HR Business Partner ESHCC en de UB

HR Business Partner ESHCC en de UB

Geplaatst Deadline Locatie
vandaag 8 nov Rotterdam

Functieomschrijving

Ben jij iemand die strategische HR-projecten kan implementeren, een data gedreven instelling heeft en voor het management een belangrijke gesprekspartner is? Houd je daarnaast van werken in een dynamische, internationaal georiënteerde omgeving? Dan is deze functie iets voor jou!

Functie-omschrijving
Als HR Business Partner ben jij een senior sparringpartner en klankbord voor het management van jouw aandachtsgebied. Samen met jouw HR Manager en HR-collega's til jij het HR-beleid naar een hoger niveau, signaleer jij actief ontwikkelingen en denk jij mee over een integrale benadering van businessvraagstukken.
  • De EUR heeft een duidelijke visie. Je vertaalt onze strategie naar concrete HR-plannen voor jouw werkgebied. Dit doe je o.a. door deel te nemen aan organisatiebrede werkgroepen en door actief op te treden als gesprekspartner op MT-niveau;
  • Je coacht, adviseert en ondersteunt leidinggevenden bij de invulling van hun HR-taken, bij cultuurverandering en organisatieontwikkeling, bij team- en leiderschapsontwikkeling;
  • Je signaleert wijzigingen in de behoeften van medewerkers en de organisatie, stimuleert een gezonde & veilige werkomgeving waarin medewerkers zich kunnen ontwikkelen en optimaal kunnen functioneren en bevordert een goede werk/prive balans;
  • Je neemt initiatief om HR-processen, instrumenten en informatie te verbeteren, en zorgt dat werknemers en leidinggevenden hier gebruik van maken.

Je doet dit alles in nauwe samenwerking met je collega’s van HR (m.n. de betrokken HR-adviseur en de HR Services medewerkers), in- en externe HR-specialisten en de business.

Als HR Business Partner ga je aan de slag voor de Universiteits Bibliotheek (UB) en de Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC) en draag je bij aan strategische projecten voor de Erasmus Universiteit. Belangrijke centrale thema’s in de komende periode zijn: focus op maximale inzet en aandacht voor strategische personeelsplanning, talentmanagement, duurzame inzetbaarheid, teamontwikkeling, opleiding en ontwikkeling en instroom, doorstroom en uitstroom. Maar ook werkdruk en werkgeluk zijn pijlers bij deze organisatieonderdelen.

Belangrijk is jouw advisering binnen deze organisatieonderdelen. Daarnaast ben je teamlid van diverse projectgroepen die bijdragen aan de brede HR strategie, denk aan ontwikkeling en toepassing van HR-dashboards en HR-analytics.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je bent een zelfstandige, resultaatgerichte, zelfverzekerde en ervaren HR Business Partner die de Erasmian Values als grondhouding heeft. Je kunt laveren tussen verschillende niveaus, zowel het middel management als het College van Bestuur. Je bent een integere, strategische gesprekspartner. Naast het vermogen een vertrouwensband op te bouwen heb je het lef gesprekspartners een spiegel voor te houden.

Je beschikt verder over:
  • Academisch werk- en denkniveau; bij voorkeur een academische opleiding Bedrijfskunde, strategisch HRM en/of passende masters;
  • Minimaal 5 jaar werkervaring als HR Business Partner of HR-manager in een organisatie(onderdeel) met een omvang van 200-400 werknemers;
  • Brede HR-kennis op strategisch niveau en je bent goed op de hoogte van trends en (technische) ontwikkelingen op het gebied van HR en je hanteert data om pro-actief te handelen;
  • Aantoonbare ervaring met ontwikkeling en implementatie van beleid en grote verandertrajecten en organisatieontwikkeling;
  • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift (Engels: C1 niveau).

Eerdere ervaring in het begeleiden van een organisatiewijziging en de ontwikkeling en toepassing van HR-dashboards, HR-analytics en Strategische Personeelsplanning is een pré.

Competenties
  • Bedrijfskundig inzicht; je bent in staat om snel de business te begrijpen (ook financieel) en met focus op de lange termijn naar organisatievraagstukken te kijken;
  • Analytisch inzicht: je onderkent problemen en mogelijke oorzaken, je ziet samenhang tussen verschillende onderwerpen en behoudt daarbij het overzicht;
  • Organisatiesensitiviteit; je hebt snel inzicht en begrip van de formele en informele gezagsverhoudingen, hoe besluiten tot stand komen, hoe men samenwerkt en wat de verwachtingen van de business zijn;
  • Proactief handelen; je toont initiatief, anticipeert op kansen en bedreigingen en handelt toekomstgericht;
  • Resultaatgerichtheid: je bent in staat om een veranderopdracht, het einddoel en de weg ernaar toe helder te formuleren en goed te begeleiden. Je bent daarbij enerzijds doel- en resultaatgericht en anderzijds sociaalvaardig en enthousiasmerend;
  • Overtuigingskracht: je bent in staat om anderen te overtuigen van eigen ideeën voorstellen etc. en houd je rekening met mogelijke weerstanden van anderen.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van de functie is 1 januari 2025. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling (38 uur) tussen € 5.441 en € 6.986 bruto per maand Schaal 12, conform de CAO-NU. Je hebt als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam, bij Human Resources (HR). De functie heeft een minimale omvang van 0,8 fte. Het contract wordt aangegaan voor een periode van 1 jaar.

Alles wat we je verder te bieden hebben vind je hieronder!

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 4.100 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Faculteit / Instituut / Dienst
Je maakt onderdeel uit van de dienst Human Resources (HR) waar zo’n 90 collega’s werkzaam zijn. De dienst HR bestaat uit de teams: Advice, Services, Learning & Career Center, Health Safety & Wellbeing en een kleine staf (secretariaat, Strategy en Legal).

Afdeling

De afdeling HR Advice bestaat uit 19 zelfstandig opererende professionals (HR Business Partners, HR-adviseurs en medewerkers HR International) die de diensten en faculteiten binnen de EUR tactisch en strategisch ondersteunen bij de optimale inzet en ontwikkeling van medewerkers, zowel kwantitatief als kwalitatief. Binnen het HR Advice team zijn de HR Business Partners en HR-adviseurs gekoppeld aan een eigen faculteit en/of dienst(en). De nieuwe HR Business Partner zal samen met de HR-adviseur verantwoordelijk zijn voor HR advisering aan de UB en ESHCC.

Je rapporteert functioneel aan de directeur van de organisatieonderdelen waarvan jij de HR Business Partner van bent en hiërarchisch aan de Manager HR Advice.

Additionele informatie

Voor meer informatie over de EUR verwijzen we je graag naar onze website www.eur.nl. Meer informatie over de functie kun je verkrijgen bij Monique Bruininck via monique.bruininck@eur.nl.

Specificaties

  • HRM
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 32 uur per week
  • €5441—€6986 per maand
  • HBO+
  • 4602

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Je kunt tot en met 8 november 2024 solliciteren voor deze functie. Voeg je motivatiebrief en CV toe bij je sollicitatie.
De sollicitatieprocedure bestaat uit 2 gesprekken en de gesprekken vinden plaats in week 47 en 48.

We zien je sollicitatie graag tegemoet.

EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Je kunt tot en met 8 november 2024 solliciteren voor deze functie. Voeg je motivatiebrief en CV toe bij je sollicitatie.
De sollicitatieprocedure bestaat uit 2 gesprekken en de gesprekken vinden plaats in week 47 en 48.

We zien je sollicitatie graag tegemoet.

EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Solliciteer uiterlijk op 8 nov 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).