Promovendus / PhD Candidate

Promovendus / PhD Candidate

Geplaatst Deadline Locatie
1 okt 17 okt Groningen
Ben jij een gedreven en enthousiaste promovendus die onderzoek gaat doen naar ADHD en decontextualisatie; de maatschappelijke beeldvorming rond ADHD? Lees dan snel verder en solliciteer!

Functieomschrijving

Wat ga jij doen?

ADHD wordt vaak als een hersenstoornis gezien en wetenschappelijk onderzoek heeft zich de laatste decennia veelal gericht op de onderliggende biologie van ADHD. Er is mogelijk een eenzijdig beeld van ADHD ontstaan, waarbij het kind vooral als “probleemeigenaar” wordt gezien en contextuele factoren onderbelicht blijven. Het doel van het huidige promotieproject is om te onderzoeken in hoeverre dit fenomeen, dat we decontextualisatie noemen, voorkomt én, zo ja, of dit voor kinderen met ADHD mogelijk negatieve effecten heeft. We vragen ons bijvoorbeeld af of een gedecontextualiseerd beeld van ADHD leidt tot pessimisme over de toekomst en stigma. Ook willen we onderzoeken of decontextualisatie leidt tot overbehandeling met medicatie, ten koste van meer op de context gerichte interventies. Het promotieonderzoek bestaat voornamelijk uit kwantitatieve studies, met een mix van dossierstudies, experimentele studies en een interventiestudie gericht op behandelaren in de ggz.

Een greep uit jouw taken:

  • Je bent (samen met een team van begeleiders) verantwoordelijk voor de inhoudelijke, organisatorische en logistieke aspecten van het onderzoeksproject.
  • Je neemt deel aan het trainingsprogramma voor PhD kandidaten van de Research School of Behavioural and Cognitive Neurosciences (BCN) Groningen.
  • Je rapporteert de onderzoeksbevindingen in publicaties in internationale vaktijdschriften en rondt het project af met een proefschrift.
  • Je verspreidt de kennis binnen Nederland en op internationale congressen.

Specificaties

Accare

Functie-eisen

Wie ben jij?

  • Je hebt een voor de functie relevante voltooide of bijna voltooide academische (research)masteropleiding.
  • Je hebt uitstekende organisatorische capaciteiten en een zelfstandige, proactieve houding.
  • Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden, weet anderen te enthousiasmeren en potentiële deelnemers (zoals ouders, kinderen en behandelaren) te motiveren voor het onderzoek.
  • Je beschikt over uitstekende methodologische en statistische vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Dit krijg je van ons

  • Een salaris van €2.737,- tot en met €4.263,-, op basis van 36 uur per week (CAO 
    GGZ, FWG 50).
  • Een contract van een jaar, wat bij goed functioneren verlengd wordt met 3 jaar. Het traject duurt in totaal 4 jaar.
  • Een eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Per kalenderjaar 23 verlofdagen en 5 verlofdagen in de vorm van een levensfasebudget (op basis van 36 uur per week).
  • Veel aandacht voor balans en vitaliteit. Zo heb je onder meer toegang tot veel online tools, een fietsplan, bedrijfsfitness en een jaarlijks balansbudget (€ 500,- naar rato) dat je kunt inzetten voor een opleiding, verlof of extra salaris.

En er is meer! Kijk hier voor onze aanvullende aantrekkelijke voorwaarden.

Werkgever

Accare

Wie zijn wij?

Accare is een academische en ambitieuze organisatie voor jeugd-ggz met 25 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. We vinden dat ieder kind het recht heeft om mee te doen. Elk kind en elk gezin kan bij ons terecht, ook met complexe zorgvragen. Complexe problemen los je nooit alleen op, daarom werken we samen met anderen. We vinden ook dat ieder kind recht heeft op de best bewezen zorg. We ontwikkelen voortdurend door praktijk aan wetenschap te koppelen, en te investeren in onderzoek, innovatie en opleiding.

Child Study Center

Wetenschappelijk onderzoek en scholing komen samen in het Accare Child Study Center. Accare wil dat de zorg voor onze jeugd steeds beter wordt. We willen deze zorg steeds verder ontwikkelen. Daarom doen we praktijkgericht onderzoek naar nieuwe vormen van zorg en naar de effecten van diverse behandelingen. Daarnaast onderzoeken we de oorzaken en achtergrond van psychische en gedragsproblemen van kinderen en jongeren. Er lopen bijna 40 onderzoeken en diverse promotietrajecten. Om de kennis te delen biedt Accare een groot aantal cursussen en opleidingen aan en zijn wij erkend als praktijkinstelling voor diverse opleidingen.

Het promotieproject wordt begeleid door Dr. Tycho Dekkers (Accare/UMCG), Dr. Branko van Hulst (LUMC/Curium), Dr. Anouk van Dijk (Universiteit van Amsterdam) en Prof. Dr. Barbara van den Hoofdakker (Accare/RUG).

Waarom jij bij ons wil werken

  • Je levert een bijdrage aan het verbeteren van de zorg voor onze jeugd.
  • Je komt terecht in een informele omgeving in een platte organisatie. Je ontvangt goede begeleiding en hebt vrijheid om je werk uit te voeren.
  • Je bent onderdeel van het onderzoeksconsortium PAINT (Psychosocial ADHD Interventions; www.paint-studies.nl), een groep onderzoekers uit Nederland en België die samenwerken om de zorg voor kinderen met ADHD te verbeteren.
  • Je promoveert op een maatschappelijk relevant onderwerp: de potentiële negatieve effecten van het classificeren van ADHD.
  • Je werkt samen met experts op dit onderwerp in binnen- en buitenland, wat je de kans geeft je snel te ontwikkelen en een sterk academisch cv op te bouwen.

Afdeling

De researchafdeling van Accare speelt een belangrijke nationale en internationale rol in onderzoek naar de oorzaken en de behandeling van psychische problemen bij kinderen en jeugdigen. Het onderzoek richt zich van oudsher op ADHD, gedragsproblemen, autismespectrumstoornissen en ticstoornissen. Het onderzoek bij Accare is onder andere verbonden met het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Op woensdag werkt iedereen van de researchafdeling in principe op locatie in Groningen, op de overige dagen is er een hoge mate van flexibiliteit mogelijk wat betreft de werkplek.

Standplaats Groningen, hybride (werkplek zeer flexibel)

Additionele informatie

Je leest hier welke stappen je doorloopt in het sollicitatieproces bij Accare. Voor meer informatie kun je terecht bij dr. Tycho Dekkers via 0612409361 of t.dekkers@accare.nl.

 

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; PhD
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 36 uur per week
  • €2737—€4263 per maand
  • Universitair
  • AT-Acc3-20241001

Locatie

Lübeckweg 2, 9723 HE, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Accare). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Enthousiast? Laat van je horen!

Je kunt tot en met donderdag 17 oktober solliciteren via de sollicitatiebutton. De sollicitatiegesprekken worden gevoerd op 22 oktober 2024.

De aanvang van het project is per 1 december, maar hier kan in overleg mogelijk iets van afgeweken worden. Studeer je binnenkort af? Dan ben je ook welkom om te solliciteren.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Enthousiast? Laat van je horen!

Je kunt tot en met donderdag 17 oktober solliciteren via de sollicitatiebutton. De sollicitatiegesprekken worden gevoerd op 22 oktober 2024.

De aanvang van het project is per 1 december, maar hier kan in overleg mogelijk iets van afgeweken worden. Studeer je binnenkort af? Dan ben je ook welkom om te solliciteren.

Solliciteer uiterlijk op 17 okt 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).