Arts-onderzoeker stroke onderzoek

Arts-onderzoeker stroke onderzoek

Geplaatst Deadline Locatie
1 okt 14 okt Amsterdam
Ben jij onze nieuwe enthousiaste arts-onderzoeker voor acute behandeling van het herseninfarct én lange termijn follow-up? Solliciteer dan nu!

Functieomschrijving

Patiënten met een herseninfarct kunnen in de acute fase, in de eerste uren, als ze hiervoor geschikt zijn in gespecialiseerde ‘stroke centra’ behandeld worden met een ‘endovasculaire trombectomie' (EVT). Deze behandeling is in grote studies erg effectief gebleken. Het is nog niet bekend of het tijdens de EVT tegelijk behandelen van een extracraniële carotis stenose, een mogelijke oorzaak van het herseninfarct, veilig en effectief is. Dit wordt momenteel uitgezocht in een grote lopende gerandomiseerde studie: ‘Carotid Artery Stenting during Endovascular treatment of acute ischemic Stroke' (CASES).

Binnen deze studie zoeken we een nieuwe arts-onderzoeker die zich gaat bezighouden met de gevolgen van het herseninfarct op lange termijn, zoals motorisch en cognitief functioneren maar bijvoorbeeld ook de kwaliteit van leven na twee jaar.

Voor dit project wordt nauw samengewerkt tussen de afdelingen vasculaire neurologie en revalidatiegeneeskunde. Uniek in dit project is dat het zowel de behandeling in de acute fase als de gevolgen op lange termijn bij patiënten met een acuut herseninfarct bestrijkt.

Als arts-onderzoeker houd je je bezig met:
  • Verder aanscherpen van het onderzoeksplan.
  • Actief patiënten insluiten in de CASES-studie, in de acute fase van het herseninfarct.
  • Follow-up interviews verzorgen en vragenlijsten afnemen bij deelnemende patiënten en/of hun vertegenwoordiger.
  • Analyseren van de follow-up gegevens van circa 400 patiënten.
  • Geven van presentaties.
  • Deelnemen aan nationale en internationale wetenschappelijke bijeenkomsten.
  • Schrijven van wetenschappelijke artikelen.

Al deze werkzaamheden voer je uit in en met het CASES-team: de andere arts-onderzoekers en hoofdonderzoekers.

Specificaties

Amsterdam UMC

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste arts-onderzoeker die een medisch en maatschappelijk relevante bijdrage wil leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van de zorg bij patiënten met een acuut herseninfarct.
  • Je bent afgestudeerd arts of hebt een vergelijkbare opleiding afgerond in de richting van bijvoorbeeld fysiotherapeut, bewegingswetenschapper, technische geneeskunde of klinisch technoloog met belangstelling voor bewegingsapparaat.
  • Je bent geïnteresseerd in vasculaire neurologie en/of revalidatiegeneeskunde.
  • Je bent analytisch, communicatief sterk, zelfstandig en staat stevig in je schoenen.
  • Je bent in staat goed samen te werken met verschillende personen op verschillende niveaus.
  • Je hebt interesse in zowel de acute behandeling van het herseninfarct, als in de lang termijn gevolgen voor de patiënt.
  • Je weet goed prioriteiten te stellen en je werk efficiënt in te richten.
  • Je hebt feeling voor methodologie en wetenschappelijk onderzoek.
  • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend en de Engelse taal goed.

Arbeidsvoorwaarden

  • Een vliegende start van jouw carrière in het onderzoekswerk.
  • Alle ruimte voor jouw drive om de zorg van morgen vorm te geven.
  • Werken aan grootschalig én eigen onderzoek, met gemotiveerde collega’s .
  • Een contract voor 12 maanden (met intentie tot verlenging tot een volledig promotietraject van 3 jaar).
  • Bij een afgeronde opleiding Geneeskunde geldt een inschaling in salarisschaal 10.2: € 3.824 tot € 5.504 bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring). Met een andere opleidingsachtergrond geldt een inschaling in salarisschaal OIO: € 3.017 tot € 3.824 bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring). Er is bovendien een eindejaarsuitkering van 8,3%. Bereken hier jouw netto salaris.
  • Vakantie uren: 186,4 uur per jaar bij een fulltime dienstverband en een mogelijkheid om uren bij te sparen.
  • Pensioenopbouw bij BeFrank, een modern, begrijpelijk en eerlijk geprijsd pensioen.
  • Bij 7 km of meer (enkele reis) 100% OV-vergoeding en bij eigen vervoer €0,18 per km tot maximaal 40 km enkele reis.
  • Kom je liever lopend of op de fiets? Maak gebruik van onze goede fietsregeling. Je ontvangt een vergoeding à €0,18 per km.

Bekijk deze video met meer informatie over de indiensttreding bij Amsterdam UMC Research BV.

Werkgever

Amsterdam UMC

Binnen Amsterdam UMC werk je nauw samen met collega's binnen de afdeling Neurologie en Revalidatiegeneeskunde. Er is een relatief grote en hechte groep arts-onderzoekers waar je deel van gaat uitmaken die gezamenlijk besprekingen, scholingen, maar ook sociale activiteiten doen. Binnen de kliniek, en met name binnen de acute stroke opvang in Amsterdam UMC op onze Acute HersenHulp (AHH), ga je een belangrijke rol spelen. Je overlegt zelf tijdens de acute fase met de artsen en patiënten en hun vertegenwoordigers, en sluit patiënten in in de studie. Tijdens de follow-up fase werk je nauw samen met de revalidatieartsen en zie je patiënten terug voor uitgebreide interviews en verdiep je je in het herstel op niveau van dagelijks functioneren, maar ook bijvoorbeeld cognitie en stemming. Het promotietraject wordt begeleid door Dr. P. Nederkoorn, vasculair neuroloog, en Prof. Dr. C. Meskers, revalidatiearts.

Je komt in een team van onderzoekers dat in Nederland en België werkt aan de CASES-studie. Het gaat om een enthousiaste groep met reeds twee arts-onderzoekers (een in Nederland en een in België), research verpleegkundigen, en vasculair neurologen. De studie loopt in 27 centra. Details van deze studie zijn te vinden op de website.

De CASES-studie is weer onderdeel van de ‘Collaboration for new Treatments of Acute Stroke (CONTRAST)’. Dit is een grote nationale en internationale onderzoeksgroep waarin meerdere grote klinische studies en ook basaal onderzoek plaatsvinden naar nieuwe behandelingen bij acute stroke. Ook in dit consortium wordt nauw samengewerkt tussen onder andere de vasculaire neurologie, de interventieradiologie, en de revalidatiegeneeskunde. Details over dit consortium zijn te vinden op de website.

Additionele informatie

Heb je nog vragen? Voor inhoudelijke informatie over deze vacature kun je terecht bij Dr. P.J. Nederkoorn, vasculair neuroloog en PI van de CASES-studie, via p.j.nederkoorn@amsterdamumc.nl.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Rhiannon Sandfort, Recruitment adviseur, via r.e.sandfort@amsterdamumc.nl.

Een referentiecheck en screening kunnen onderdeel zijn van de procedure. Kom je bij ons in dienst, dan vragen we voor een aantal functiegroepen standaard een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Lees hier wat dit inhoudt en of het voor jouw functie van toepassing is.

Interne kandidaten krijgen, bij gelijke geschiktheid, voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • 32—36 uur per week
  • €3017—€5504 per maand
  • Universitair
  • 12866

Werkgever

Locatie

Meibergdreef 9, 1105AZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Amsterdam UMC). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 14 okt 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).