PhD Transities in Symptoomsystemen

PhD Transities in Symptoomsystemen

Geplaatst Deadline Locatie
15 okt 5 nov Amsterdam

Functieomschrijving

Heb jij een bovengemiddelde interesse in wetenschap en specifiek in onderzoek naar veranderingsprocessen binnen psychotherapie? Heb je de ambitie om een excellente onderzoeker te worden op het snijvlak van psychotherapie, symptoomnetwerken en dynamische systemen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zoeken een promovendus voor het project “Transities in Symptoomnetwerken: Het Voorspellen en Begrijpen van Veranderingen in Klinische Trajecten bij Depressie”. Dit project richt zich op het onderzoeken van signalen van verandering tijdens behandeltrajecten van patiënten met depressie. In vier sub projecten zullen we klinische interviews, symptoomdata en netwerkanalyses gebruiken om inzicht te krijgen in de dynamiek van symptoomverandering en hoe deze transities in verband staan met behandelingsuitkomsten, terugval en interpersoonlijke relaties in relatietherapie.

De promovendusplek is ondergebracht binnen de programmagroep Klinische Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam, een toonaangevende onderzoeksafdeling binnen de klinische psychologie. Het begeleidersteam zal bestaan uit dr. Marie Deserno, dr. Henk Jan Conradi en prof. dr. Merel Kindt.

De programmagroep Klinische Psychologie is een onderzoeksinstituut van de afdeling Psychologie en maakt deel uit van de faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen.

Wat ga je doen

Taken en verantwoordelijkheden
  • Gestructureerde interviews voeren met therapeuten en patiënten om inzicht te krijgen in hun perceptie van signalen die wijzen op veranderingen tijdens behandelingen van depressie.
  • Klinische data van behandeltrajecten analyseren om overgangen in symptoomnetwerken te identificeren en te onderzoeken hoe deze worden voorafgegaan door veranderingen in symptoomvariabiliteit en co-variantie.
  • Onderzoeken of stabiliteitskenmerken van symptoomsystemen aan het einde van de behandeling voorspellers zijn van terugval of restsymptomen, op basis van bestaande longitudinale datasets.
  • Transities in kaart brengen in de context van relatietherapie, waarbij je onderzoekt of symptoomtransities in een dyadische context anders verlopen dan in individuele behandelingen.

Wat neem je mee

Jouw ervaring en profiel
  • Je hebt een (bijna) afgeronde (research) master in psychologie, klinische psychologie, of een aanverwant veld.
  • Je hebt aantoonbare interesse in klinisch psychologisch onderzoek, dynamische systemen, en het snijvlak tussen klinische theorie en methodologie.
  • Programmeerervaring in R is een pré.
  • Je bent gemotiveerd om samen te werken met zowel onderzoekers als klinisch psychologen en bent in staat om zelfstandig en nauwkeurig te werken.

Wat bieden we jou
Het betreft een tijdelijk dienstverband van 38 uur per week. Het dienstverband is in eerste instantie voor één jaar. Na een goede beoordeling en ongewijzigde financiële- en organisatorische omstandigheden vindt verlenging plaats met maximaal 36 maanden, wat zou moeten leiden tot de promotie. Wij zullen een onderwijsplan opstellen, waarin ook het bijwonen van cursussen en (internationale) bijeenkomsten is opgenomen. Tevens word je ingezet voor het geven van onderwijs aan bachelor studenten. Het UFO-profiel “promovendus” is van toepassing.

Het salaris is €2.872,- bruto per maand in het eerste jaar en loopt op tot €3.670,- in het laatste jaar op basis van volledige werktijd, conform de salarisschelen van de Cao Nederlandse Universiteiten. Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.

Wat bieden we je verder
  • Een uitdagende functie met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie.
  • Een functie waarbij eigen initiatief en input sterk gewaardeerd worden.
  • Een enthousiast en warm team dat openstaat voor nieuwe collega’s.
  • Een inspirerende academische en internationale werkomgeving in het hart van Amsterdam.

Over ons
De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Vragen
Voor vragen over de functie of de afdeling kun je tijdens kantooruren contact opnemen met:

Sollicitatie
Herken je je in het profiel en ben je geïnteresseerd in de functie, dan zien we sollicitatie graag tegemoet. We ontvangen graag een motivatiebrief (max 1 pagina) en cv als pdf-bestand.

De reactietermijn sluit op 5 november 2024. Sollicitaties die we na de reactietermijn ontvangen, die niet via de link worden verstuurd, of niet compleet zijn, kunnen we helaas niet in behandeling nemen. De gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 11 of 18 november.

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Wij stellen acquisitie niet op prijs

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Specificaties

  • PhD
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • €2872—€3670 per maand
  • Universitair
  • 13518

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit van Amsterdam (UvA)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 5 nov 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).