Teamleider Proefdierfaciliteit - Hubrecht Instituut - Utrecht

Teamleider Proefdierfaciliteit - Hubrecht Instituut - Utrecht

Geplaatst Deadline Locatie
1 okt 1 nov Utrecht

Functieomschrijving

Ben jij een gedreven en ervaren teamleider met een passie voor wetenschap? Dan zoeken wij jou als onze nieuwe Teamleider Proefdierfaciliteit!

Dit ga je doen
In deze functie ben je verantwoordelijk voor het plannen en monitoren van de werkzaamheden binnen de proefdierfaciliteit. In deze leidinggevende rol ben je verantwoordelijk voor het aansturen van een team van dierverzorgers, voor de verzorging van knaagdieren, tropische vissen en amfibieën, en voor het plannen en monitoren van de werkzaamheden binnen de proefdierfaciliteit. Je werkt nauw samen met het hoofd van de afdeling, de proefdierverzorgers en onderzoekers om ervoor te zorgen dat de hoogste normen op het gebied van dierenwelzijn worden gehandhaafd.

Taken en verantwoordelijkheden:
  • Aansturing dierverzorgers: Je geeft leiding aan een team van 10 medewerkers en verzorgt de planning en monitoring van de werkzaamheden binnen de dierfaciliteit.
  • Kwaliteitscontrole en rapportage: Je hebt een scherp oog voor detail en meldt eventuele geconstateerde fouten, inconsistenties en onvolkomenheden in het studiedossier aan de onderzoekers en de functionaris dierenwelzijn. Je neemt initiatief om deze kwesties proactief aan te pakken en te verbeteren.
  • Informatievoorziening: Je zorgt ervoor dat jouw team toegang heeft tot diersoort- en handeling-specifieke informatie die essentieel is voor hun werk. Je houdt alle medewerkers op de hoogte van de laatste protocollen en richtlijnen en stimuleert het continu verbeteren van de kennis binnen het team.
  • Advies en ondersteuning: Als teamleider adviseer je niet alleen je eigen team, maar ook andere medewerkers over zaken die te maken hebben met dierenwelzijn, huisvesting, verzorging en het gebruik van dieren. Je fungeert als een expert en aanspreekpunt binnen de organisatie.
  • Beheer digitaal informatiesysteem: Je bent verantwoordelijk voor het beheren en optimaliseren van het digitale informatiesysteem waarin projectvergunningen, studiedossiers, welzijnsdagboeken en de levensloop van de dieren worden vastgelegd. Dit systeem moet altijd up-to-date en toegankelijk zijn voor relevante stakeholders, zowel intern als extern.
  • Planning en roostering: Je maakt werkroosters voor jouw team in overleg met de teamcoördinator. Je zorgt ervoor dat de dagelijkse werkzaamheden soepel verlopen en dat de bezetting optimaal is afgestemd op de behoeften van de faciliteit.
  • Technisch/praktisch advies bij dierproeven: Je geeft gedegen technisch en praktisch advies aan onderzoekers en andere medewerkers, zowel voorafgaand aan als tijdens de uitvoering van dierproeven. Je zorgt ervoor dat de procedures conform de regelgeving en de hoogste welzijnsnormen worden uitgevoerd.
  • Veterinaire begeleiding en diergezondheidsbewaking: Samen met de Dierenarts draag je de verantwoordelijkheid voor de veterinaire begeleiding en gezondheidstoezicht van de proefdieren. Je zorgt ervoor dat de dieren de best mogelijke zorg krijgen.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Dit vragen wij

Wij zoeken een ervaren en enthousiaste Teamleider voor onze Proefdierfaciliteit. Je kunt goed samenwerken binnen een divers team en bent in staat duidelijk en effectief te communiceren. Je bent goed in plannen en organiseren van werkzaamheden en je gaat uitdagingen niet uit de weg.

Verder vragen we:
  • Een afgeronde HBO-opleiding (bij voorkeur in de richting van diermanagement of Life Sciences richting zoötechniek);
  • Ervaring in een leidinggevende positie;
  • Kwalificatie conform art. 13f2(eventueel art. 9) in de Wet op de Dierproeven;
  • Goede communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

COMMON_NOT_TRANSLATED

Werkgever

Hubrecht instituut

Over het Hubrecht Instituut
Het Hubrecht Instituut is een onderzoeksinstituut dat zich richt op ontwikkelings- en stamcelbiologie. Bij het instituut doen meer dan 20 onderzoeksgroepen fundamenteel en multidisciplinair onderzoek, zowel in gezonde systemen als in ziektemodellen. Het Hubrecht Instituut is onderdeel van de KNAW en bevindt zich op Utrecht Science Park, 'de Uithof'. Sinds 2008 is het instituut geaffilieerd met het Universitair Medisch Centrum Utrecht om de vertaling van het onderzoek naar de kliniek te bevorderen. Het Hubrecht Instituut heeft een partnerschap met het European Molecular Biology Laboratory (EMBL).

Additionele informatie

Interesse? Neem contact op met Mark Reijnen, Hoofd Proefdierverzorging, door te mailen naar m.reijnen@hubrecht.eu. We starten direct met de selectieprocedure en sluiten de vacature zodra we voldoende geschikte kandidaten hebben.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen
  • max. 38 uur per week
  • €3186—€4255 per maand
  • MBO
  • 2321

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Uppsalalaan 8, 3584CT, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 1 nov 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).