en Leven, Management, Policy Analysis and Entrepreneurship in Health & Life Sciences of vergelijkbaar).
  • Je hebt aantoonbare ervaring in het doen van zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek.
  • Je hebt aantoonbare kwaliteiten met het doen van trans-disciplinair onderzoek en het verbinden van wetenschap, beleid en praktijk.
  • Je hebt een sterke affiniteit met het onderwerp voedselbeleid.
  • Je hebt ervaring in het werken binnen een gemeentelijke beleidscontext (dit is een pre).
  • Je bent proactief, houdt van pionieren, en kunt makkelijk schakelen tussen verschillende partijen.
  • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Arbeidsvoorwaarden

  • Een vliegende start van jouw carrière in het onderzoekswerk.
  • Alle ruimte voor jouw drive om de zorg van morgen vorm te geven.
  • Werken aan grootschalig én eigen onderzoek, met gemotiveerde collega’s uit alle hoeken van de wereld.
  • Een contract voor 12 maanden (verlenging mogelijk, mits hier financiële middelen voor zijn).
  • Inschaling in salarisschaal 10: € 3.493 tot € 5.504 bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring) en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Bereken hier jouw netto salaris.
  • Vakantie uren: 186,4 uur per jaar bij een fulltime dienstverband en een mogelijkheid om uren bij te sparen.
  • Pensioenopbouw bij BeFrank, een modern, begrijpelijk en eerlijk geprijsd pensioen.
  • Bij 7 km of meer (enkele reis) 100% OV-vergoeding en bij eigen vervoer €0,18 per km tot maximaal 40 km enkele reis.
  • Kom je liever lopend of op de fiets? Maak gebruik van onze goede fietsregeling. Je ontvangt een vergoeding à €0,18 per km.

Bekijk deze video met meer informatie over de indiensttreding bij Amsterdam UMC Research BV.

Werkgever

Amsterdam UMC

Je komt te werken op de afdeling Public and Occupational Health van Amsterdam UMC, locatie VUmc. De afdeling is opgebouwd uit zes secties. Deze functie valt binnen de sectie Health Behaviour and Prevention, die uit ongeveer 40 onderzoekers/docenten bestaat, met heel verschillende disciplinaire achtergronden (public health, epidemiologie, gedragswetenschappen, implementatiewetenschap, voeding, complex system science etc.). De sectie heeft als missie het bevorderen van gezondheidsgedrag in de brede sociale context – om gezondheidsproblemen te voorkomen en gezondheidsongelijkheden te verkleinen – via hoge kwaliteit en impactvol onderzoek, onderwijs en disseminatie. Het onderzoek van deze sectie valt binnen het Amsterdam Public Health onderzoeksinstituut. Meer informatie over de afdeling en de sectie vind je hier.

Je zult ook regelmatig een dag(deel) werken bij de collega’s van de afdeling Gezond Leven in het kantoor van GGD Amsterdam, een kantoorlocatie in het centrum van Amsterdam, met uitzicht op de grachten.

Additionele informatie

De eerste ronde van gesprekken vindt plaats in de week van 21 oktober. We vragen je hiermee rekening te houden in jouw agenda.

Voor vragen over de inhoud van de vacature, graag contact opnemen met Dr. Wilma Waterlander, via w.waterlander@amsterdamumc.nl of Dr. Coosje Dijkstra, via s.c.dijkstra@amsterdamumc.nl.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Rhiannon Sandfort, Recruitment adviseur, via r.e.sandfort@amsterdamumc.nl.

Een referentiecheck en screening kunnen onderdeel zijn van de procedure. Kom je bij ons in dienst, dan vragen we voor een aantal functiegroepen standaard een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Lees hier wat dit inhoudt en of het voor jouw functie van toepassing is.

Interne kandidaten krijgen, bij gelijke geschiktheid, voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • Postdoc
  • Gezondheid; Recht
  • 32—36 uur per week
  • €3493—€5504 per maand
  • Gepromoveerd
  • 12955

Werkgever

Locatie

Van der Boechorststraat 7, 1081BT, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Amsterdam UMC). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 13 okt 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).