Universitair Docent Sociologie

Universitair Docent Sociologie

Geplaatst Deadline Locatie
15 okt 15 nov Noord-Holland
Word onze nieuwe collega bij de afdeling Sociologie!

Functieomschrijving

Ben jij - een sociaalwetenschapper die graag huidige maatschappelijke vraagstukken bestudeert vanuit een sociologisch perspectief - op zoek naar een stimulerende omgeving om je eigen onderzoekslijn verder uit te bouwen, - een inspirerende docent van innovatieve cursussen voor studenten sociale wetenschappen, en - ervaren in het doceren van geavanceerde kwantitatieve onderzoeksmethoden? Dan wil de afdeling Sociologie graag met jou kennismaken. We nodigen je uit te solliciteren naar een positie bij de Vrije Universiteit

De Vrije Universiteit werkt met carrièrepaden op het gebied van onderzoek, onderwijs en valorisatie. Van een Universitair Docent wordt verwacht dat hij/zij uitblinkt in één van deze kerntaken van de universiteit. We willen deze positie invullen met een Universitair Docent met een onderwijsprofiel.

Functieomschrijving
De Universitair Docent zal betrokken worden in onderwijs en onderzoek op een tijdelijk contract met uitzicht op vast na 18 maanden. We zijn uitdrukkelijk op zoek naar iemand die al meerdere jaren ervaring heeft als universitair docent en die zich wil profileren via het onderwijs. We zijn op zoek naar een docent voor het ontwerpen, coördineren en doceren van vakken op bachelor- en (research)masterniveau. Een aantal van deze vakken betreft het geven van onderwijs in kwantitatieve methoden. Daarnaast verricht je organisatorische werkzaamheden en werk je aan je eigen ontwikkeling in je onderwijsloopbaan. Zowel de bachelor als masteropleiding Sociologie gebruiken een transdisciplinair perspectief waarin sociologische kennis gerelateerd wordt aan maatschappelijke vraagstukken en waarin maatschappelijke partners betrokken worden in het onderwijs. Onderzoek expertise dient te passen in één van de vijf onderzoeksprogramma's van PARIS, het onderzoeksprogramma over maatschappelijke participatie van de afdeling Sociologie. Je onderzoek is sterk maatschappelijk verantwoord en inspireert de inhoud van je vakken.

Jouw taken:
  • het ontwerpen, coördineren en geven van vakken op bachelor en (research) master niveau, vooral Nederlandstalig
  • taken verrichten in de organisatie van (het onderwijs van) de afdeling en/of zitting te nemen in (onderwijs gerelateerde) commissies
  • je eigen onderzoekslijn verder ontwikkelen binnen één van de thema's van PARIS
  • actief zijn in het verwerven van externe financiering
  • betrokken zijn bij de supervisie van promovendi
  • principes van 'team science' en 'open science' toepassen

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

  • gepromoveerd in de sociale wetenschappen
  • didactische kwaliteiten blijkend uit een Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) en positieve onderwijsevaluaties
  • ervaring in het ontwikkelen en geven van inhoudelijke en/of methodologische vakken, i.h.b. kwantitatieve onderzoeksmethoden
  • expertise in het toepassen van kwantitatieve onderzoeksmethoden in het programma R
  • een (startende) eigen onderzoekslijn blijkend uit wetenschappelijke publicaties en een academisch netwerk
  • gecommitteerd aan onderzoek met een sterke maatschappelijke impact, blijkend uit diverse valorisatie activiteiten
  • beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal is vereist, d.w.z op C1 niveau, of B2 met de eis dat dit binnen een jaar is ontwikkeld tot C1 niveau

Als universiteit streven we naar gelijke kansen voor iedereen, in het besef dat diversiteit vele vormen kent. Wij geloven dat diversiteit in al haar complexiteit van onschatbare waarde is voor de kwaliteit van ons onderwijs, onderzoek en onze dienstverlening. We zijn altijd op zoek naar talent met diverse achtergronden en ervaringen. Dat betekent ook dat we ons inzetten voor het creëren van een inclusieve gemeenschap, zodat we diversiteit als meerwaarde kunnen benutten.

We beseffen dat elk individu een unieke set aan vaardigheden, expertise en denkwijze met zich meebrengt. We nodigen dan ook graag iedereen uit die zich herkent in het profiel om te solliciteren, zelfs als je niet aan alle eisen voldoet

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie in een maatschappelijk betrokken organisatie. Op voltijds basis een bruto maandsalaris van minimaal €4.492 (schaal 11) en maximaal €6.986 (schaal 12), afhankelijk van je opleidingsniveau en ervaring. Het functieprofiel is gebaseerd op het universiteitsfunctie profiel (UFO) van Universiteit Docent 1 of 2 en is beschikbaar voor minstens 0,8 fte. De ratio van het onderwijs binnen de aanstelling is 65%.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
  • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband,
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering,
  • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling,
  • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer,
  • collectiviteitskortingen op ziekte- en autoverzekering,
  • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Afdeling Sociologie
De afdeling Sociologie bevat meer dan 50 fte aan wetenschappelijke staf en is verantwoordelijk voor de bachelor- en masteropleidingen in sociologie, en voor onderwijs in de onderzoeksmaster alsmede onderwijs in Methoden en Technieken in de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Het bachelor programma is recentelijk vernieuwd en bevat nu transdisciplinaire cursussen waarin studenten leren samen te werken met maatschappelijke stakeholders. Onderwijs in methoden van sociaalwetenschappelijk onderzoek kent ook vele innovatieve ontwikkelingen waaronder het werken met Big en Small data. De bachelor en master programma's Sociologie omvatten maatschappelijke vraagstukken inzake diversiteit, sociale ongelijkheid, sociale cohesie, conflict en verandering. Het onderzoek van de afdeling is georganiseerd in het onderzoeksprogamma Participation in Society (PARIS) en omvat vijf themagroepen: ‘The Social Context of Aging’, ‘Social Inequality in the Lifecourse’, ‘Identities, Diversity and Inclusion’, ‘Social Conflict and Change’ en ‘Philanthropic Studies’.

Faculteit der Sociale Wetenschappen
De Faculteit der Sociale Wetenschappen (FSW) kijkt vanuit meer dan één perspectief naar de grote sociale problemen van deze tijd. Van pesten op school tot hoe om te gaan met transnationale immigratie, van de opkomst van populistische politici tot het vormgeven van een zelfredzame samenleving. Op de VU vind je alle disciplines die nodig zijn om deze 'wicked problems’ te kunnen begrijpen: naast klassieke disciplines als sociologie, antropologie en politicologie ook nieuwe sociale wetenschappen als communicatiewetenschap en bestuurs- en organisatiewetenschap. In ons onderwijs en onderzoek nemen wij geen genoegen met makkelijke antwoorden. Onze wetenschappers en studenten zijn kritische denkers en doeners die samen verrassende oplossingen ontwikkelen.

Werken bij Sociale Wetenschappen is samenwerken met collega’s uit verschillende disciplines in een inspirerend en persoonlijk werk- en studieklimaat en een excellente onderzoeksomgeving. De faculteit telt ongeveer 3.000 studenten en er werken meer dan 350 medewerkers.

Vrije Universiteit Amsterdam
De Vrije Universiteit Amsterdam staat voor waardengedreven onderwijs en onderzoek. Wij zijn vrije denkers met kennis van zaken en een open houding – a broader mind. Met een ondernemende aanpak en aandacht voor diversiteit, zingeving en medemenselijkheid werken wij aan duurzame oplossingen met maatschappelijke impact. Door onze krachten te bundelen, over de grenzen van vakgebieden heen, werken we aan een betere wereld voor mens en planeet. Samen creëren we een veilig en respectvol werk- en studieklimaat, en een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek. Lees meer over onze gedragscodes.

We zijn gevestigd op één fysieke campus, in het hart van de Amsterdamse Zuidas, met een uitstekende ligging en bereikbaarheid. Aan de VU werken ruim 5.500 medewerkers en volgen ruim 30.000 studenten wetenschappelijk onderwijs.

Diversiteit
Diversiteit is een speerpunt van de VU. De VU wil toegankelijk en ontvankelijk zijn voor diversiteit in vakgebieden, culturen, ideeën, nationaliteiten, overtuigingen, voorkeuren en levensbeschouwingen. Vanuit vertrouwen, respect en interesse leiden verschillen hier tot nieuwe inzichten en innovatie, tot scherpte en helderheid, tot excellentie en een ruimer begrip.

Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs, onderzoek en onze dienstverlening.

We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van de VU-gemeenschap.

Additionele informatie

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van onderstaande solliciteer button uiterlijk 15-11-2024. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de eerste weken van december, en indien mogelijk vragen wij je hier rekening mee te houden.

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • Lector
  • Gedrag en maatschappij
  • €4492—€6986 per maand
  • Gepromoveerd
  • 4351

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Noord-Holland

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Vrije Universiteit Amsterdam (VU)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 15 nov 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).