Promovendus 'Positive aspects of ADHD'

Promovendus 'Positive aspects of ADHD'

Geplaatst Deadline Locatie
3 okt 24 okt Nijmegen

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste getalenteerde promovendus die de onderzoeksgroep ’Strenghts, positive aspects and resilience in neurodevelopmental conditions’ op de afdeling Psychiatrie komt versterken. Binnen onze onderzoeksgroep hebben we een focus op het bestuderen van positieve aspecten en veerkracht bij onder andere mensen met ADHD om zo een gebalanceerder beeld van ADHD te krijgen en ook om behandeling te optimaliseren en te werken aan preventie van uitval of negatief beloop bij deze groep mensen. Kom jij ons team versterken?

De functie maakt deel uit van het NWO-Vidi project van Dr. Martine Hoogman.

De wetenschap heeft zich in het verleden voornamelijk bezig gehouden met het bestuderen van problemen die samen gaan met ADHD, en ook met het behandelen van ADHD. Echter, uit onderzoek blijkt dat mensen met ADHD, naast negatieve aspecten ook positieve aspecten ervaren. Die zijn echter nog maar nauwelijks onderzocht.

De onderzoeksgroep van Hoogman heeft hierin de eerste stappen gezet, door onder andere creativiteit onder de loep te nemen. In het NWO-Vidi project wordt er breder gekeken naar positieve aspecten, en worden er ook andere perspectieven op die positieve aspecten onderzocht (partners, werkgevers, docenten). In het project wordt er ook dieper ingegaan op de positieve aspecten en de link met klinische factoren, en tot slot wordt er ook gekeken naar omgevingsfactoren die een rol kunnen spelen.

Als promovendus op dit project zul je je voornamelijk bezig houden met data uit bestaande grote datasets om de neurobiologie van positieve aspecten van ADHD te onderzoeken, maar ook om te kijken hoe omgevingsfactoren samenhangen met de positieve aspecten. Je maakt deel uit van een groep promovendi die op vergelijkbare projecten zitten, en een postdoc die ook met hetzelfde project bezig is, maar eigen (kwalitatieve) studies uitvoert. Daarnaast heeft de groep een wisselend aantal bachelor en master studenten, een een vaste part-time datasteward.

De belangrijkste taken die horen bij je functie:
  • Meewerken aan het opzetten van onderzoeksprojecten (hypotheses genereren, co-creëren, pre-registratie verzorgen etc).
  • Verzamelen, analyseren en interpreteren van gegevens.
  • Studenten begeleiden.
  • Onderzoeksresultaten presenteren op (inter)nationale congressen.
  • Resultaten publiceren in wetenschappelijke tijdschriften.
  • Eventueel meewerken aan outreach projecten.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Onze nieuwe promovendus heeft een masterdiploma, bijvoorbeeld Neurowetenschappen, Biomedische Wetenschappen, Psychologie, (Technische) Geneeskunde en is geïnteresseerd in psychiatrie en ontwikkelingsstoonissen en/of positieve psychologie. Je bent georganiseerd en werkt gestructureerd, waarbij je moeiteloos het overzicht behoudt over alle aspecten van het onderzoek. Je wordt blij van het werken met grote datasets, en hebt ook affiniteit met onze doelgroep.

Daarnaast herken je jezelf in onderstaand profiel:
  • Blinkt uit in statistiek, je hebt ervaring met werken met grote (openbare) datasets.
  • Gemotiveerd om te leren, of hebt al wat ervaring met programmeren zoals bijvoorbeeld met Python of R).
  • Ooit gewerkt met, of affiniteit met, neurobiologische data (genetica en/of neuroimaging).
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. We gaan voor de beste zorg, onderwijs en onderzoek. Dat maken we waar omdat je je bij ons ontwikkelt, kansen pakt en ruimte voelt om op te staan. Als werkgever vinden we het belangrijk dat medewerkers binnen alle levensfasen vitaal en met plezier aan het werk zijn. Dit in een gezonde en veilige omgeving. Onze arbeidsvoorwaarden mogen er ook zijn. Zo kun je rekenen op:
  • Inschaling is afhankelijk van vooropleiding. Voor een basisarts is schaal 10 van toepassing: tussen de € 3.493 en € 5.504 (fulltime). Voor overige studierichtingen geldt inschaling in schaal 10A: bij aanvang van het dienstverband start jij in schaal 10A, stap 0 (€ 3.017 fulltime). In maximaal 4 jaar tijd groei je door naar schaal 10A, stap 3 (€3.824 fulltime). Ook krijg je 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering en indien van toepassing op de functie, 47% tot 72% onregelmatigheidstoelage.
  • 172 vakantie-uren per jaar op basis van een 36-urige werkweek. (Per 1 januari 2025 krijg je 176 vakantie-uren).

Werkgever

Radboudumc

Als PhD student op dit project maak je deel uit van de onderzoeksgroep 'Strenghts, positive aspects and resilience in neurodevelopmental conditions' van de afdeling Psychiatrie van het Radboudumc met als PI Dr. Martine Hoogman. Deze onderzoeksgroep werkt nauw samen met de PI groep multifactoriele aandoeningen van Prof. Barbara Franke en met Prof. Corina Greven (PI environmental sensitivity) beide van de afdeling Cognitive Neuroscience van het Radboudumc.

Het Radboudumc
Welkom bij het Radboudumc, waar onze onderzoeksgroepen streven naar innovatieve oplossingen die impact hebben op de gezondheid en gezondheidszorg. We dagen de status quo uit om huidige en toekomstige gezondheidsuitdagingen te overwinnen. Ons doel is om de toekomst van de gezondheidszorg te vormen voor de komende generaties. Onze focus ligt op preventie, duurzaamheid en betekenisvolle zorg, die we bereiken door onze diepgaande kennis van ziektemechanismen, klinische wetenschap, volksgezondheidsonderzoek, medische technologie en gegevenswetenschap. Onze benadering is gericht op doorbraken die de gepersonaliseerde gezondheidszorg en de volksgezondheid daadwerkelijk kunnen verbeteren.

Bij het Radboudumc biedt een uitgebreid scala aan onderzoeksprogramma's het kompas voor onze onderzoeksinspanningen. Elk programma heeft een duidelijk doel, waarbij samenwerking binnen en buiten onze organisatie zeer wordt gewaardeerd. We integreren zorg, onderwijs en onderzoek in samenwerking met onze patiënten om ervoor te zorgen dat onze onderzoeksprogramma's een significante impact hebben op de gezondheid en gezondheidszorg. We nodigen je uit om deel te nemen aan onze missie om een gezonde toekomst voor iedereen te creëren.

Additionele informatie

Benieuwd of deze functie bij je past? Of hoe het is om bij het Radboudumc te werken? Mail dan met Martine Hoogman, assistant professor / tenure track. Voor solliciteren gebruik de knop ‘solliciteer’.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €3017—€5504 per maand
  • Universitair
  • 197083-P1625464-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Radboudumc). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Benieuwd of deze functie bij je past? Of hoe het is om bij het Radboudumc te werken? Mail dan met Martine Hoogman, assistant professor / tenure track. Voor solliciteren gebruik de knop ‘solliciteer’.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Benieuwd of deze functie bij je past? Of hoe het is om bij het Radboudumc te werken? Mail dan met Martine Hoogman, assistant professor / tenure track. Voor solliciteren gebruik de knop ‘solliciteer’.

Solliciteer uiterlijk op 24 okt 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).