Teamleider Roostering

Teamleider Roostering

Geplaatst Deadline Locatie
3 okt 22 okt Tilburg
Tilburg University | University Services is op zoek naar een Teamleider Roostering (0,8 fte, 32 uur per week) voor de Divisie Academic Services, afdeling Student Administration, locatie Tilburg. Duur arbeidsovereenkomst 12 maanden (zicht op vast contract).

Functieomschrijving

Zorg jij er samen met je collega’s voor dat alle docenten en studenten binnen Tilburg University een kwalitatief goed rooster hebben? Als teamleider van het roosterteam geef je leiding aan een team van 10 collega’s dat verantwoordelijk is voor de planning en roostering van het onderwijs binnen Tilburg University. Het team is verdeeld over de faculteiten binnen onze organisatie en staat voor interessante, maar ook complexe uitdagingen. Een van die uitdagingen is de overgang van de roosterapplicatie Syllabus+ naar TimeEdit waarbij de veranderingen in werkwijze van roostering veel impact hebben op de collega’s in het team. Na een lange periode van voorbereiding gaan we in december de stap maken om in TimeEdit te gaan werken. Wil jij samen met het team deze uitdagingen aangaan?

Jouw functie
In jouw rol als teamleider ligt de focus op de leidinggevende taken (24 uur p/w) in combinatie met operationele roosterwerkzaamheden op centraal niveau (8 uur p/w). Je rapporteert direct aan het afdelingshoofd Student Administration (SA) en bent onderdeel van het management team van SA. Binnen de functie van teamleider roostering voer je de volgende taken uit:

  • Je stuurt het team roosteraars aan die relatief zelfstandig binnen een faculteit werkzaam zijn
  • Je bent verantwoordelijk voor een optimale inrichting van het roosterteam (structuur, cultuur, taakverdeling en procedures)
  • Je bewaakt op teamniveau deadlines binnen het roosterproces en ondersteunt het team op het sturen op gemaakte afspraken
  • Je stuurt op handhaving van de recent vastgestelde ‘roosterregels voor onderwijs en tentaminering’ zowel binnen als buiten het roosterteam.  
  • Je neemt een leidende rol aan in de overgang van Syllabus+ naar TimeEdit op het gebied van processen, beleid en (organiseren van) ondersteuning van het roosterteam
  • Je denkt actief mee over beleidsaanpassingen op het gebied van planning en roostering en de impact daarvan op de operationele processen (in samenwerking met andere teams/divisies)
  • Je begeleidt en coacht medewerkers in hun persoonlijke ontwikkeling
  • Naast je leidinggevende rol ben je als meewerkend leidinggevende betrokken bij de dagelijkse operationele processen zoals het roosteren van alle centrale activiteiten: evenementen, meeloopdagen etc.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Jouw kwalificaties 

  • HBO- werk- en denkniveau;
  • Ervaring met roostering in het hoger onderwijs en bij voorkeur met Syllabus+ en/of TimeEdit;
  • Je hebt ervaring met complexe verandertrajecten
  • Minimaal 5 jaar ervaring in een leidinggevende positie 
  • In verband met het internationale karakter van de universiteit beschik je over een goede kennis van de Engelse taal (in woord en geschrift).

Jouw talenten

  • Je toont persoonlijk leiderschap: je neemt verantwoordelijkheid voor je werk en loopbaan, en beschikt over goede zelfkennis.  
  • Je bent een leidinggevende die energie haalt uit het begeleiden van het team in een verandering waarbij je de medewerkers weet te motiveren in een nieuwe richting, ook wanneer de verandering uitdagend kan zijn
  • Je hebt teamspirit: je voelt je onderdeel van een team en geeft hier leiding aan door middel van samenwerking, het delen van kennis en ervaringen, en het bijdragen aan een open en inclusieve werkomgeving. 
  • Je hebt oog voor menselijke verhoudingen en je bent in staat aanwezige individuele kwaliteiten en talenten van medewerkers optimaal in te zetten
  • Je bent gericht op het behalen van resultaten en stuurt graag op basis van feiten. Je stuurt op een gezonde balans tussen kwaliteit en efficiency. 
  • Sterk analytisch vermogen en stressbestendigheid;
  • Goede communicatieve vaardigheden, accuratesse, zelfstandigheid en initiatiefrijkheid.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod 
Het betreft een functie voor 0.8 fte (32 uur) van de volledige werktijd, waarbij 1.0 fte (40 uur) bespreekbaar is. Het salaris bedraagt minimaal € 3.345,- en maximaal € 5.278,- bruto per maand bij een full time dienstverband, gebaseerd op UFO-profiel Afdelingshoofd, niveau 4 en salarisschaal 10 van de Cao Nederlandse Universiteiten. Tilburg University hanteert een neutrale beloningssystematiek voor inschaling die uitgaat van relevante opleiding en werkervaring.  

Dit is een vacature voor een structurele positie overeenkomstig artikel 2.3 lid 1 Cao Nederlandse Universiteiten. Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden. Bij gebleken geschiktheid en voortzetting in dezelfde functie krijg je na deze periode aansluitend een dienstverband voor onbepaalde tijd. 

Je hebt recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van het bruto jaarinkomen. Als je 40 uur per week werkt, ontvang je 41 vakantiedagen per jaar.

Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden. We vinden flexibiliteit, professionele en persoonlijke ontwikkeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei voorzieningen en regelingen om de balans tussen werk en privé optimaal te houden. Ook kun je tal van trainingen volgen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschapsvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en loopbaanontwikkeling. 

Tilburg University hecht waarde aan een open en inclusieve cultuur. We omarmen diversiteit en stimuleren de onderlinge integratie van groepen medewerkers en studenten. We richten ons op het creëren van gelijke kansen voor al onze medewerkers en studenten, zodat iedereen zich thuis voelt in onze universitaire gemeenschap.

Tilburg University heeft een levendige campus in een prachtige groene omgeving die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. We zetten ons in voor een duurzame samenleving en dagen jou uit om hieraan een actieve bijdrage te leveren.

Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Werkgever

Tilburg University | University Services

De maatschappij dienen en die beter maken voor de burgers. Dat is wat ons drijft. De oprichter van de Tilburg University, Martinus Cobbenhagen, vond dat wie de samenleving wil begrijpen, er actief en bewust bij betrokken moet zijn. Dit gedachtegoed vormt nog altijd de basis voor onze universiteit.

Onder het motto 'Understanding society' ontwikkelen onze ruim 2.800 medewerkers kennis, dragen deze over en brengen mensen uit verschillende vakgebieden en organisaties samen. Op deze manier willen we bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Hierbij werken we vanuit de economie, bedrijfswetenschappen en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geestes- en digitale wetenschappen en theologie.

Onze 20.000 studenten van 132 nationaliteiten leiden we op tot Tilburg University shaped professionals: verantwoordelijke en ondernemende denkers, gedreven door solidariteit, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen, die in staat zijn op een innovatieve manier invloed uit te oefenen en richting te geven aan een snel veranderende samenleving.

Additionele informatie

Meer informatie over de vacature kan worden verkregen bij Tim Evers op 0625413324 of T.W.A.evers@tilburguniversity.edu, Manager Tentaminering en Roostering (a.i.).

We nodigen je uit om vóór sluitingsdatum 23 oktober te solliciteren naar deze functie; dit kan uitsluitend online. Richt je motivatiebrief aan Tim Evers, Manager Tentaminering en Roostering (a.i.).en voeg een CV en minimaal één referentie toe (organisatie, contactpersoon, telefoonnummer en emailadres). We benaderen alleen referenten voor kandidaten die naar de tweede selectieronde gaan. 

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair); Management; Beleid- en staf; Onderwijs
  • max. 32 uur per week
  • €3345—€5278 per maand
  • HBO
  • 22489

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Tilburg University). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

De briefselectie vindt plaats op 24 oktober kort hierna ontvang je bericht van ons. De eerste selectiegesprekken staan gepland op 29 oktober. De selectiecommissie bestaat uit: 

1e ronde: Tim Evers, Manager Tentaminering en Roostering (a.i.), Jolande van Meer, afdelingshoofd Student Administration Academic Services, Marian Lelie, huidig teamleider roostering

2e ronde: Tim Evers, Manager Tentaminering en Roostering (a.i.), Pieter van Oosterhout, Adjunctdirecteur Onderijs Academic Services, Christine Jilesen, HR adviseur Academic Services

3e ronde: klikgesprek met een aantal leden uit het team roostering

Naast de sollicitatiegesprekken kan een assessment deel uitmaken van de procedure.

Je start idealiter op 1 januari 2025 werken voor Tilburg University. 

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid, gaat onze voorkeur uit naar een interne kandidaat. 

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

De briefselectie vindt plaats op 24 oktober kort hierna ontvang je bericht van ons. De eerste selectiegesprekken staan gepland op 29 oktober. De selectiecommissie bestaat uit: 

1e ronde: Tim Evers, Manager Tentaminering en Roostering (a.i.), Jolande van Meer, afdelingshoofd Student Administration Academic Services, Marian Lelie, huidig teamleider roostering

2e ronde: Tim Evers, Manager Tentaminering en Roostering (a.i.), Pieter van Oosterhout, Adjunctdirecteur Onderijs Academic Services, Christine Jilesen, HR adviseur Academic Services

3e ronde: klikgesprek met een aantal leden uit het team roostering

Naast de sollicitatiegesprekken kan een assessment deel uitmaken van de procedure.

Je start idealiter op 1 januari 2025 werken voor Tilburg University. 

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid, gaat onze voorkeur uit naar een interne kandidaat. 

Solliciteer uiterlijk op 22 okt 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).