Research software steward

Research software steward

Geplaatst Deadline Locatie
30 sep 27 okt Nijmegen

Functieomschrijving

Heb je een passie voor wetenschapssoftware? Wil je werken in een team van enthousiaste wetenschapsondersteuners? En heb jij de ambitie om te pionieren in een jong werkveld door kennis op te bouwen en beleid vorm te geven? Dan zijn wij op zoek naar jou als Research software steward!

Research software is een belangrijke vorm van wetenschappelijke output en is in veel gevallen een fundamenteel onderdeel van het genereren dan wel analyseren van onderzoeksgegevens. Als Radboud Universiteit willen we het delen en hergebruiken van research software volgens de FAIR principes promoten. Op het gebied van FAIR data management is er aan de Radboud Universiteit al veel ervaring binnen het Digital Competence Centre en bij de data stewards van de onderzoeksinstituten. Nu willen we onze support, infrastructuur en beleid graag uitbreiden van data naar ook software.

Als Research software steward word jij hét aanspreekpunt voor onderzoekers als ze vragen hebben over het FAIR maken van software. Je helpt om ons Digital Competence Centre verder vorm te geven, zodat software support deel van het aanbod wordt. Je coördineert aanpassingen aan de IT-infrastructuur zodat het FAIR maken van software de vanzelfsprekende route wordt. Hierbij maak je gebruik van het (inter)nationale netwerk van wetenschappers en wetenschapsondersteuners dat door je collega’s al is opgebouwd.

Binnen de RU zul je nauw samenwerken met de Open Science Officer en je collega’s van het Digital Competence Center. Ook zul je deel uitmaken van de Data & Software Management werkgroep van het RU Open Science Programma, waar je met andere experts aan beleid en infrastructuur werkt.

Het vakgebied van de Research Software Support is enorm in beweging. Landelijk zijn er met NWO-gelden software stewards, software engineers, software coordinators, enzovoorts aangenomen. Je zult met hen optrekken om van elkaar te leren, te inspireren en wellicht zelfs gezamenlijke workshops of infrastructuur op te zetten. Er worden regelmatig conferenties en workshops georganiseerd en jouw bijdrage hieraan zal zeer welkom zijn.

Hoe ziet je werkweek eruit? Het is een mix van overleggen met collega’s, het bezoeken van wetenschappers in de onderzoeksinstituten, online of fysieke bijeenkomsten van (inter)nationale werkgroepen, en tijd voor jezelf om aan beleid te schrijven of workshops voor te bereiden. Er is de mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken, maar je krijgt ook een levendige werkplek midden op de campus in de universiteitsbibliotheek.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Je hebt ervaring met wetenschappelijk onderzoek en Open Science.
  • Je hebt basiskennis van onderzoekssoftware.
  • Je bent zelfstandig, nieuwsgierig, assertief en gaat graag een nieuwe uitdaging aan.
  • Je hebt interesse in het opbouwen en benutten van een netwerk om gezamenlijke doelen te bereiken.
  • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal als ontvanger, zowel in woord als geschrift. Reactie geven in Engels is hierbij mogelijk.
  • Kennis van Open Source Software in relatie tot onderzoek is een pre, net als ervaring met het ontwikkelen van onderzoekssoftware en het schrijven van beleidsstukken.

Arbeidsvoorwaarden

  • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 16 maanden.
  • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 4.492 en maximaal € 5.441 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 11).
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

Work and science require good employment practices. This is reflected in Radboud University's primary and secondary employment conditions. You can make arrangements for the best possible work-life balance with flexible working hours, various leave arrangements and working from home. You are also able to compose part of your employment conditions yourself, for example, exchange income for extra leave days and receive a reimbursement for your sports subscription. And of course, we offer a good pension plan. You are given plenty of room and responsibility to develop your talents and realise your ambitions. Therefore, we provide various training and development schemes.

Afdeling

De functie van Research Support Steward valt binnen het team RDM (van zeven collega’s) dat onderdeel is van het team Research Support (van negentien collega’s). Dit is een centraal team dat onderdeel is van de divisie Information and Library Services (ILS, ongeveer 320 collega’s).

Onze divisie heeft als doel om alle faculteiten te ondersteunen met een sterke dienstverlening die zich richt op standaardisatie zonder de specifieke elementen van deze faculteiten uit het oog te verliezen. Wij staan voor een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer. Eigenaarschap, inventiviteit en professionaliteit zijn kwaliteiten die wij hoog in het vaandel hebben.

Kijk voor een impressie van je nieuwe werkomgeving alvast eens op de website van de universiteitsbibliotheek.

Additionele informatie

Je kunt uitsluitend solliciteren via onderstaande button. Richt je sollicitatiebrief aan Roger van der Hoeven. In het sollicitatieformulier lees je welke documenten je mee moet sturen met je sollicitatie.

De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 31 oktober. De eventuele tweede gesprekken vinden plaats op maandag 4 november. Je treedt bij voorkeur zo spoedig mogelijk in dienst.

Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • max. 38 uur per week
  • €4492—€5441 per maand
  • HBO
  • 59.028.24

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Radboud Universiteit). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 27 okt 2024 1:59 (Europe/Amsterdam).