Universitair docent empirische religiewetenschap

Universitair docent empirische religiewetenschap

Geplaatst Deadline Locatie
gisteren 10 nov Nijmegen

Functieomschrijving

Word Universitair Docent met ontwikkelingsmogelijkheden in een faculteit die religie en zingeving midden in de maatschappij onderzoekt en leid studenten op voor werkplekken in zorg, onderwijs, overheid of kerk.

We zoeken een universitair docent (UD) die in onze Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschap van de Radboud Universiteit onderwijs verzorgt in de empirische en praktische religiewetenschap. Je hebt daarbij twee belangrijke taken.

Onderwijs in religie, levensbeschouwing en zingeving behoort tot de kern van je werkzaamheden. Je gaat studenten begeleiden in hun opleiding tot geestelijk verzorger. Je kunt daarbij denken aan het verzorgen van practica die gericht zijn op vaardigheden in counseling of ethische ondersteuning. Ook draag je bij in de begeleiding van stages binnen diverse werkvelden van de zorg, en help je studenten om in scripties hun eigen onderzoeksthema’s uit te werken. Uiteraard doe je dat in een enthousiast team waarin je wordt begeleid en ondersteund. We zien graag dat je vertrouwd bent met de geestelijke verzorging, zij het vanuit de professionele praktijk of vanuit de studie ervan.

Ook verricht je onderzoek naar religie, levensbeschouwing en zingeving. Je hebt ervaring met verschillende empirische methoden, en je kunt dat toelichten aan de hand van je proefschrift en overige publicaties. Je hebt een eigen visie op onderzoek van zingevingsthema’s en existentiële vragen waarin je ook het belang van samenwerking bij interdisciplinair onderzoek in de gezondheidszorg kunt verantwoorden. In ons Center for Religion and Contemporary Society krijg je daarnaast de kans om bij te dragen in het bredere onderzoeksveld van theologie en religiewetenschap in onze faculteit, en daarmee je talenten te ontwikkelen.

De afdeling waarin je komt te werken bied je een prettige omgeving waarin veel aandacht bestaat voor praktijken van religie en zingeving, en waarin we goed proberen te luisteren naar vragen van onze maatschappelijke partners in zorg, onderwijs, overheid en kerk. In de komende tijd staan er ook verschillende onderwijsvernieuwingen op het programma. We kijken uit naar de bijdrage die jij als nieuwe collega kunt leveren om onze programma's verder te verbeteren. Zit daarin jouw uitdaging ook, dan nodigen we je graag uit om in een gesprek na te gaan of we een goede match kunnen vinden.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Je bent opgeleid in theologie of religiewetenschap en beschikt over een PhD in deze disciplines dan wel een daarvoor relevante discipline.
  • Je bent empirisch geschoold, en in het bijzonder in kwalitatief onderzoek. Je kunt dat aantonen aan de hand van wetenschappelijke (‘peer-reviewed’) publicaties.
  • Je bent bekend met het werkveld van de geestelijke verzorging. Je kent de daar levende existentiële vragen en thema’s van patiënten, cliënten of bewoners, en kunt dat illustreren met eigen ervaringen of onderzoeksgegevens.
  • Je hebt een visie op studentgericht onderwijs waarbij studenten gemotiveerd worden om eigen thema’s en vraagstukken te verkennen op het terrein van geloof, levensbeschouwing en zingeving.
  • Je bent bekend met de zorgsector en kunt de geestelijke verzorging daarin organisatorisch plaatsen en de grondslag ervan inhoudelijk verantwoorden.
  • Je beschikt over een voor deze vacature relevant netwerk en bezit de sociale vaardigheden en ervaring om jezelf daarin te presenteren.
  • Je vindt het belangrijk om in teamverband te werken aan je eigen ontwikkeling als docent en onderzoeker.

Het betreft hier een functie met groeimogelijkheden. Ook al voldoe je niet aan alle eisen in het hierboven geschetste profiel, dan nodigen we je toch uit om te reageren.

Arbeidsvoorwaarden

  • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 18 maanden met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
  • Afhankelijk van je track record en ervaring valt je salaris binnen salarisschaal 11 of 12 . De bedragen in de schaal zijn op basis van een 38-urige werkweek.
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

Work and science require good employment practices. This is reflected in Radboud University's primary and secondary employment conditions. You can make arrangements for the best possible work-life balance with flexible working hours, various leave arrangements and working from home. You are also able to compose part of your employment conditions yourself, for example, exchange income for extra leave days and receive a reimbursement for your sports subscription. And of course, we offer a good pension plan. You are given plenty of room and responsibility to develop your talents and realise your ambitions. Therefore, we provide various training and development schemes.

Afdeling

De afdeling empirische en praktische religiewetenschap bestaat uit een enthousiast team van senior- en junioronderzoekers en docenten, en medewerkers van drie onderzoeksinstituten: het Kaski (religie- en beleidsonderzoek), het NIM (missionair ontwikkelingswerk) en het Laudato-Si’ Instituut (studie van ecologie vanuit duurzaamheid en rechtvaardigheid). Het team van de afdeling beschikt over een groot netwerk op het terrein van zorg, onderwijs, overheid en kerk en zet haar expertise in voor (beroeps-)opleidingen en onderzoek inzake geloof en zingeving.

Additionele informatie

Je kunt uitsluitend solliciteren via onderstaande button. Richt je sollicitatiebrief aan prof. dr. Hans Schilderman In het sollicitatieformulier lees je welke documenten je mee moet sturen met je sollicitatie.

De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 21 november 2024. De eventuele tweede gesprekken vinden plaats op donderdag 12 december 2024. Je treedt bij voorkeur zo snel mogelijk dienst.

Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten.

Specificaties

  • Universitair docent
  • Taal en cultuur
  • max. 38 uur per week
  • €4492—€6148 per maand
  • Universitair
  • 21.014.24

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Radboud Universiteit). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 10 nov 2024 0:59 (Europe/Amsterdam).