Academic Advisor for Bachelor Programmes, Mathematics and Computer Science

Academic Advisor for Bachelor Programmes, Mathematics and Computer Science

Geplaatst Deadline Locatie
gisteren 20 nov Eindhoven

Functieomschrijving

In deze belangrijke studentgerichte functie maak je deel uit van het Onderwijs- en Studentenzaken (ESA) team van de faculteit Wiskunde en Informatica (W&I). Het ESA-team is verantwoordelijk voor alle ondersteuning van de onderwijsprogramma's (zowel bachelor als master) van de faculteit. Achter de schermen zorgen we voor een goed gecoördineerd curriculum, studieschema's, evaluatie en verbetering van vakken, de organisatie en coördinatie van het onderwijs, en natuurlijk academische advisering. We zoeken een collega die dit team rond november 2024 kan versterken, en die minimaal 4 dagen per week beschikbaar is, waarvan ten minste 2 op de TU/e-campus.

Het dagelijkse werk van een adviseur bestaat uit het ondersteunen van studenten in voornamelijk het Engels of Nederlands, zowel in persoonlijke ontmoetingen als via e-mail, om hun vragen over hun studieprogramma te beantwoorden en hen te helpen succesvol te zijn en de juiste hulp en informatie te krijgen. Soms moet je hen doorverwijzen naar andere TU/e-diensten of teams, zoals de studentendecanen of studentenpsychologen, of zelfs naar een externe Nederlandse organisatie of dienst.

Op andere momenten werk je intern aan hun zaak binnen W&I, bijvoorbeeld door hun verzoek aan de examencommissie te ondersteunen vanwege bijzondere omstandigheden, of door een docent te e-mailen om de regels en voorschriften van haar vak te verduidelijken. Onze faculteit staat niet stil, omdat het materiaal dat we onderwijzen altijd in ontwikkeling is. Daarom is het belangrijk dat je op de hoogte blijft van curriculumwijzigingen en studenten helpt deze te begrijpen.

Om dit werk goed te doen, moet je oog hebben voor details en regelgeving, want dat is wat je aan studenten zult uitleggen. Echter, je doet meer dan dat. Een jongere van 18 jaar die worstelt met mentale of fysieke gezondheidsproblemen en bang is dat hij of zij niet kan doorgaan met de studie, maar de regels over studievertraging niet kent en zich verloren voelt in het systeem, is niet alleen een 'proces en beleidskwestie': het is een mens. Daarom vraagt jouw werk om gevoeligheid en sociale vaardigheden, naast het geven van praktische informatie en het controleren daarvan.

Specificaties

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)

Functie-eisen

  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel face-to-face als online, en je kunt de juiste gesprekstechnieken op het juiste moment inzetten.
  • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands (B1+) en Engels (C1+), en kunt complexe informatie duidelijk overbrengen in beide talen.
  • Je bent bewezen logisch en methodisch in je manier van werken en kunt informatie en taken goed organiseren, zowel voor jezelf als voor anderen.
  • Je hebt ervaring in het werken met mensen van verschillende achtergronden en in verschillende rollen, waaronder minimaal één professionele ervaring met mensen in de leeftijd van 17-23 jaar.
  • Je hebt uitstekende analytische vaardigheden en organisatorische sensitiviteit.
  • Je bent een teamspeler, resultaatgericht en kunt samenwerken met anderen om informatie te delen en een groot aantal studentzaken te beheren.
  • Je hebt goede kennis van het Nederlandse hoger onderwijssysteem.

Idealiter heb je 3-5 jaar werkervaring, die niet exclusief hoeft te zijn in adviesverlening, maar wel enige cliëntgerichte ondersteunende werkzaamheden moet omvatten. We staan open voor diverse achtergronden en nationaliteiten - ons studentenbestand is immers zeer divers, dus waarom zouden onze medewerkers dat niet zijn?

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je:
  • Een uitdagende baan (0.8 fte/1 fte) in een dynamische faculteit en in nauwe samenwerking met TU/e-ESA.
  • Een tijdelijke aanstelling voor een periode van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Het salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring en bedraagt minimaal € 3.502,- en maximaal € 5.278,- bruto per maand op fulltime basis (schaal 9 of 10 CAO voor de Nederlandse Universiteiten).
  • Een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder uitstekende werkomstandigheden, gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, reiskostenvergoeding, 41 vakantiedagen, een extra vakantietoeslag van 8% in mei, een eindejaarsuitkering van 8,3% in december en uitstekende sportfaciliteiten.

Additionele informatie

Over de TU/e

De TU/e is een internationaal vooraanstaande universiteit die ingenieurs van de toekomst opleidt en de grenzen van wetenschap en technologie verlegt voor een betere wereld. Op de levendige en inspirerende campus werkt en studeert een internationale community van ruim 7000 medewerkers en meer dan 13.000 studenten.

Meer informatie

Voor vragen over het sollicitatieproces of de arbeidsvoorwaarden, neem contact op met HR Services, email HRServices.MCS@tue.nl.

Nieuwsgierig geworden? Op www.tue.nl/jobs vind je meer over werken bij de TU/e.

Sollicitatie

Als je interesse hebt in deze vacature, upload dan je motivatiebrief en CV via de onderstaande link.

Deze vacature wordt zowel intern als extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.

Specificaties

  • Onderwijs; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 30.4 uur per week
  • V32.7799

Werkgever

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Rondom 70, 5612 AP, Eindhoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 20 nov 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).