Online contentspecialist - herhaalde oproep

Online contentspecialist - herhaalde oproep

Geplaatst Deadline Locatie
30 sep 20 okt Amsterdam

Functieomschrijving

Is het maken van content je passie? En wil jij een sleutelrol spelen in het zichtbaar maken van ons onderzoek en onderwijs via social media, nieuwsbrieven en onze website? Dan is deze functie écht iets voor jou! We zoeken een enthousiaste en creatieve online contentspecialist met een vlotte pen die nieuws over ons onderzoek en onderwijs weet te vertalen naar toegankelijke en inspirerende content voor diverse doelgroepen.

Dit ga je doen
Als Online Contentspecialist ben je het centrale punt van de faculteit Economie en Bedrijfskunde waar alle nieuws over ons onderwijs, onderzoek en events binnenkomt en verwerkt wordt. Met jouw kennis van en ervaring in social media, e-mailmarketing en web (cms) bouw je mee aan een sterke online profilering en zorg je voor inspirerende online content op onze social media kanalen en onze website en in e-mailings. Een van de focusgebieden is wetenschapscommunicatie; je zorgt voor interviews met wetenschappers en vertaalt onderzoeksrapporten naar diverse soorten content. Hierin werk je ondermeer nauw samen met de externe communicatie adviseur Impact alsmede met collega’s van Bureau Communicatie van UvA Centraal.

Taken en verantwoordelijkheden:
  • je bepaalt op welke manier en via welke owned kanalen nieuws verspreid wordt (social media, nieuwsbrieven en websites) en voert dit ook uit;
  • je verzamelt het nieuws en gaat actief op zoek naar content ten behoeve van de profilering van de faculteit, de Schools, het onderzoek en de studieprogramma’s;
  • je selecteert en/of produceert passende beelden zodat de content als geheel aantrekkelijk is;
  • je levert wekelijks input voor de interne nieuwsbrief voor medewerkers;
  • je bent verantwoordelijk voor het beheer van onze social mediakanalen, coördineert het het social team, voert samen met hen de strategie uit en zorgt voor de strategische doorontwikkeling;
  • je stuurt onze student influencers aan en werft jaarlijks nieuwe (indien nodig);
  • je monitort resultaten van onze social media-uitingen, onderhoud het dashboard en weet welke content succesvol is en hoe je deze verder kunt optimaliseren;
  • je onderhoudt onze webpagina’s over onderzoek en plaatst regelmatig updates;
  • je adviseert collega’s (o.a. marketeers en recruiters) over e-mailings en social media.

Hier ga je werken als Online Contentspecialist voor 38 uur
Je maakt deel uit van het Marketing en Communicatie (M&C) team (17 medewerkers) dat de marketing en communicatie verzorgt voor de faculteit Economie en Bedrijfskunde en haar twee Schools, de Amsterdam Business School en de Amsterdam School of Economics. Het M&C team kenmerkt zich door een informele en open sfeer waarin iedereen zich snel thuis voelt. We hebben een mooie mix van zowel ervaren als minder ervaren collega’s, waardoor we veel van elkaar leren en elkaar ook inspireren. We zijn allemaal zeer gemotiveerd en hebben gezamenlijke doelen voor ogen. Bij ons is samenwerken vanzelfsprekend en we helpen elkaar als dat nodig is. Hoewel we hard werken, is er ook veel ruimte voor humor en wordt er vaak gelachen. En natuurlijk drinken we ook regelmatig samen een gezellig borreltje!

Jouw profiel
  • je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding en hebt minimaal 3 jaar recente ervaring in een vergelijkbare functie;
  • je hebt aantoonbaar kennis van en ervaring in het (her)schrijven van teksten, het maken van inspirerende content voor verschillende kanalen, Content Managementsystemen, SEO copywriting, e-mailmarketing, social media, videoproductie en data analyse;
  • je bent creatief met taal en beeld;
  • je hebt een zeer goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal zowel in woord als geschrift;
  • je kunt ingewikkelde onderzoeksresultaten begrijpelijk en aantrekkelijk verwoorden (in tekst en/of beeld) voor een breder publiek;
  • je bent een kritische lezer, durft door te vragen en kunt goed hoofd- en bijzaken scheiden;
  • je hebt affiniteit met economische en bedrijfskundige onderwerpen;
  • je bent 38 uur per week beschikbaar.

Wat bieden we jou
  • een veelzijdige functie waarbij je eigen initiatief wordt gewaardeerd en je onderdeel bent van een jong en enthousiast team en een diverse werkomgeving in het hart van Amsterdam;
  • een super enthousiast team;
  • een internationale werkomgeving in het hart van Amsterdam;
  • voor de functie relevante trainingen en bezoek aan seminars en congressen.

We bieden dienstverband voor de periode van één jaar met een proeftijd van twee maanden en uitzicht op een vast dienstverband.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, € 3.345 tot € 5.278 bruto per maand (salarisschaal 10) op basis van volledige werktijd (38 uur per week), exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. Op deze functie is het UFO-Profiel Redacteur 3 van toepassing. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Wat bieden we je verder?
De UvA heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:
  • 29 vakantiedagen bij een volledig dienstverband & extra vakantiedagen tussen kerst en de jaarwisseling;
  • de mogelijkheid om max 40% van je contracturen thuis te werken;
  • een vergoeding reiskosten woon-werkverkeer;
  • pensioenopbouw bij het ABP.

Over ons
De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 42.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

Over de UvA Economie en Bedrijfskunde
UvA Economie en Bedrijfskunde (EB) biedt onderwijs en onderzoek rondom uiteenlopende vakgebieden, zoals economie, data science, bedrijfskunde, business analytics, accountancy, control, econometrie, finance en entrepreneurship. Dit is georganiseerd in twee Schools: de Amsterdam Business School (ABS) en de Amsterdam School of Economics (ASE). Aan UvA Economie en Bedrijfskunde studeren ruim 8.000 studenten en werken circa 500 medewerkers.

Kijk voor meer informatie over Economie en Bedrijfskunde op uva.nl/eb.
Kijk voor meer informatie over de Amsterdam Business School op abs.uva.nl.
Kijk voor meer informatie over de Amsterdam School of Economics op ase.uva.nl.

Vragen
Voor vragen over de functie of de afdeling kun je contact opnemen met:

Sollicitatie
Ben jij de creatieve spil die nieuws weet om te zetten in inspirerende content? Solliciteer dan nu en help ons om ons onderwijs en onderzoek op een aansprekende manier voor een breed publiek zichtbaar te maken.

De reactietermijn sluit op 20 oktober 2024. Sollicitaties die we na de reactietermijn ontvangen, die niet via de link worden verstuurd, of niet compleet zijn, kunnen we helaas niet in behandeling nemen. We ontvangen graag een motivatiebrief en cv als pdf-bestand.

De eerste ronde sollicitatiegesprekken zal plaatsvinden op donderdag 24 oktober 2024. (De tweede gesprekken zijn op dinsdag 29 oktober 2024).

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Wij stellen acquisitie niet op prijs

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Specificaties

  • Marketing en communicatie
  • Economie
  • max. 38 uur per week
  • €3345—€5278 per maand
  • HBO
  • 13464

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Roetersstraat 11, 1018WB, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit van Amsterdam (UvA)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 20 okt 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).