Strategisch Beleidsadviseur Onderwijs

Strategisch Beleidsadviseur Onderwijs

Geplaatst Deadline Locatie
24 okt 10 nov Rotterdam
Ben jij de verbindende kracht achter een onderwijsstrategie, met impact op een hele faculteit? Lees snel verder, wij zoeken jou!

Functieomschrijving

Erasmus School of Law is een nationaal en internationaal georiënteerde faculteit, maar met hart en ziel geworteld in Rotterdam. We zijn een broedplaats voor academisch talent in de rechtswetenschap, de criminologie en het fiscaal recht. Tevens zijn we partner van de rechtspraktijk, overheid en bedrijfsleven, kunstwereld en wetenschap. Erasmus School of Law is blijvend gericht op ontwikkeling, zowel op het gebied van onderzoek als onderwijs en heeft de ambitie om, met het eigen Rotterdams profiel ‘Where law meets business’ en als integraal onderdeel van de Erasmus Universiteit, verder uit te groeien tot een toonaangevende faculteit in juridisch, fiscaal en criminologisch onderwijs en onderzoek.

In het onderwijs is ons uitgangspunt om hoogwaardig, en waar mogelijk kleinschalig, activerend multidisciplinair onderwijs met keuzemogelijkheden te bieden, waarbij het recht niet op zichzelf staat, maar ingebed is in praktijk en maatschappij. Hierbij worden de nieuwste inzichten op het gebied van onderzoek geïntegreerd in het onderwijs. Het onderwijs bij Erasmus School of Law wordt ontworpen op basis van bewezen onderwijskundige inzichten en praktijkgerichte vraagstukken, waarbij vanzelfsprekend rekening wordt gehouden met ontwikkelingen op het gebied van internationalisering, digitalisering, legal tech, duurzaamheid en flexibilisering.

Op basis van deze ambitie willen we de komende jaren een volgende stap in onderwijsvernieuwing zetten. Op strategisch niveau zijn de landelijke ontwikkelingen in het Hoger Onderwijs en de aangekondigde bezuinigingen van het nieuwe kabinet belangrijke aandachtspunten. Hoe houden we ons onderwijs van een hoge kwaliteit onder deze omstandigheden? Belangrijke speerpunten voor de komende jaren zijn verder de ontwikkeling van het onderwijsmodel Active Academic Learning, het vaardighedenonderwijs, het project “Slimmer Academisch Jaar”, studentsucces en welzijn, Legal Tech, de invloed van AI op onderwijs, impact gedreven onderwijs, verbinding met de beroepspraktijk en inbedding van het onderzoek in het onderwijs. Deze speerpunten zijn met elkaar verbonden. Daarnaast kan worden gewezen op een groot EUR-project (Data Ondersteund Werken Onderwijs) over het gebruik van data in het onderwijs.

Functie-omschrijving
Voor het realiseren van deze ambitie ben je in het bijzonder verantwoordelijk voor:
  • Het zorgdragen voor het proces van totstandkoming en het mede vormgeven van de onderwijsstrategie en het onderwijsbeleid van de faculteit.
  • De beleidsvoorbereiding en het proces op het gebied van onderwijs in afstemming met de vicedecaan onderwijs.
  • Het voorbereiden van overleggen in dat proces, waaronder:
  • Het halfjaarlijks overleg tussen het bestuur van Erasmus School of Law en het College van Bestuur;
  • Het voorbereiden en als secretaris fungeren van het Dagelijks Bestuur Onderwijs;
  • Het voorbereiden van en participeren met de medezeggenschapsgremia;
  • Overleggen met de portefeuillehouders onderwijs van de vier departementen;
  • Overleg onderwijsbestuur en Examencommissie.
  • Het verzamelen, interpreteren en analyseren van de kengetallen voor het onderwijs (onder andere instroom en rendementen) en data in samenwerking met Informatiemanagement (IM).
  • Het faciliteren en adviseren van de vicedecaan onderwijs en het onderwijsbestuur.
  • Het nauw afstemmen met bedrijfsvoering van zaken als HR, communicatie, onderzoek en facilitair.
  • Het begeleiden van en samenwerken met de (inter)facultaire studieverenigingen.
  • Het zorgdragen voor de ondersteuning van het proces van onderwijsvernieuwing, in samenwerking met het Learning & Innovation Team (LIT).
  • Het zorgdragen voor de operationalisatie en communicatie van het onderwijsbeleid naar studenten en medewerkers in samenwerking met de afdeling communicatie.
  • Het volgen van landelijke en EUR-brede (wettelijke) ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en die benutten voor advies over en aanpassingen in het beleid van de faculteit.
  • Het opstellen en realiseren van het jaarplan en de begroting van de afdeling Onderwijs.
  • Het mede vormgeven van en adviseren over de normuren onderwijs.
  • Het mede-vertegenwoordigen van de faculteit Erasmus School of Law op het gebied van onderwijs binnen de Erasmus Universiteit. Jij bent hierin de verbindende kracht.

In deze functie leg je verantwoording af aan de vicedecaan onderwijs.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Als onze toekomstige Strategisch Beleidsadviseur Onderwijs ben je een authentieke en inspirerende team-player met veranderkracht die op een integere en transparante wijze richting geeft aan ons wetenschappelijk onderwijs. Met jouw analytische en resultaatgerichte aanpak, behoud je het overzicht, stel je tijdig de juiste prioriteiten en weet je snel tot de kern van de zaak door te dringen. Je bent in staat om op een motiverende en verbindende wijze te adviseren over onderwijsbeleid. Daarnaast:
  • Heb je een afgeronde, bij voorkeur juridische, universitaire opleiding.
  • Heb je minimaal 3 jaar (strategische) beleidsmatige ervaring in het hoger onderwijs.
  • Ben je op de hoogte van (inter)nationale onderwijsontwikkelingen en -wetgeving.
  • Heb je aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van vernieuwing van onderwijs.
  • Heb je ervaring met het optimaliseren van (beleids)processen en datagestuurd werken en affiniteit met financiën.
  • Ben je organisatiesensitief, open, transparant, communicatief sterk en gericht op samenwerken.
  • Heb je uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden op het gebied van Nederlands en Engels (C1 niveau conform CEFR).

Arbeidsvoorwaarden

Een afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De functie heeft een omvang van 0,8 fte. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 5.441,00 en € 6.986,00 bruto per maand (schaal 12), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 4.100 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Faculteit / Instituut / Dienst
Aan Erasmus School of Law studeren ruim 5000 studenten en werken circa 500 medewerkers. Erasmus School of Law verzorgt de bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en Criminologie. Daarnaast biedt Erasmus School of Law 21 masteropleidingen aan in verschillende rechtsgebieden en verzorgt postdoctoraal onderwijs.

Erasmus School of Law heeft als uitgangspunt dat recht niet kan worden beschouwd in volledige isolatie of als doel op zich. Het is ingebed in een economische en sociale context die het recht mede vormt. Tegelijkertijd vormt het recht de samenleving en geeft het invulling aan economische relaties. In lijn met deze visie, is de missie van Erasmus School of Law om innovatief onderzoek naar de functie van het recht in zijn economische en sociale context uit te voeren. Zowel in het wetenschappelijke onderzoek als in het onderwijs acht Erasmus School of Law internationalisering en multidisciplinair onderzoek een vanzelfsprekendheid.

Additionele informatie

Een loopbaan-ontwikkelassessment kan tot de selectieprocedure behoren.

Specificaties

  • Onderwijs
  • max. 32 uur per week
  • €5441—€6986 per maand
  • Universitair
  • 4599

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Wil jij de rol van Strategisch beleidsadviseur Onderwijs bij Erasmus School of Law vervullen? We kijken ernaar uit om jouw vaardigheden en potentieel te beoordelen tijdens onze sollicitatieprocedure, die bestaat uit 2 rondes. Vergeet niet om vóór de sluitingsdatum op 11 november je motivatiebrief en cv te uploaden. Maak de stap en geef jouw expertise in onderwijsbeleid en strategie een nieuwe impuls bij Erasmus School of Law.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Wil jij de rol van Strategisch beleidsadviseur Onderwijs bij Erasmus School of Law vervullen? We kijken ernaar uit om jouw vaardigheden en potentieel te beoordelen tijdens onze sollicitatieprocedure, die bestaat uit 2 rondes. Vergeet niet om vóór de sluitingsdatum op 11 november je motivatiebrief en cv te uploaden. Maak de stap en geef jouw expertise in onderwijsbeleid en strategie een nieuwe impuls bij Erasmus School of Law.

Solliciteer uiterlijk op 10 nov 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).