Wij zijn op zoek naar een enthousiaste getalenteerde promovendus die de onderzoeksgroep ’Strenghts, positive aspects and resilience in neurodevelopmental conditions’ op de afdeling Psychiatrie komt versterken. Binnen onze onderzoeksgroep hebben we een focus op het bestuderen van positieve aspecten en veerkracht bij onder andere mensen met ADHD om zo een gebalanceerder beeld van ADHD te krijgen en ook om behandeling te optimaliseren en te werken aan preventie van uitval of negatief beloop bij deze groep mensen. Kom jij ons team versterken? De functie maakt deel uit van het NWO-Vidi project van Dr. Martine Hoogman.
De wetenschap heeft zich in het verleden voornamelijk bezig gehouden met het bestuderen van problemen die samen gaan met ADHD, en ook met het behandelen van ADHD. Echter, uit onderzoek blijkt dat mensen met ADHD, naast negatieve aspecten ook positieve aspecten ervaren. Die zijn echter nog maar nauwelijks onderzocht.
De onderzoeksgroep van Hoogman heeft hierin de eerste stappen gezet, door onder andere creativiteit onder de loep te nemen. In het NWO-Vidi project wordt er breder gekeken naar positieve aspecten, en worden er ook andere perspectieven op die positieve aspecten onderzocht (partners, werkgevers, docenten). In het project wordt er ook dieper ingegaan op de positieve aspecten en de link met klinische factoren, en tot slot wordt er ook gekeken naar omgevingsfactoren die een rol kunnen spelen.
Als promovendus op dit project zul je je voornamelijk bezig houden met data uit bestaande grote datasets om de neurobiologie van positieve aspecten van ADHD te onderzoeken, maar ook om te kijken hoe omgevingsfactoren samenhangen met de positieve aspecten. Je maakt deel uit van een groep promovendi die op vergelijkbare projecten zitten, en een postdoc die ook met hetzelfde project bezig is, maar eigen (kwalitatieve) studies uitvoert. Daarnaast heeft de groep een wisselend aantal bachelor en master studenten, een een vaste part-time datasteward.
De belangrijkste taken die horen bij je functie: - Meewerken aan het opzetten van onderzoeksprojecten (hypotheses genereren, co-creëren, pre-registratie verzorgen etc).
- Verzamelen, analyseren en interpreteren van gegevens.
- Studenten begeleiden.
- Onderzoeksresultaten presenteren op (inter)nationale congressen.
- Resultaten publiceren in wetenschappelijke tijdschriften.
- Eventueel meewerken aan outreach projecten.