Arts promovendus 'Tumoren van het hoofd-halsgebied'

Arts promovendus 'Tumoren van het hoofd-halsgebied'

Geplaatst Deadline Locatie
vandaag 29 okt Nijmegen

Functieomschrijving

Ben jij de enthousiaste arts-onderzoeker die wij zoeken voor een klinische studie bij tumoren van het hoofd- halsgebied? Word lid van ons multidisciplinaire team en behaal je doctorsgraad door coördinatie, patiënteninclusie, dataverzameling en analyse uit te voeren en publicaties te schrijven.

Als arts promovendus wordt je de centrale spil van de PRIMO studie: 'Gepersonaliseerde bestraling van de hals op geleide van de schildwachtklierprocedure bij patiënten met kanker van keelholte of strottenhoofd: radiotherapie van alleen de primaire tumor'. Bij een derde van de patiënten met kanker van de keelholte zijn er metastasen in de lymfeklieren van de hals die niet met routinematige beeldvorming opgespoord kunnen worden. De behandeling van deze patiënten bestaat vaak uit bestraling, waarbij de hals wordt meebestraald. Bestraling van de hals veroorzaakt echter blijvende klachten zoals een droge mond en slikproblemen.

In dit onderzoek zal de schildwachtklierprocedure worden ingezet om de occulte metastasen in de hals op te sporen. De schildwachtklieren worden opgespoord door injectie van een nucleaire tracer in en rond de tumor. Dit wordt gevolgd door een SPECT-scan, waarna ze chirurgisch worden verwijderd. Indien de klieren geen metastasen bevatten, wordt alleen de tumor bestraald en de hals niet. Met deze geïndividualiseerde bestralingsmethode kunnen bij de meeste patiënten permanente klachten worden voorkomen, wat resulteert in een aanzienlijk betere kwaliteit van leven na genezing van de kanker. Indien de veiligheid van deze benadering wordt aangetoond, kunnen de resultaten van dit onderzoek grote impact hebben op de behandeling van deze patiëntengroep.

Jij wordt de onderzoeker die betrokken is bij de coördinatie, inclusie, het uitvoeren van medische procedures, dataverzameling en follow-up van de patiënten. In het tweede deel van je promotietraject doe je de data-analyse en presenteer en publiceer je de resultaten.

Je werkt in een multidisciplinair team bestaande uit radiotherapeuten, KNO-artsen, nucleaire geneeskundigen en pathologen. Het uiteindelijke doel is dat je met dit onderzoek je doctorsgraad behaalt

Dit onderzoek wordt uitgevoerd in zeven centra voor hoofd-hals oncologie: het Radboudumc, Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, UMC Utrecht, Erasmus MC, Leids UMC, Maastricht UMC en UMC Groningen.

Wij bieden je:
  • Een uitdagende functie binnen deze multicentrische gerandomiseerde studie die breed gedragen wordt nationaal, maar ook al internationaal belangstelling trekt.
  • Een promotietraject met de duur van 4 tot 5 jaar bij goed functioneren gedurende het eerste jaar.
  • De mogelijkheid om wetenschappelijk onderzoek uit te voeren met de potentie om de zorg voor patiënten met tumoren in het hoofd-halsgebied te verbeteren.
  • Werken in een multidisciplinair team met verschillende specialismen.
  • Mogelijkheid om onderzoeksresultaten te presenteren op internationale congressen.
  • Het promotietraject kan tevens een opstap naar de opleiding tot Radiotherapeut of KNO-arts bieden.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Je bent een onderzoeker met interesse in de vakgebieden radiotherapie/oncologie, keel-, neus-, oorheelkunde en/of nucleaire geneeskunde. Je functioneert goed in een multidisciplinair team en beschikt over een analytisch denkvermogen, doorzettingsvermogen en flexibiliteit. Daarnaast is affiniteit met klinisch wetenschappelijk onderzoek, patiëntencontact, databeheer, analyse van uitkomsten en interesse in innovatieve oplossingen binnen de zorg een vereiste.

Daarnaast herken je jezelf in onderstaand profiel:
  • Een diploma Geneeskunde.
  • Ervaring strekt tot aanbeveling, maar is geen vereiste.
  • Kennis van het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.
  • Enige ervaring met het schrijven van wetenschappelijke publicaties of medische verslaglegging.
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. We gaan voor de beste zorg, onderwijs en onderzoek. Dat maken we waar omdat je je bij ons ontwikkelt, kansen pakt en ruimte voelt om op te staan. Als werkgever vinden we het belangrijk dat medewerkers binnen alle levensfasen vitaal en met plezier aan het werk zijn. Dit in een gezonde en veilige omgeving. Onze arbeidsvoorwaarden mogen er ook zijn. Zo kun je rekenen op:
  • Een bruto maandsalaris tussen € 3.493 en € 5.504 (schaal 10) bij een fulltime dienstverband (36 uur per week). Ook krijg je 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering en, als dat voor je functie geldt, een onregelmatigheidstoelage van 47% tot 72%.
  • 172 vakantie-uren per jaar op basis van een 36-urige werkweek. (Per 1 januari 2025 krijg je 176 vakantie-uren).

Werkgever

Radboudumc

Als arts-onderzoeker werk je op de afdeling Radiotherapie binnen het Radboudumc Expertisecentrum voor Hoofd-Halsoncologie. Het centrum heeft een sterk multidisciplinair karakter waarbij radiotherapeuten, hoofd-hals chirurgen, nucleair geneeskundigen, radiologen, oncologen en pathologen nauw samenwerken, zowel in de patiëntenzorg als het wetenschappelijk onderzoek. Het centrum staat bekend om de hoge kwaliteit van zorg, uitdagende onderzoeksagenda en prettige werksfeer met goede inter-collegiale verhoudingen.

Het Radboudumc
Welkom bij het Radboudumc, waar onze onderzoeksgroepen streven naar innovatieve oplossingen die impact hebben op de gezondheid en gezondheidszorg. We dagen de status quo uit om huidige en toekomstige gezondheidsuitdagingen te overwinnen. Ons doel is om de toekomst van de gezondheidszorg te vormen voor de komende generaties. Onze focus ligt op preventie, duurzaamheid en betekenisvolle zorg, die we bereiken door onze diepgaande kennis van ziektemechanismen, klinische wetenschap, volksgezondheidsonderzoek, medische technologie en gegevenswetenschap. Onze benadering is gericht op doorbraken die de gepersonaliseerde gezondheidszorg en de volksgezondheid daadwerkelijk kunnen verbeteren.

Bij het Radboudumc biedt een uitgebreid scala aan onderzoeksprogramma's het kompas voor onze onderzoeksinspanningen. Elk programma heeft een duidelijk doel, waarbij samenwerking binnen en buiten onze organisatie zeer wordt gewaardeerd. We integreren zorg, onderwijs en onderzoek in samenwerking met onze patiënten om ervoor te zorgen dat onze onderzoeksprogramma's een significante impact hebben op de gezondheid en gezondheidszorg. We nodigen je uit om deel te nemen aan onze missie om een gezonde toekomst voor iedereen te creëren.

Additionele informatie

Benieuwd of deze functie bij je past? Of hoe het is om bij het Radboudumc te werken? Mail dan met Sven van den Bosch en Hans Kaanders, radiotherapeuten. Voor solliciteren gebruik de knop ‘solliciteer’.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen; Gezondheid
  • max. 28 uur per week
  • €3493—€5504 per maand
  • Universitair
  • 197046-P1624697-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Radboudumc). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Benieuwd of deze functie bij je past? Of hoe het is om bij het Radboudumc te werken? Mail dan met Sven van den Bosch en Hans Kaanders, radiotherapeuten. Voor solliciteren gebruik de knop ‘solliciteer’.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Benieuwd of deze functie bij je past? Of hoe het is om bij het Radboudumc te werken? Mail dan met Sven van den Bosch en Hans Kaanders, radiotherapeuten. Voor solliciteren gebruik de knop ‘solliciteer’.

Solliciteer uiterlijk op 29 okt 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).