Promovendus

Promovendus

Geplaatst Deadline Locatie
vandaag 1 dec Groningen

Functieomschrijving

De bedoeling is om twee studies uit te voeren, waarbij we gebruikmaken van het bestaande PROCARE2-consortium.Dit onderzoek wordt gezamenlijk uitgevoerd met andere UMC's, waaronder Radboud MC, Erasmus MC, UMC Utrecht, Amsterdam UMC, Leiden UMC en Maastricht UMC.

1. Retrospectief onderzoek naar de voorspellende waarde van donor-specifieke antistoffen voor het optreden van transplantaatfalen.

Doelstelling: vaststellen van voorspellende waarde van donor-specifieke HLA antistoffen voor het optreden van transplantaatfalen.
Methode: retrospectieve studie van 10.000 niertransplantatie patiënten getransplanteerd tussen 2006 en 2016, waarbij inmiddels immunologische en klinische data verzameld zijn. Wij willen de relatie tussen donor-specifieke HLA antistoffen bij transplantatie en transplantaatfalen analyseren. De database zal nog uitgebreid worden met rejectie data. De ambitie is daarbij beter te voorspellen welke patiënten rejectie ontwikkelen en wat de uitkomst hiervan is. Daarnaast willen wij in aanvullende analyses de rol van non-HLA antistoffen op transplantaatuitkomst onderzoeken.

2. Prospectief onderzoek in een nationaal cohort van niertransplantatie patiënten met een verhoogd immunologisch risico.
Doelstelling: monitoring van de klinische uitkomst van niertransplantatie patiënten een prospectieve studie.
Methode: In een landelijke prospectieve studie worden 200 niertransplantatie patiënten met een verhoogd immunologisch risico geïncludeerd. Van deze patienten worden klinische variabelen verzameld, alsook biomaterialen. Wij willen de uitkomst van deze niertransplantaties onderzoeken en koppelen aan de uitkomst van verschillende moderne immunologische assays. Deze assays zullen deels in andere UMCs worden uitgevoerd. De promovendus heeft hierbij een coördinerende rol.

De ambitie is te komen tot gepersonaliseerde zorg voor niertransplantatie patienten door optimale pre-transplantatie immunologische risico stratificatie. Dit zal helpen bij allocatie van organen en de immunologische monitoring en immuunsuppressieve behandeling na niertransplantatie.

Functiebeschrijving

Als promovendus ben je mede verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van het onderzoek. De taken bestaan o.a. uit:
- Zorgdragen voor de dataverzameling, de analyses, de interpretatie ervan en de verslaglegging.
- Screening en begeleiding van patiënten die meedoen aan de prospectieve studie.
- Publiceren van de onderzoekbevindingen in de vorm van wetenschappelijke artikelen die resulteren in een proefschrift.
- Participeren in wetenschappelijke bijeenkomsten.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

Wij zoeken een promovendus die over de volgende kwaliteiten beschikt:
- Je hebt een afgeronde studie geneeskunde of biomedische wetenschappen en interesse in wetenschappelijk onderzoek.
- Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in het Nederlands en Engels.
- Je kunt goed samenwerken in een multidisciplinair teamverband.
- Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel.
- Je hebt een proactieve en pragmatische werkhouding.
- Je geeft presentaties op congressen en bijeenkomsten.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen. Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Arbeidsvoorwaarden

- Inbedding in een enthousiaste onderzoeksgroep met betrokken begeleiders.
- Een inspirerende academische omgeving.
- Aanstelling voor de duur 1 jaar, met de intentie deze daarna te verlengen. De duur van de aanstelling is zolang het promotietraject duurt, met een maximum van 3 jaar.
- Aanstelling van 36 uur per week.
- Aanstelling per 01-01-2025 (eerder of later starten is eventueel mogelijk).
- Het salaris voor een promovendus bedraagt minimaal € 3.017,- bruto per maand in het eerste jaar tot maximaal € 3.824,- bruto per maand (schaal PRO) in het laatste (4e) jaar, op basis van een fulltime dienstverband.
- Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Wil je meer weten over het project? We beantwoorden graag je vragen!

Afdeling

Interne Geneeskunde

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) ligt in de binnenstad van Groningen en heeft meer dan 12.500 medewerkers, werkend in kleine teams. Het UMCG heeft een belangrijke taak en positie als kennisorganisatie. Er is sprake van een nauwe samenhang en wisselwerking tussen de kerntaken (medisch) onderwijs, onderzoek, patiëntenzorg en opleidingen. Theorie en praktijk staan op alle niveaus in het UMCG in een directe relatie met elkaar. 'Bouwen aan de toekomst van gezondheid' is de missie die aan alle activiteiten in het UMCG ten grondslag ligt.

Het UMCG voert een gedegen personeelsbeleid met goede arbeidsvoorwaarden, veel interne opleidingsmogelijkheden en diverse hooggewaardeerde personeelsvoorzieningen. Minstens zo belangrijk als een prettige werkomgeving is een goede woonomgeving. Groningen is een bruisende universiteitsstad terwijl de directe omgeving rust en ruimte biedt.

Het UMCG werkt binnen de nefrologie samen met alle andere opleidingsziekenhuizen in het Noord-Oosten. De nefrologie werkt samen met diverse specialismen. Het UMCG beschikt over alle erkende RGS-opleidingen. Je komt te werken in een multidisciplinair team, met o.a. meerdere studenten, research verpleegkundige, promovendi en post-docs. Daarnaast ben je onderdeel van de bredere groep van promotiestudenten nefrologie, bestaande uit ongeveer 25 promovendi.

Additionele informatie

Jan Stephan Sanders
06 5272 4816
j.sanders@umcg.nl

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • max. €3017 per maand
  • Universitair
  • 240781

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Jan Stephan Sanders, j.sanders@umcg.nl, telefoonnummer: 06 5272 4816

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Jan Stephan Sanders, j.sanders@umcg.nl, telefoonnummer: 06 5272 4816

Solliciteer uiterlijk op 1 dec 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).