PhD Sociale mobiliteit van migranten in de 18e eeuw - Huygens

PhD Sociale mobiliteit van migranten in de 18e eeuw - Huygens

Geplaatst Deadline Locatie
10 okt 15 nov Amsterdam
Bij het Huygens Instituut zijn we per 15 januari 2025 op zoek naar een promovendus met sterke analytische vaardigheden voor het project Immigration and Social Mobility: The Case of the Eighteenth-Century Dutch Republic.

Functieomschrijving

Het doel van dit project is om te onderzoeken welke voorwaarden nodig waren voor opwaartse sociale mobiliteit en welke obstakels migranten moesten overwinnen. Hoe belangrijk was etniciteit voor promotie? Welke rol speelden religie en netwerken? En was het stichten van een gezin bevorderlijk voor je carrière of belemmerde je dit juist? Door deze vraagstukken te verkennen, willen we niet alleen inzicht krijgen in de uitdagingen waarmee migranten destijds te maken hadden, maar ook bijdragen aan een bredere discussie over de oorzaken van sociale ongelijkheid vandaag de dag.

Op basis van zowel diverse (grootschalige) datasets als digitale en papieren archiefbronnen ga je op zoek naar de achtergronden van arbeidsmigranten die werkzaam waren voor de VOC. Hierbij maak je gebruik van kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

  • Een afgeronde MA of RMA in de letteren of sociale wetenschappen. Ben je in de afrondende fase van je studie? Een verklaring van je begeleider volstaat.
  • Ervaring met archiefonderzoek en de digitale verwerking van onderzoeksresultaten is een vereiste.
  • Beheersing van Nederlands en Engels op academisch niveau.
  • Uitstekende schrijfvaardigheid.
  • Je bent een teamspeler, maar werkt ook goed zelfstandig.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal [[salarisMin]] en maximaal [[salarisMax]] bruto per maand bij een full time dienstverband (schaal [[ufoSchaal]] cao Nederlandse Universiteiten/KNAW) . Dit is exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP.

De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden.

Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

Het aanvragen van een VOG kan onderdeel uitmaken van de indiensttredingsprocedure.

Werkgever

Huygens Instituut

Het Huygens Instituut wil het onderzoek naar de Nederlandse geschiedenis en cultuur verrijken, verbreden, vernieuwen en breed toegankelijk maken. Dat doen we door historische en literaire data en teksten uit verschillende collecties en bronnen digitaal te ontsluiten, met elkaar te verbinden en op innovatieve manieren te analyseren - door de eeuwen heen en voorbij de grenzen van Europa.

Specificaties

  • PhD
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • €2872—€3670 per maand
  • Universitair
  • 2333

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Oudezijdsachterburgwal 185, 1012DK, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 15 nov 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).