Je zal onderzoek doen naar de randvoorwaarden voor het objectief meten van risicofactoren op de werkplek voor het ontwikkelen van stress bij werkenden.
DESTRESS is een groot Nederlands consortium-project over stress en veerkracht op de werkvloer. Stress vormt een aanzienlijke bedreiging voor de gezondheid van werkenden en de gezondheid van organisaties waarvoor deze werknemers werken. De veerkracht van werkenden en organisaties is nauw met elkaar verbonden; een organisatie kan alleen veerkrachtig zijn als haar werkenden staat wat volgens werkenden, werkgevers en (arbo)zorgprofessionals voorwaarden zijn voor het signaleren en aanpakken van stresssignalen van werkenden en van organisaties.
DESTRESS wordt gefinancierd door een Nationale Wetenschapsagenda (NWA) subsidie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Het multidisciplinaire publiek-private DESTRESS-consortium bestaat uit verschillende wetenschappelijke instellingen, waaronder Amsterdam UMC, Radboudumc, Radboud Universiteit, Vrije Universiteit Amsterdam, UMC Utrecht, TNO, Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit van Heidelberg, en verschillende private en maatschappelijke partners.
Luister ook naar de
podcast over DESTRESS.
Voor dit onderzoek:
- Begeleid je in een team de promovendus op dit onderzoek bij zijn of haar onderzoekstaken en stimuleer je zijn of haar ontwikkeling.
- Organiseer je in samenwerking met MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid de bijdrage van ervaringsdeskundigheid in het consortium.
- Organiseer je samen met de promovendus onderzoeksactiviteiten zoals focusgroepen, diepte-interviews, en pilottesten, bijvoorbeeld met wearables, waarin je onderzoekt onder welke voorwaarden werknemers willen meedoen aan en hoe bruikbaar stresssignalen zijn volgens werknemers, werkgevers en (arbo)zorgprofessionals.