Postdoc Onderzoeker Verraden en verklikken - Huygens

Postdoc Onderzoeker Verraden en verklikken - Huygens

Geplaatst Deadline Locatie
gisteren 13 nov Amsterdam
Als postdoc maak je deel uit van een interdisciplinaire samenwerking tussen het Huygens Instituut en het NIOD (beiden KNAW) waarbij je onderzoek doet naar denunciaties (verklikkingen) tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Je analyseert gedigitaliseerde...

Functieomschrijving

Als postdoc maak je deel uit van een interdisciplinaire samenwerking tussen het Huygens Instituut en het NIOD (beiden KNAW) waarbij je onderzoek doet naar denunciaties (verklikkingen) tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Je analyseert gedigitaliseerde collecties van het Centraal Archief Bijzondere Rechtspleging (CABR), die de vervolging van verdachten van collaboratie met de Duitse bezetter documenteren. Met behulp van machine-learning technieken ontwikkel je methoden om automatisch informatie te extraheren uit deze collecties, met een focus op het herkennen van denunciaties. Dit onderzoek draagt bij aan het inzicht in de werking van de Bijzondere Rechtspleging en kan nieuwe vragen voor vervolgonderzoek naar collaboratie en vervolging aanreiken.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde promotie in taaltechnologie, of een gerelateerd vakgebied.
  • Je hebt ervaring met computationele informatie-extractiemethoden en bent bedreven in het werken met machine learning technieken.
  • Je bent open-minded en samenwerkingsgericht
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met data science, semantisch web, en interdisciplinaire onderzoeksprojecten.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 24 maanden.

Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal [[salarisMin]] en maximaal [[salarisMax]] bruto per maand bij een full time dienstverband (schaal [[ufoSchaal]] cao Nederlandse Universiteiten/KNAW) . Dit is exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP.

De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden.

Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

Het aanvragen van een VOG kan onderdeel uitmaken van de indiensttredingsprocedure.

Werkgever

Huygens Instituut

Het Huygens Instituut wil het onderzoek naar de Nederlandse geschiedenis en cultuur verrijken, verbreden, vernieuwen en breed toegankelijk maken. Dat doen we door historische en literaire data en teksten uit verschillende collecties en bronnen digitaal te ontsluiten, met elkaar te verbinden en op innovatieve manieren te analyseren - door de eeuwen heen en voorbij de grenzen van Europa.

Specificaties

  • Postdoc
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • €4492—€6148 per maand
  • Universitair
  • 2358

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Oudezijdsachterburgwal 185, 1012DK, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 13 nov 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).