Technical Information Security Officer (TISO) - Bureau - KNAW

Technical Information Security Officer (TISO) - Bureau - KNAW

Geplaatst Deadline Locatie
16 okt 30 okt Amsterdam

Functieomschrijving

Als Technical Information Security Officer (TISO) ben je verantwoordelijk voor het aansturen voor het SOC team en sta je in nauw overleg met de ISO’s. Je werkt beleid, maatregelen uit tot technische oplossingen en juiste monitoring.

Je werkt nauw samenwerking met de verschillende ICT-afdelingen, en speelt een rol in de totstandkoming van een security architectuur. Met betrekking tot Security monitoring, heb je contact met SURFsoc, SURFcert en mogelijk NCSC-cert. Focus is het ontwikkelen, implementeren en onderhouden van risico-gebaseerde detectieregels en use cases om dreigingen proactief te identificeren en aan te pakken.

Dit betekent onder andere het zodanig identificeren en rapporteren van dreigingen, zodat hier technische maatregelen kunnen worden getroffen in samenwerking met de betrokken afdelingen

Je komt te werken in een zich nog ontwikkelende Informatiebeveiligingsgroep die zich richt op samenwerking met alle instituten en het Bureau van de KNAW om informatiebeveiliging zowel technisch, beleidsmatig en organisatorisch beter te verankeren.

Taken:
  • Het bij elkaar brengen van beleid, maatregelen en techniek en monitoring
  • Werkt bestaande Security oplossingen uit tot een Security architectuur
  • Samenwerken met verschillende (ICT-)teams om beveiligingsvereisten vast te stellen en aan te passen en in samenwerking met de externe SOC/SIEM-dienstverlener implementeren.
  • Ontwerpen en implementeren van beveiligings maatregelen op technisch en functioneel vlak om bedreigingen te detecteren en te mitigeren.
  • Analyseren van beveiligingsinformatie en -gebeurtenissen om bruikbare use-cases te ontwikkelen.
  • Zorgdragen voor up-to-date use-cases op basis van de nieuwste dreigingsinformatie en technologieën.
  • Bijdragen aan continue verbetering van het beveiligingsbeleid en de procedures van de organisatie.
  • Rapporteren over de effectiviteit van gebruiksscenario's en aanbevelingen doen voor verbeteringen.
  • Coördinatie en opvolging van security incidenten in samenwerking met het CSIRT en afstemming met de verantwoordelijke afdelingen.
  • Functioneel beheer op de Splunk SIEM en Vulnerability Management-omgevingen.
  • Onderhoud van de gegevensverzameling uit logbronnen en de NDN sensor.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Benodigde ervaring:
  • Je hebt minimaal één SIEM (Splunk, Kibana en/of Elasticsearch) cursus gevolgd (bijvoorbeeld Splunk Certified Cybersecurity Analyst of Kibana Fundamentals).
  • Certificeringen zoals CISSP, CEH, of vergelijkbaar zijn een pluspunt.
  • Uitstekende analytische en probleemoplossende vaardigheden.
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op onbepaalde tijd.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal €5.441 en maximaal €6.986 bruto per maand bij een full time dienstverband (schaal 12 cao Nederlandse Universiteiten/KNAW) . Dit is exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP.

De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden.

Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

Het aanvragen van een VOG kan onderdeel uitmaken van de indiensttredingsprocedure.

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) is het forum van en voor excellente wetenschappers. De KNAW is adviesorgaan van de regering en verantwoordelijk voor tien nationale onderzoeksinstituten - en drie instituten die infrastructuur bieden voor onderzoek - die met hun onderzoek en collecties bij de (inter)nationale top horen. Zelfstandige onderdelen zijn De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten.
Het Bureau van de KNAW staat leden, bestuur, raden en commissies, instituten en de algemeen directeur bij in de uitoefening van hun taken.

Additionele informatie

Diversiteit & Inclusie
De KNAW acht een werkomgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt van groot belang. Een werkomgeving waarin aandacht is voor individuele kwaliteit en waar ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Samen streven we naar een inclusieve cultuur waarin we verschillen omarmen. We nodigen dan ook graag kandidaten uit die door hun achtergrond en ervaring hieraan een bijdrage willen leveren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen de KNAW op deze wijze versterkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • IT
  • 30.4—38 uur per week
  • €5441—€6986 per maand
  • HBO+
  • 2306

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Kloveniersburgwal 29, 1011JV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Ben je enthousiast geworden en bereid om beschikbaarheidsdiensten te draaien meld je dan aan voor een goed gesprek en een kop koffie. Voor vragen kun je contact opnemen met Henk Bronk op: HenkBronk@knaw.nl.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Ben je enthousiast geworden en bereid om beschikbaarheidsdiensten te draaien meld je dan aan voor een goed gesprek en een kop koffie. Voor vragen kun je contact opnemen met Henk Bronk op: HenkBronk@knaw.nl.

Solliciteer uiterlijk op 30 okt 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).