Postdoc zorginnovatie binnen huisartspraktijken

Postdoc zorginnovatie binnen huisartspraktijken

Geplaatst Deadline Locatie
21 okt morgen Maastricht

Functieomschrijving

Ben jij een gepassioneerde onderzoeker met een hart voor zorginnovatie? De afdeling Huisartsgeneeskunde van de Universiteit Maastricht zoekt een postdoc voor 3 jaar om (huisarts)praktijkgericht onderzoek te verrichten.

Functieomschrijving
Met een toenemend aantal mensen met een chronische aandoening en de huidige en toekomstige uitdagingen in de zorg, is het belangrijk om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die zorgen voor kwalitatieve en efficiënte zorg. Daarnaast is het cruciaal dat mensen met een chronische aandoening betere zelfmanagementvaardigheden opbouwen om zo de druk op de zorg te verlichten.

Een belangrijke innovatie op dit gebied is de Ziektelastmeter voor Chronische Aandoeningen die ontwikkeld is binnen onze onderzoekslijn. Deze tool wordt gebruikt in de spreekkamer tijdens consulten met een zorgprofessional om patiënten te ondersteunen bij het managen van hun gezondheid. De Ziektelastmeter is inmiddels gevalideerd en geëvalueerd voor de aandoeningen COPD, astma, diabetes mellitus type 2, hartfalen en artrose, en bevindt zich momenteel in de implementatiefase. Dit implementatieproces is complex en brengt diverse uitdagingen met zich mee. Als onderzoeker ga je de uitkomsten van eerder uitgevoerd implementatieonderzoek uitwerken tot praktische strategieën voor de praktijk. Daarnaast kan er vervolgonderzoek worden gedaan naar de verschillende implementatiestrategieën.

Naast de ondersteuning in de spreekkamer via de Ziektelastmeter, willen we mensen met een chronische aandoening ook in de thuissituatie ondersteunen bij het stellen en volhouden van leefstijlgerelateerde doelen, bijvoorbeeld om meer te bewegen of te stoppen met roken. Hiervoor ga je onder andere werken aan de doorontwikkeling en evaluatie van de eSupporter, een mobiele applicatie die gekoppeld kan worden aan de Ziektelastmeter. Dit doen we samen met eindgebruikers en andere bedrijven. Taken die hierbinnen vallen zijn, onder andere, het uitvoeren van literatuuronderzoek, het organiseren van stakeholderbijeenkomsten, en het opzetten en uitvoeren van een pilotstudie.

Als postdoc onderzoeker werk je nauw samen met de hoofdonderzoekers aan de verdere ontwikkeling van persoonsgerichte zorg voor mensen een chronische aandoening, zowel in de spreekkamer als daarbuiten. Tot jouw taken en verantwoordelijkheden behoren:
  • Samenwerking zoeken met bedrijven, zorggroepen, zorgverzekeraars en andere belangrijke stakeholders.
  • Verzamelen van kwantitatieve en kwalitatieve data om de implementatie van de Ziektelastmeter en eSupporter te bevorderen.
  • Opstellen van analyseplannen om de onderzoeksvragen te beantwoorden.
  • Uitvoeren van kwantitatieve en kwalitatieve analyse van de onderzoeksdata.
  • Schrijven en publiceren van artikelen in internationale wetenschappelijke tijdschriften.
  • Schrijven van subsidieaanvragen voor vervolgonderzoek.

Je komt te werken bij de vakgroep Huisartsgeneeskunde van de Universiteit Maastricht

(www.huisartsgeneeskundemaastricht.nl). Voor meer informatie over CAPHRI, de
onderzoeksprogramma’s en de onderzoekers, ga naar www.caphri.nl.

Functie-eisen
Wij zoeken een enthousiaste gepromoveerde onderzoeker (bijvoorbeeld gezondheidswetenschapper, gedragswetenschapper, epidemioloog, GGZ-onderzoeker, zorgbeleidsonderzoeker) of (huis)arts met affiniteit met en kennis van zorginnovatie in de eerstelijn. Verder herken je jezelf in de volgende eigenschappen:
  • Je hebt affiniteit met implementatieonderzoek en kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethodes;
  • Je bent een proactieve, zelfstandige onderzoeker;
  • Je vindt het leuk om te werken in een multidisciplinaire context.
  • Je bent enthousiast over het verwerven van onderzoeksubsidies voor deze onderzoekslijn.
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Wat biedt de UM?
Als Postdoc bij Faculty of Health, Medicine and Life Sciences kom je in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht. Verder bieden wij je:
  • Goede arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in schaal 11 conform UFO-profiel Researcher met bijbehorende salarisinschaling op basis van ervaring tussen €4492,00 en €6148,00 bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur per week). In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing.
  • Een arbeidsovereenkomst voor een periode van 12 maanden met een omvang van 0,8 FTE. Bij gebleken geschiktheid kan het contract verlengd worden met 24 maanden.
  • Bij de Universiteit Maastricht staat het welzijn van onze medewerkers hoog in het vaandel, zo hanteren we flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken indien de aard van je functie dit toelaat. Hiervoor ontvang je maandelijks een thuiswerk- en internetvergoeding. Kom je fulltime bij ons werken, dan heb je jaarlijks recht op 29 vakantiedagen en 4 extra feestdagen, te weten carnavals maandag, -dinsdag, Goede Vrijdag en Bevrijdingsdag. Maak je gebruik van de mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen, dan komen hier nog eens 12 dagen bij. Daarnaast kun jij jouw arbeidsvoorwaarden personaliseren aan de hand van een cao-keuzemodel.
  • Als Universiteit Maastricht hebben we diverse andere mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je denken aan een goede pensioenregeling bij het ABP en kun je als UM-medewerker meedoen aan bedrijfsfitness en gebruik maken van het zeer uitgebreide sportaanbod dat wij ook aan onze studenten aanbieden.
  • Tot slot maar zeker niet onbelangrijk de ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen: persoonlijk en in jouw vakgebied. Dit faciliteren we door het bieden van een ruim opleidingsaanbod en ondersteunen we door diverse breed gedragen initiatieven zoals ‘erkennen en waarderen’.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie klik hier.

Universiteit Maastricht
Waarom werken aan de Universiteit Maastricht?

Aan de Universiteit Maastricht (UM) draait alles om de toekomst. Die van onze studenten omdat we ze een stevige, brede basis geven voor de rest van hun leven. En die van ons allemaal door ons onderzoek naar oplossingen voor vraagstukken in de hele wereld. Met onze zes faculteiten zorgen we voor een veelomvattend aanbod aan onderwijs en onderzoek.

In ons onderwijs werken we met de methode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Dit betekent dat onze studenten in kleine groepen zélf op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken. Ze discussiëren samen, trekken conclusies, formuleren een antwoord en presenteren dat aan de hele groep. Zo doen ze belangrijke vaardigheden op voor hun hele loopbaan.

De UM heeft op dit moment meer dan 22.300 studenten en ruim 5.000 medewerkers uit alle windstreken. Dat zorgt voor een inspirerende en bruisende internationale gemeenschap.

Spreekt deze internationale omgeving waarin de wetenschap centraal staat jou aan? En wil jij hier vanuit een wetenschappelijke of juist staffunctie een steentje aan bijdragen? Dan ben jij met jouw unieke bijdrage van harte welkom! Want als jonge Europese Universiteit van Maastricht bieden we perspectief dat we vertalen naar jouw talent. Je bent waardevol voor onze universiteit en de maatschappij en we inspireren je om met trots en plezier samen te groeien.

Voor meer informatie over de UM klik hier.

Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML)
In de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML) draait alles om gezond leven. Ons onderzoek en onderwijs is niet alleen gericht op herstel maar focust sterk op preventie, gezondheidsbehoud en gezondheidsbevordering. We zijn erop uit om met onze kennis en kunde daadwerkelijk te kunnen zorgen voor gezonde levens van individuele mensen én de maatschappij als geheel. In onderwijs, onderzoek en zorg is de FHML sterk verbonden met het academisch ziekenhuis Maastricht waarmee ze samen het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) vormt.

De FHML wordt gevormd door een (inter)nationale community medewerkers en studenten en is de grootste faculteit van Maastricht University. De faculteit biedt een breed palet aan Nederlands- en Engelstalige bachelor- en masteropleidingen in vernieuwende onderwijsconcepten waarin de nadruk altijd ligt op het bouwen van bruggen naar de praktijk.

Het multidisciplinaire onderzoek van de FHML richt zich op een aantal zorgvuldig gekozen actuele thema’s. Naast onderzoek dat is gericht op het verkrijgen van nieuwe inzichten gaat het ook om onderzoek waarvan de resultaten direct vertaald kunnen worden naar concrete toepassingen en innovaties. De uitvoering van de verschillende onderzoeksprogramma's is georganiseerd in onze zes graduate schools en twee instituten.

Vakgroep/afdeling - CAPHRI – Care and Public Health Research Institute
CAPHRI draagt bij aan een betere gezondheid voor iedereen door middel van innovatieve oplossingen voor de zorg en de publieke gezondheidszorg. CAPHRI slaat bruggen tussen wetenschap en samenleving door inclusief en participatief onderzoek te doen. Het onderzoek richt zich op preventie en innovatie variërend van publieke - en eerstelijnsgezondheidszorg, tot persoonsgerichte langdurige zorg.

Ons onderzoek heeft een sterke multidisciplinaire aanpak met aandacht voor lokale, regionale en mondiale thema's ingebed in zes onderzoekslijnen: Ageing & Long-Term Care, Creating Value-Based Health Care, Functioning, Participation & Rehabilitation, Health Inequities & Societal Participation, Optimising Patient Care; and Promoting Health & Personalised Care.

Werken bij CAPHRI betekent werkzaam zijn in een actieve en inspirerende academische omgeving, waarbij je samen met je collega’s een waardevolle bijdrage kunt leveren aan de verbetering van de zorg en de volksgezondheid. CAPHRI trekt topwetenschappers van over de hele wereld aan en staat bekend om haar PhD-programma voor jonge talentvolle wetenschappers.

Nieuwsgierig?
Ben jij geïnteresseerd geraakt in deze mooie functie maar heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Annerika Gidding-Slok via annerika.slok@maastrichtuniversity.nl voor meer informatie.

Solliciteren?
Of ben je al overtuigd en word jij onze nieuwe Postdoc? Solliciteer dan nu, uiterlijk 3 November 2024, op deze functie.
Voeg aan je sollicitatie een CV en motivatiebrief toe.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 7 en 8 november 2024.

De vacature staat open voor interne- en externe kandidaten. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Universiteit Maastricht zet zich in voor het bevorderen en behouden van een diverse en inclusieve gemeenschap. Wij geloven dat diversiteit in onze medewerkers- en studentenpopulatie bijdraagt aan de kwaliteit van onderzoek en onderwijs aan de UM. Dit willen we mogelijk maken door middel van inclusief beleid en innovatieve projecten in samenwerking met studenten en medewerkers. We moedigen je aan om voor deze functie te solliciteren.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Specificaties

  • Postdoc
  • Gezondheid
  • max. 30.4 uur per week
  • €4492—€6148 per maand
  • Gepromoveerd
  • 1495

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

P. Debyelaan 25, 6229HX, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Maastricht (UM)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 3 nov 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).