In de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking staan we voor grote uitdagingen, vooral bij mensen met een complexe zorgvraag. Er is een groeiend tekort aan personeel en er moeten stevige financiële keuzes gemaakt worden. Hiertoe ontwikkelen gehandicaptenzorgorganisaties allerlei beleidsinitiatieven. In dit onderzoek volgen we zeven beleidsinitiatieven in zeven organisaties. Iedere organisatie brengt een eigen urgent geacht initiatief in. Per initiatief wordt een kernteam gevormd van bewoners, naasten, zorgverleners, stafmedewerkers en management. Dit kernteam onderzoekt in de eigen organisatie samen met onderzoekers van de UvH en eventuele experts hoe het initiatief kan bijdragen aan toekomstbestendige zorg voor mensen met een complexe zorgvraag. De zeven organisaties vormen met elkaar een leergemeenschap: zij delen en ontwikkelen kennis over de inhoud van de initiatieven én over de manier waarop we met elkaar samenwerken en organiseren. Zo proberen wij samen bij te dragen aan toekomstbestendige complexe zorg.
In dit collaboratieve actieonderzoek zal de promovendus gedurende vier jaar actief bijdragen aan het samen ontwikkelen van kennis in en over deze zeven beleidsinitiatieven. Het onderzoek wordt gefinancierd vanuit het ZonMw-programma Anders werken, anders organiseren.
Profiel
We zoeken een promovendus die mee wil draaien in een zeer gemotiveerd onderzoeksteam, en die graag verbindingen aangaat en wil onderhouden met mensen uit alle lagen van een zorgorganisatie. Daarbij dient de promovendus deze samenwerking te kunnen beschrijven, analyseren en inzichtelijk te maken. Ook dient hij/zij/hen bij meerdere cases naast elkaar werkzaam te kunnen zijn. Qua methodologie is gekozen voor zorgethisch casusonderzoek, waarbij we collaboratief aan de slag gaan met de betrokkenen en in de dataverzameling en -analyse gebruikmaken van responsieve, etnografische en fenomenologische methoden. Dit design is echt de kern van dit onderzoek: daarvan moet je als kandidaat dus enthousiast worden.
Dit ga je doen:
Wat is zo bijzonder aan dit promotietraject?
Het promotietraject biedt een kans om verschillende vaardigheden te ontwikkelen; van collaboratief onderzoek doen tot het formuleren van concrete beleidsadviezen, van etnografisch veldwerk doen bij zorgorganisaties, tot het aanjagen van samenwerking tussen het primaire proces, naasten, staffunctionarissen en management/directie. De promotoren hebben daarbij veel ervaring met deze activiteiten en kunnen de promovendus passende ondersteuning bieden. Uiteindelijk biedt het promotietraject een perfecte start voor mensen die wetenschap en praktijk willen verbinden.
Hier herken jij jezelf in:
Dienstverband voor bepaalde tijd: 1,5.
Wat bieden wij jou
Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1,5 jaar. Na acceptatie van het promotievoorstel wordt dit verlengd voor de resterende duur van het promotietraject. De functie is ingedeeld als Promovendus in het Nederlands Universitaire Functieordeningssysteem UFO (salarisschaal P trede 1 van CAO Nederlandse Universiteiten). Over het salaris betalen wij ook een eindejaarsuitkering (13e maand). Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren o.a. een goede pensioenregeling bij het ABP, een ruime verlofregeling (11 dagen boven het wettelijke aantal), flexibele werktijden en mogelijkheden om vanuit huis te werken. Deze arbeidsvoorwaarden zijn aan te vullen via het keuzemodel arbeidsvoorwaarden. Verder krijg je ruimte en verantwoordelijkheid om jouw talenten te ontwikkelen en jouw ambities te realiseren.
Indiensttreding in overleg, bij voorkeur uiterlijk 1 december 2024
De UvH streeft naar diversiteit in de samenstelling van het personeel.
De Universiteit voor Humanistiek te Utrecht laat zich inspireren door het humanistisch gedachtegoed. Onderzoek en onderwijs richten zich op eigentijdse vragen rondom zingeving, levensbeschouwing en de inrichting van een humane samenleving. Voor meer informatie over de UvH, zie www.uvh.nl
Onderzoeksteam en leerstoelgroep
Het onderzoeks- en begeleidingsteam bestaat uit onderzoekers van de Universiteit voor Humanistiek, afdeling Zorgethiek en Beleid: prof. dr. Carlo Leget (promotor), dr. Gustaaf Bos (projectleider en copromotor) en dr. Eline Roelofsen (senior-onderzoeker). Het onderzoeksteam heeft ruime ervaring met collaboratief, transformatief en zorgethisch onderzoek binnen de complexe zorg en zal de promovendus ondersteunen bij het ontwikkelen van de benodigde vaardigheden. Ook nemen de copromotor en senior-onderzoeker een deel van de onderzoekwerkzaamheden op zich.
De promovendus wordt gevestigd binnen de leerstoelgroep Zorgethiek. Deze leerstoel is internationaal erkend om haar interdisciplinaire benadering van zorgethiek en de masteropleiding Zorgethiek en Beleid.
Ook wordt de promovendus ingeschreven bij de Graduate School van de Universiteit voor Humanistiek. Deze biedt een vierjarige promotieopleiding, die uitmondt in een wetenschappelijk proefschrift.
Voor meer algemene informatie zie: https://www.uvh.nl/onderzoek/leerstoelgroepen-en-projecten/zorgethiek/korte-omschrijving
Voor meer informatie en ook voor het opvragen van het onderzoeksplan kan je contact opnemen met:
Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit voor Humanistiek (UvH)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.
Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.
Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!
Sollicitaties kunnen uiterlijk 3 november 2024 worden ingediend via de onderstaande sollicitatieknop.
Eerste ronde sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 7 november (13-17 uur) en tweede ronde op woensdag 13 november 2024 (9:30-12 uur).
De sollicitaties dienen te bestaan uit:
Sollicitaties kunnen uiterlijk 3 november 2024 worden ingediend via de onderstaande sollicitatieknop.
Eerste ronde sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 7 november (13-17 uur) en tweede ronde op woensdag 13 november 2024 (9:30-12 uur).
De sollicitaties dienen te bestaan uit:
Solliciteer uiterlijk op 3 nov 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).
We like to make it easy for you, sign in for these and other useful features: