Farmaceutisch consulent

Farmaceutisch consulent

Geplaatst Deadline Locatie
22 okt 12 nov Nijmegen

Functieomschrijving

De farmaceutisch consulent is de schakel tussen apotheker en apothekersassistenten. Wij zoeken een farmaceutisch consulent die deskundige is / wil worden op het gebied van specialistische farmaceutische zorg en medicatieveiligheid. Als farmaceutisch consulent ontwikkel, implementeer en evalueer je zorgprogramma’s voor de patiënten van het Radboudumc en heb je een adviesfunctie richting de medische afdeling zodat wordt bijgedragen aan patiëntgerichte en foutloze dienstverlening. Ben jij onze nieuwe collega?

Onze Apotheek levert zorg aan zeer diverse en specialistische patiëntengroepen, zoals gebruikers van groeihormonen, stollingsfactoren, totaal parenterale voeding of gebruikers van intraveneuze medicatie thuis. De Apotheek levert geneesmiddelen en medische hulpmiddelen en geeft voorlichting en advies aan de patiënt, onafhankelijk van de plaats waar de patiënt zich bevindt. Farmacotherapeutische inhoud speelt hierbij een belangrijke rol, waarbij je al je vakkennis kwijt kunt.

Je werkt zelfstandig binnen de aangegeven kaders en draagt je steentje bij aan de optimalisatie van de dienstverlening van onze Apotheek. Je draagt bij aan de aanpassing en/of invoering van nieuwe werkwijzen en/of projecten, je informeert, begeleidt en adviseert het team hierover, bewaakt de voortgang en kwaliteit van de werkzaamheden en rapporteert hierover aan de leidinggevende. Je onderhoudt contacten met collega’s binnen en buiten het ziekenhuis. Ongeveer de helft van de tijd zul je meewerken in reguliere werkzaamheden van ons team.

Taken en verantwoordelijkheden
Je legt verantwoording af aan je leidinggevende over de kwaliteit van de (door anderen) bereide en VTGM gemaakte geneesmiddelen, de adviezen aan patiënten, artsen en verpleegkundigen, de wijze van begeleiding en instructie van andere medewerkers, over de coördinatie van kwaliteitszorg, vernieuwing en professionalisering en over de lopende projecten.

De belangrijkste kaders worden gevormd door de inhoud van aanvragen, protocollen, voorschriften, standaardprocedures, richtlijnen voor kwaliteitszorg en relevante wet‐ en regelgeving.

Je neemt neemt beslissingen over de uitvoering van bereidingen en VTGM‐ opdrachten conform voorschriften en over de kwaliteit van (bereide) geneesmiddelen, de inhoud van adviezen aan patiënten, artsen en verpleegkundigen, bij het geven van begeleiding aan en het inwerken van de apotheekmedewerkers, bij het coördineren van geneesmiddeltrials, bij de ontwikkeling en implementatie van vernieuwingen op het gebied van kwaliteitszorg en professionalisering, bij de uitvoering van projecten en bij het opstellen van nieuwe procedures.

De farmaceutisch consulent is de schakel tussen apotheker en apothekersassistenten. Bekijk wat onze collega's doen via de vacature voor Apothekersassistent.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Je hebt de hbo-opleiding Farmaceutisch Consulent afgerond. Je bent flexibel, servicegericht en in het bezit van goede communicatieve vaardigheden. Ook beschik je over doorzettingsvermogen, ben je daadkrachtig en stressbestendig en stel je je proactief op. Je bent in staat om feedback te geven en te ontvangen, je weet anderen te motiveren, te stimuleren en waar nodig te corrigeren. Je houdt overzicht en bent goed in het stellen van prioriteiten. Ook ben je integer, kan je goed plannen en organiseren. Je hebt een duidelijke toekomstvisie. Cliëntgerichtheid en voortgangscontrole staan bij jou hoog in het vaandel.

Arbeidsvoorwaarden

Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. We gaan voor de beste zorg, onderwijs en onderzoek. Dat maken we waar omdat je je bij ons ontwikkelt, kansen pakt en ruimte voelt om op te staan. Als werkgever vinden we het belangrijk dat medewerkers binnen alle levensfasen vitaal en met plezier aan het werk zijn. Dit in een gezonde en veilige omgeving. Onze arbeidsvoorwaarden mogen er ook zijn. Zo kun je rekenen op:
  • Een bruto maandsalaris tussen € 3.401 en € 4.816 (schaal 8M) bij een fulltime dienstverband (36 uur per week). Ook krijg je 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering en, als dat voor je functie geldt, een onregelmatigheidstoelage van 47% tot 72%.
  • 172 vakantie-uren per jaar op basis van een 36-urige werkweek. (Per 1 januari 2025 krijg je 176 vakantie-uren).

Werkgever

Radboudumc

De Apotheek van het Radboudumc speelt een belangrijke rol in het leveren van geneesmiddelen en het begeleiden van patiënten in het goed gebruiken hiervan. Dat doen we vanuit onze zeer moderne poliklinische apotheek in het nieuwe hoofdgebouw van het Radboudumc, op de poliklinieken en afdelingen elders in het ziekenhuis én op (thuis)locatie (ziekhuisverplaatste zorg).

Door een goede medicatieverificatie, - begeleiding en - bewaking leveren wij een goede, veilige en doelmatige patiëntenzorg. Hierbij horen apothekersassistenten die weten hoe ze met de patiënt moeten omgaan en ook samen met artsen en verpleegkundigen het beste voor de patiënt voor elkaar krijgen. De patiënt is voor ons een gelijkwaardige partner in de behandeling.

In de apotheek van het Radboudumc kom je te werken in één van de teams die met enthousiasme en passie zijn / haar beste beentje voorzetten voor de patiënt. Complexe farmaceutische zorg is aan de orde van de dag en we proberen de beste oplossing voor de patiënt te bereiken. Optimalisatie van onze dienstverlening is natuurlijk belangrijk en ook daar lever jij een bijdrage aan!

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Additionele informatie

Benieuwd of deze functie bij je past? Of hoe het is om bij het Radboudumc te werken? Bel, Whatsapp of mail dan met Leo de Bever, manager zorg a.i. Apotheek via 06 15 34 62 99. Voor solliciteren gebruik de knop ‘solliciteer’.

Specificaties

  • Beleid- en staf; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair); Patiëntenzorg: overig
  • Gezondheid
  • max. 32 uur per week
  • €3401—€4816 per maand
  • HBO
  • 197843-P1640214-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Radboudumc). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Benieuwd of deze functie bij je past? Of hoe het is om bij het Radboudumc te werken? Bel, Whatsapp of mail dan met Leo de Bever, manager zorg a.i. Apotheek via 06 15 34 62 99. Voor solliciteren gebruik de knop ‘solliciteer’.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Benieuwd of deze functie bij je past? Of hoe het is om bij het Radboudumc te werken? Bel, Whatsapp of mail dan met Leo de Bever, manager zorg a.i. Apotheek via 06 15 34 62 99. Voor solliciteren gebruik de knop ‘solliciteer’.

Solliciteer uiterlijk op 12 nov 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).