Arts-onderzoeker of technisch geneeskundige | Geneesmiddelen in de hersenen

Arts-onderzoeker of technisch geneeskundige | Geneesmiddelen in de hersenen

Geplaatst Deadline Locatie
vandaag 15 okt Amsterdam
Wil jij graag onderzoek doen naar de opname en verdeling van geneesmiddelen in de hersenen als arts-onderzoeker of technische geneeskundige? Solliciteer dan nu!

Functieomschrijving

Geneesmiddelen komen vaak moeilijk in de hersenen door de bloed-hersen barrière. Vooral voor nieuwe biologicals is dit een punt, omdat het grote moleculen zijn (zoals anti-lichamen en tumor infiltrerende lymfocyten).

Jij gaat promotieonderzoek doen naar de opname van deze geneesmiddelen in de hersenen bij patiënten met kanker en de ziekte van Alzheimer. Je gaat hierbij gebruik maken van (moleculaire) beeldvorming van nieuwe medicijnen voor deze aandoeningen (met o.a. PET en MRI).

Dit onderzoek is een samenwerking tussen de de afdelingen Medische oncologie, Radiologie en Nucleaire geneeskunde en Neurologie. Het doel van het onderzoek is om de opname en verdeling van de geneesmiddelen in de hersenen te meten en meer inzicht te krijgen in de relatie hiervan met respons. Daarmee leggen we de basis voor toekomstige optimalisatie van behandeling.
  • Je combineert klinisch onderzoek samen met analyses van verschillende beeldvormende onderzoeken en modelmatige analyses.
  • Je beantwoordt en analyseert welomschreven onderzoeksvragen onder begeleiding van de projectleiders.
  • Je publiceert de resultaten in (inter)nationale tijdschriften met als doel te promoveren op het onderzoek.
  • Je participeert in werk- en literatuurbesprekingen binnen de onderzoeksgroepen Medische Oncologie, Radiologie/Nucleaire geneeskunde en het Alzheimercentrum van Amsterdam UMC en de onderzoeksscholen CCA en Amsterdam Neuroscience.

Specificaties

Amsterdam UMC

Functie-eisen

Wij vinden het belangrijk dat je sterke interesse hebt in het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek. Jij houdt van een uitdaging en bent in staat samen te werken met verschillende betrokken partijen. Ook bezit jij aantoonbare organisatorische vaardigheden waarmee jij goed instaat bent de voortgang van het project te waarborgen en afspraken na te komen. Daarnaast voldoe jij aan de volgende kwaliteiten:
  • Een afgeronde masteropleiding geneeskunde of technische geneeskunde;
  • (Aantoonbare) affiniteit met het uitvoeren van klinisch onderzoek. Ervaring met beeldvormende technieken is een pre.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden.
  • Je beschikt over goede (wetenschappelijke) mondelinge- en schrijfvaardigheid in zowel Nederlands als Engels.
  • Teamspirit en zelfstandig kunnen werken zijn essentieel.

Arbeidsvoorwaarden

  • Een vliegende start van jouw carrière in het onderzoekswerk.
  • Alle ruimte voor jouw drive om de zorg van morgen vorm te geven.
  • Werken aan grootschalig én eigen onderzoek, met gemotiveerde collega’s uit alle hoeken van de wereld.
  • Een contract voor 12 maanden (verlenging mogelijk, mits hier financiële middelen voor zijn).
  • Inschaling in salarisschaal 10: € 3.493 tot € 5.504 bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring) en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Bereken hier jouw netto salaris.
  • Vakantie uren: 186,4 uur per jaar bij een fulltime dienstverband en een mogelijkheid om uren bij te sparen.
  • Pensioenopbouw bij BeFrank, een modern, begrijpelijk en eerlijk geprijsd pensioen.
  • Bij 7 km of meer (enkele reis) 100% OV-vergoeding en bij eigen vervoer €0,18 per km tot maximaal 40 km enkele reis.
  • Kom je liever lopend of op de fiets? Maak gebruik van onze goede fietsregeling. Je ontvangt een vergoeding à €0,18 per km.

Bekijk deze video met meer informatie over de indiensttreding bij Amsterdam UMC Research BV.

Werkgever

Amsterdam UMC

De afdelingen Medische oncologie, Radiologie en Nucleaire geneeskunde en neurologie werken nauw samen om nieuwe beeldvormende technieken in te zetten voor het verbeteren van behandelingen en hierover kennis te delen. Dit project wordt ondersteund door het nieuwe centrum Amsterdam Oncology and Neuroscience Research (ADORE). Je hebt hierdoor een groot en sterk team aan begeleiders die verschillende kennis inbrengen. Daarnaast zal je samenwerken met collega promovendi, die aan dit onderzoek gerelateerde projecten werken bij zowel de afdeling medische oncologie als bij de afdeling radiologie en nucleaire geneeskunde (deze laatsten zijn ook nauw betrokken bij het Alzheimercentrum). Er is een sterke onderzoekslijn met zowel klinisch als laboratoriumonderzoek bij deze afdelingen naar het afbeelden van de verdeling van geneesmiddelen in het lichaam. Deze wordt nu uitgebreid met de uitdaging om de verdeling van nieuwe medicijnen in de hersenen bij patiënten te meten.

Beschrijving studies

De betrokken projectleiders in Amsterdam UMC zijn Dr. Willemien Menke-van der Houven van Oordt, medisch oncoloog, en Dr. Elsmarieke van de Giessen, nucleair radioloog. Daarnaast zal je veel contact hebben met het Alzheimercentrum van Amsterdam UMC en collega’s elders i.v.m. de behandeling van de deelnemende patiënten.

Werken in Amsterdam UMC, locatie VUmc, betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar het ontwikkelen van talenten en vaardigheden sterk wordt aangemoedigd. Wij bieden je dan ook veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, verdieping en verbreding, aanvullende cursussen en een plaats om te groeien, intern (doctorate School Amsterdam), alsook buitenshuis bij o.a. de Onderzoeksschool Oncologie Amsterdam en Amsterdam Neuroscience.

Additionele informatie

Heb je nog vragen? Voor inhoudelijke informatie over deze vacature kun je terecht bij Dr. Willemien Menke-van der Houven van Oordt via telefoonnummer 020-4444321.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Rhiannon Sandfort, Recruitment adviseur, via r.e.sandfort@amsterdamumc.nl.

Een referentiecheck en screening kunnen onderdeel zijn van de procedure. Kom je bij ons in dienst, dan vragen we voor een aantal functiegroepen standaard een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Lees hier wat dit inhoudt en of het voor jouw functie van toepassing is.

Interne kandidaten krijgen, bij gelijke geschiktheid, voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €3493—€5504 per maand
  • Universitair
  • 12969

Werkgever

Locatie

De Boelelaan 1117, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Amsterdam UMC). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 15 okt 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).