Accountmanager bibliotheek - Recht, Economie, Bestuur en Organisatie

Accountmanager bibliotheek - Recht, Economie, Bestuur en Organisatie

Geplaatst Deadline Locatie
4 okt 25 okt Utrecht
Krijg je energie van het leggen en onderhouden van contacten en verbindingen binnen de wetenschap? Dan is deze rol perfect voor jou!

Functieomschrijving

Ben jij initiatiefrijk en krijg je energie van het leggen en onderhouden van contacten en verbindingen binnen de wetenschap? Vind jij het een uitdaging om de schakel te vormen tussen de dienstverlening van de universiteitsbibliotheek en de faculteit? Dan zijn wij op zoek naar jou als Accountmanager / Faculty Liaison voor de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie (REBO)!

Wat ga je doen?
Als faculty liaison ben je vanuit de bibliotheek de accountmanager voor de faculteit REBO. Je onderhoudt de relaties met de faculteit en bent voor bestuurders, beleidsadviseurs en onderzoekers het eerste aanspreekpunt in de bibliotheek. Je overziet onze dienstverlening en weet wat er speelt binnen de faculteit. De bibliotheek zet in op de omslag van fysiek naar digitaal en van gesloten naar open toegang. Als faculty liaison begeleid je dit proces voor de faculteit REBO.

Naast het accountmanagement voor de faculteit omvat jouw werk ook taken rondom onze kerndienst collecties. Je maakt deel uit van de afdeling Collecties & Toegang (21 personen). Deze afdeling is verantwoordelijk voor de selectie, acquisitie, registratie en duurzame toegang tot de algemene wetenschappelijke collectie, zowel digitaal als fysiek. Binnen de afdeling houd je je op de hoogte van de informatiebehoefte binnen de universiteit en ontwikkelingen op het gebied van wetenschappelijke informatievoorziening. Je adviseert het management en collega’s over selectie- en acquisitiemodellen, deselectie en andere collectiegerelateerde vraagstukken. Vanuit de inhoud en je overzicht begeleid en coördineer je het werk van twee informatiespecialisten.

In deze functie heb je de volgende taken:
  • Je adviseert de faculteit REBO over de diensten van de bibliotheek die wetenschappers kunnen helpen bij hun onderzoek en onderwijs.
  • Je ondersteunt als secretaris de bibliotheekcommissie, het adviesorgaan van het faculteitsbestuur voor bibliotheekzaken.
  • Je beheert het acquisitiebudget en coördineert de toegang tot wetenschappelijke informatie voor de faculteit, in nauwe samenwerking met collega’s.
  • Je draagt bij aan de ontwikkeling van nieuwe diensten en producten en beleidsvorming rond onze kerndienst collecties.
  • Je bent verantwoordelijk voor de functionele aansturing van twee informatiespecialisten.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wat breng je mee?
  • Je hebt een wo-werk- en -denkniveau en bij voorkeur ervaring in een academische omgeving.
  • Je hebt een achtergrond in of aantoonbare affiniteit met een van de vakgebieden binnen het REBO-domein.
  • Je bent een netwerker en legt gemakkelijk contact. Je krijgt energie van het onderhouden en versterken van professionele relaties.
  • Je beschikt over een sterke helikopterblik; je overziet processen en vraagstukken en speelt proactief in op wat je ziet en voorziet.
  • Je bent analytisch en communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk, en hebt goed cijfermatig inzicht.
  • Je beheerst de Nederlandse taal op zijn minst op niveau C1 of bent bereid dit niveau binnen een redelijke termijn te bereiken. Engels beheers je op ten minste niveau B1.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:
  • een functie voor 12 maanden met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
  • een werkweek van 32 tot 40 uur met een bruto maandsalaris van minimaal € 4.492,- tot maximaal € 6.148,- bij een fulltime dienstverband (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten);
  • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Universiteit Utrecht

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

De Universitaire Bestuursdienst (UBD) werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Zeven directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda, het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

Als partner in de wetenschap stelt de Universiteitsbibliotheek Utrecht haar gebruikers in staat om te excelleren. Het juiste materiaal, op de juiste tijd, op de juiste plaats en op de juiste manier. De bibliotheek is altijd en overal online toegankelijk. De universiteitsbibliotheek is een betrouwbare partner voor onderzoekers, docenten en studenten op het terrein van wetenschappelijke informatievoorziening. Wij zetten onze deskundigheid in om de wetenschappelijke communicatiecyclus voortdurend te verbeteren. Wij inspireren tot ontmoeting en kennisuitwisseling. Onze dienstverlening organiseren wij in nauwe samenwerking met andere partijen binnen en buiten de Universiteit Utrecht, waarbij wij de grenzen tussen disciplines overstijgen.

Additionele informatie

Neem voor meer informatie contact op met Rogier Schumacher via r.w.g.schumacher@uu.nl of (06) 24 86 59 87.

Wij verzorgen zelf de werving voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij
  • 32—40 uur per week
  • €4492—€6148 per maand
  • Universitair
  • 4189

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Drift 27, 3512BR, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Utrecht). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Als Universiteit Utrecht willen we een thuis zijn voor iedereen. We waarderen medewerkers met diverse achtergronden, perspectieven en identiteiten, onder andere op het gebied van culturele, religieuze of etnische achtergrond, gender, seksuele oriëntatie, functiebeperking of leeftijd. We streven naar een veilige en inclusieve omgeving waarin iedereen kan floreren en waaraan iedereen kan bijdragen.

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via de sollicitatieknop.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Als Universiteit Utrecht willen we een thuis zijn voor iedereen. We waarderen medewerkers met diverse achtergronden, perspectieven en identiteiten, onder andere op het gebied van culturele, religieuze of etnische achtergrond, gender, seksuele oriëntatie, functiebeperking of leeftijd. We streven naar een veilige en inclusieve omgeving waarin iedereen kan floreren en waaraan iedereen kan bijdragen.

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via de sollicitatieknop.

Solliciteer uiterlijk op 25 okt 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).