Software Developer bij iHub

Software Developer bij iHub

Geplaatst Deadline Locatie
10 okt 7 nov Nijmegen

Functieomschrijving

Door te experimenteren, prototypes te maken, en digitale infrastructuur te bouwen verzorgt het lab van iHub de technische basis van het onderzoek naar de invloed van digitalisering op de maatschappij. We verankeren daarbij publieke waarden zoals privacy, inclusie en duurzaamheid. Wil jij hieraan bijdragen en daarbij werken met open source technieken? Dan ben jij nodig als software developer.

Als software developer bij iHub werk je in teamverband in een interdisciplinaire research omgeving aan de doorontwikkeling van het eigen nieuwe community netwerk PubHubs (zie pubhubs.net). Privacy by design en versterking van maatschappelijke waarden staan daarbij centraal.

iHub zoekt een open source developer met een sterke motivatie om in teamverband en in samenwerking met (potentiële) gebruikers bij te dragen aan de verdere ontwikkeling en implementatie van PubHubs. PubHubs is een community platform gebaseerd op publieke waarden. In sommige gevallen kun je het zien als een alternatief voor bestaande sociale media, in bijzonder voor publieke organisaties die een veilige online ruimte willen bieden voor hun achterban zonder allerlei data vrij te moeten geven aan commerciële partijen met andere doelen.

PubHubs is een platform met diverse hubs. Een hub kan bijvoorbeeld van een bibliotheek, een patiënten organisatie, een digitaal buurthuis, een publieke omroep of lokale sportclub zijn. Binnen zo’n hub zijn weer diverse ‘rooms’, waar gesprekken plaatsvinden. Deze kunnen de vorm aannemen van een chat, een forum of iets anders dat kan werken met het Matrix protocol. Ook kan een room besloten zijn en dan worden alleen gebruikers toegelaten als ze een bepaald attribuut over zichzelf vrijgeven. Denk aan gebruikers boven de 18, of met een bepaald email adres, of postcode gebied.

De verschillende onderdelen van PubHubs zijn geschreven in de programmeertalen Rust, Python en aan de frontend kant in Typescript en Vue. Het meeste werk zal aan de frontendkant liggen. Verder maakt PubHubs gebruik van de Yivi app voor authenticatie en vrijgeven van attributen.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Je hebt hbo- of wo-werk- en denkniveau en aantoonbare ervaring met ontwikkeling van (open source) software.
  • Je hebt ervaring met tools als CI/CD, containers, Git etc.
  • Je bent in staat een bijdrage te leveren aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen in een interdisciplinaire context en durft idealistisch te zijn.
  • Je werkt graag samen binnen een ontwikkelteam en met gebruikers van onze producten en je bent leergierig.
  • Je houdt van persoonlijk contact met mensen en werkt daarom graag de meeste dagen op de campus tussen je collega’s.
  • Je beheerst de Nederlandse taal.

Met de volgende vaardigheden heb je een streepje voor:
  • Ervaring met frontend development, met name Typescript, Vue & Tailwind.
  • Ervaring met Python of Rust.
  • Ervaring met Matrix.
  • Ervaring met software-testing.
  • Ervaring met het uitbrengen/ondersteunen van software aan gebruikers.
  • Interesse in privacy en gegevensbescherming.

Arbeidsvoorwaarden

  • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 2 jaar.
  • Je salaris binnen salarisschaal 10 is afhankelijk van je opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. De bedragen in de schaal zijn op basis van een 38-urige werkweek.
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

Work and science require good employment practices. This is reflected in Radboud University's primary and secondary employment conditions. You can make arrangements for the best possible work-life balance with flexible working hours, various leave arrangements and working from home. You are also able to compose part of your employment conditions yourself, for example, exchange income for extra leave days and receive a reimbursement for your sports subscription. And of course, we offer a good pension plan. You are given plenty of room and responsibility to develop your talents and realise your ambitions. Therefore, we provide various training and development schemes.

Afdeling

Radboud's interdisciplinary research hub on digitalization and society (iHub) is het interdisciplinaire onderzoeksinstituut van Radboud Universiteit dat onderzoek doet naar de invloed van digitalisering op de maatschappij. Bij iHub werken wetenschappers uit verschillende disciplines samen: informatici, filosofen, juristen, sociaal en gedragswetenschappers, management wetenschappers etc. iHub heeft een software ontwikkellab: iLab. Het doel van iLab is om technische expertise te bieden, te experimenteren met en het ontwikkelen van 'value-driven' prototypes, gebruikmakende van de laatste wetenschappelijke inzichten. Voorbeelden hiervan zijn nieuwe Yivi toepassingen (bijv. elektronische besluitvorming), Sphere Transgression Watch, het PEP project, Postguard (versleutelde e-mail) en PubHubs. iLab projecten zijn typisch open-source en worden ontwikkeld met open-source tooling en dienen altijd maatschappelijke waarden als privacy, duurzaamheid of transparantie.

Wil je meer weten over hoe jij als IT-specialist een verschil kunt maken bij de Radboud Universiteit? Bekijk alle informatie over werken in IT.

Additionele informatie

Je kunt uitsluitend solliciteren via onderstaande button. Richt je sollicitatiebrief aan prof. Bart Jacobs. In het sollicitatieformulier lees je welke documenten je mee moet sturen met je sollicitatie.

De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 4 december. De eventuele tweede gesprekken vinden plaats op donderdag 5 december. Je treedt bij voorkeur zo spoedig mogelijk in dienst.

Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten.

Specificaties

  • IT; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • max. 38 uur per week
  • €3345—€5278 per maand
  • Universitair
  • 62.230.24

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Radboud Universiteit). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 7 nov 2024 0:59 (Europe/Amsterdam).