Coördinator Landelijk Platform Ontmoetingscentra Dementie

Coördinator Landelijk Platform Ontmoetingscentra Dementie

Geplaatst Deadline Locatie
1 okt 18 okt Amsterdam
Heb je interesse en ervaring in de psychosociale begeleiding van mensen met dementie en/of mantelzorgers en wil je bijdragen aan de verdere verspreiding en ontwikkeling van Ontmoetingscentra voor deze doelgroep in Nederland?

Functieomschrijving

Sinds 1993 bieden Ontmoetingscentra voor mensen met dementie en hun mantelzorgers een gecombineerd ondersteuningsprogramma in laagdrempelige buurt- en ouderencentra met als doel psychosociale begeleiding te bieden bij het leven met dementie. Naast een dagsociëteit voor mensen met dementie en informatieve bijeenkomsten en gespreksgroepen voor mantelzorgers worden er in de Ontmoetingscentra met regelmaat centrumbijeenkomsten voor inbreng van alle betrokkenen georganiseerd, is er de mogelijkheid voor individuele consultatie en zijn er sociale activiteiten voor beiden.

Wetenschappelijk onderzoek heeft bij herhaling aangetoond dat de ontmoetingscentra bijdragen aan de kwaliteit van leven van de deelnemers en ook kosteneffectief zijn. In de Nationale Dementiestrategie 2021-2030 van het Ministerie van VWS wordt daarom gestreefd naar verdere verspreiding van de Ontmoetingscentra in Nederland. In 2030 zou minstens 80% van de thuiswonende mensen met dementie en hun mantelzorgers er gebruik van moeten kunnen maken. De Academische Werkplaats Hulp bij dementie na de diagnose ondersteunt sinds 2023, met subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), de verdere landelijke verspreiding van Ontmoetingscentra.

Deze Academische Werkplaats start , in samenwerking met Stichting Landelijk Platform Ontmoetingscentra Dementie (LPOCD) i.o., het twee-jarige project ‘Voorbereiding en uitvoering activiteiten LPOCD rond kennisontwikkeling en kennisverspreiding Ontmoetingscentra’.

Doel van de kennisontwikkeling en kennisverspreiding vanuit het LPOCD, tevens doel van Stichting LPOCD i.o., is de identiteit van Ontmoetingscentra voor mensen met dementie en hun mantelzorgers te behouden, een landelijk aanspreekpunt hiervoor te zijn, blijvende uitwisseling tussen Ontmoetingscentra te faciliteren, doorgaande ontwikkeling en evaluatie door onderzoek te bevorderen, en verdere verspreiding van Ontmoetingscentra te stimuleren met behoud van kwaliteit. Het bestuur van Stichting LPOCD i.o. bestaat uit vertegenwoordigers van ontmoetingscentra voor mensen met dementie en hun mantelzorgers in verschillende regio’s in Nederland c.q. organisaties die deze ontmoetingscentra exploiteren.

Om de projectdoelen te verwezenlijken zijn de AWHDD en stichting LPOCD per 1 november 2024 op zoek naar een part-time (0,4fte) coördinator Landelijk Platform Ontmoetingscentra Dementie voor tijdelijke werkzaamheden gedurende de projectperiode van twee jaar.

Wat houdt de functie in?
De coӧrdinator is belast met de dagelijkse uitvoering van activiteiten die door het bestuur van het LPOCD in lijn met het project zijn vastgesteld in het jaarplan en zet zich, met ondersteuning van het bestuur, in voor de belangenbehartiging van Ontmoetingscentra richting landelijke politiek, gemeenten en zorgverzekeraars en het bevorderen van samenwerking/verbinding met lokale partners in de sociale basis.

De coördinator is verantwoordelijk voor kennisverspreiding over visie, theoretische uitgangspunten, doelstellingen en toegepaste werkwijze van ontmoetingscentra, biedt een helpdeskfunctie voor (nieuwe) ontmoetingscentra en geeft een nieuwsbrief uit in samenwerking met de ontmoetingscentra. Daarnaast onderhoudt de coördinator de website van het Landelijk Platform Ontmoetingscentra Dementie, organiseert een bijeenkomst/studiemiddag voor alle ontmoetingscentra in Nederland en zorgt voor continuering van de cursussen voor personeel van Ontmoetingscentra.

Jouw taken
  • De werkzaamheden zijn gevarieerd en betreffen activiteiten rond communicatie en kennisverspreiding, ontwikkeling en evaluatie, coördinatie, scholing en borging. De concrete beoogde activiteiten worden jaarlijks door het bestuur van Stichting LPOCD, uitgaande van de beschikbare part-time formatie, vastgesteld in een haalbaar jaarplan.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

  • afgeronde HBO / Bachelor opleiding, in de richting van zorg, welzijns- of organisatiesector, bijvoorbeeld een sociaal gerontoloog, (klinisch) psycholoog, bewegingswetenschapper of een gezondheidswetenschapper.
  • aantoonbare belangstelling voor en/of ervaring in de psychogeriatrische zorg en de systeembenadering
  • organisatievaardigheden, weet anderen door enthousiasme te inspireren, en kan goed voeling houden met de dagelijkse praktijk in Ontmoetingscentra
  • beschikt over uitstekende communicatieve, sociale en digitale (oa MS Office, Wordpress) vaardigheden en weet zich mondeling en schriftelijk goed uit te drukken in zowel de Nederlandse als Engelse taal.

De VU heeft als doelstelling om een inclusieve werkgever te zijn en banen open te stellen voor kandidaten met een arbeidsbeperking. In het kader van de Participatiewet is deze vacature beschikbaar gesteld. We nodigen kandidaten met een arbeidsbeperking die onder de banenafspraak vallen dan ook van harte uit om te solliciteren. We zorgen voor een zo goed mogelijke structuur en begeleiding.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Bij de VU draag je bij aan onderwijs, onderzoek en dienstverlening voor een betere wereld. En daar mag wat tegenover staan. Daarom bieden wij jou:
  • Een salaris van minimaal € 3.345,00 (Schaal 10) en maximaal € 5.278,00 (Schaal 10) bruto per maand, bij een voltijds dienstverband. Dit is gebaseerd op het UFO-profiel Projectleider 1. Het precieze salaris hangt af van je opleiding en ervaring.
  • Een functie voor minstens 0,4 fte. Je arbeidsovereenkomst duurt in eerste instantie 1 jaar. Daarna is er uitzicht op verlenging.

Daarnaast bieden wij je aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen. Enkele voorbeelden:
  • Bij een voltijdse 38-urige werkweek hoort een vakantietegoed van 232 uur per jaar. Als je ervoor kiest om 40 uur te werken, beschik je op jaarbasis over 96 extra vakantie-uren. Bij een deeltijdaanstelling wordt dit naar rato berekend.
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • goede en voordelige sportfaciliteiten
  • korting op (en af en toe exclusieve toegang tot) theatervoorstellingen en cursussen van cultuurcentrum Griffioen
  • gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Over het project
De werkzaamheden rond kennisontwikkeling en kennisverspreiding Ontmoetingscentra vinden plaats binnen de Academische Werkplaats Hulp bij dementie na de diagnose. Dit is een samenwerking tussen de Vrije Universiteit, Amsterdam UMC, Hogeschool Inholland, Zorgorganisaties Kennemerhart en Zonnehuisgroep, en Welzijnsorganisatie Combiwel Buurtwerk, met partners in de regio. Voor dit project wordt samengewerkt met het Landelijk Platform Ontmoetingscentra Dementie. De coördinator zal worden aangesteld bij de afdeling Klinische, Neuro en Ontwikkelingspsychologie, sectie Neuropsychologie van de Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit, maar de werkzaamheden zullen voor een belangrijk deel op verschillende plekken in het land plaatsvinden. Deels op afstand werken is mogelijk. De afdeling Kllinische, Neuro- en Ontwikkelingspsychologie biedt een collegiale werkomgeving waar interessant, innovatief en uitdagend werk wordt verricht.

Welkom bij de faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen
Kennis ontwikkelen voor actief, gezond en betekenisvol leven: dat is waar we ons bij de Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam op richten. Onze focus is het brede domein van gedrag en gezondheid. Met ons onderwijs en onderzoek spelen we actief in op de actuele ontwikkelingen in de maatschappij. Van gezond ouder worden tot e-health, van training voor topsporters tot social media als onderwijstool. Daarbij combineren we drie disciplines: psychologie, bewegingswetenschappen en pedagogiek. Vanuit die multidisciplinaire benadering komen we tot beter begrip van gedrag en bewegen. Samen helpen we mensen om gezonder te leven, beter te leren, beter te functioneren.

Kom je werken bij Gedrags- en Bewegingswetenschappen? Dan voel je je thuis in een ambitieuze organisatie, die zich kenmerkt door een informele sfeer en korte communicatielijnen. Bij de faculteit krijg je alle ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. Samen met ongeveer 630 collega’s werk je voor ongeveer 4.200 studenten.

Vrije Universiteit Amsterdam
De Vrije Universiteit Amsterdam staat voor waardengedreven onderwijs en onderzoek. Wij zijn vrije denkers met kennis van zaken en een open houding – a broader mind. Met een ondernemende aanpak en aandacht voor diversiteit, zingeving en medemenselijkheid werken wij aan duurzame oplossingen met maatschappelijke impact. Door onze krachten te bundelen, over de grenzen van vakgebieden heen, werken we aan een betere wereld voor mens en planeet. Samen creëren we een veilig en respectvol werk- en studieklimaat, en een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek. Lees meer over onze gedragscodes.

We zijn gevestigd op één fysieke campus, in het hart van de Amsterdamse Zuidas, met een uitstekende ligging en bereikbaarheid. Aan de VU werken ruim 6.150 medewerkers en volgen ruim 31.000 studenten wetenschappelijk onderwijs.

Diversiteit
Diversiteit is een speerpunt van de VU. De VU wil toegankelijk en ontvankelijk zijn voor diversiteit in vakgebieden, culturen, ideeën, nationaliteiten, overtuigingen, voorkeuren en levensbeschouwingen. Vanuit vertrouwen, respect en interesse leiden verschillen hier tot nieuwe inzichten en innovatie, tot scherpte en helderheid, tot excellentie en een ruimer begrip.

Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs, onderzoek en onze dienstverlening.

We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van de VU-gemeenschap.

Additionele informatie

Ben jij geïnteresseerd in deze functie en ben jij van mening dat jouw ervaring bijdraagt aan de kwaliteit van onze dienstverlening? Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren, ook als je niet aan alle eisen voldoet. De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 15 oktober.

Het overleggen van een diploma en een referentiecheck maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • Landbouw
  • €3345—€5278 per maand
  • HBO
  • 4325

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Van der Boechorststraat 7, 1081BT, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Vrije Universiteit Amsterdam (VU)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 18 okt 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).