Promovendus anesthesiologie / data science

Promovendus anesthesiologie / data science

Geplaatst Deadline Locatie
24 okt 17 nov Utrecht
Met behulp van zorgdata, bestaande PK-PD-modellen en AI/Machine Learning-technieken willen wij een applicatie ontwikkelen die een gepersonaliseerde dosis propofol voorschrijft.

Functieomschrijving

Propofol is al decennialang het meest gebruikte middel voor de inductie van algehele anesthesie. Desondanks is de juiste individuele dosis voor diepe slaap zonder cardiovasculaire bijwerkingen nog onbekend. Er bestaan PK-PD-modellen voor het hypnotische effect, maar de bijwerkingen worden door andere modellen voorspeld. Daarom schatten anesthesiologen de dosis op basis van hun ervaring, waardoor bijwerkingen zoals hypo- en hypertensie na inductie vaak voorkomen (25%). Door het combineren van bestaande PK-PD-modellen voor de hypnotische en hemodynamische effecten van propofol en het verbeteren van het model met gegevens uit elektronische patiëntendossiers (EPD), kan hypotensie of hypertensie worden voorkomen, terwijl tegelijkertijd voldoende hypnose wordt bereikt.

In deze multicenter cohortstudie gebruik je AI/ML-technieken om retrospectieve EPD-data van operatiepatiënten te analyseren en de bestaande PK-PD-modellen te verrijken en optimaliseren. Vervolgens test je in een prospectief voor-na onderzoek het effect van real-time ondersteuning bij het doseren van propofol op basis van het geoptimaliseerde model.

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor drie jaar, en je wetenschappelijke werk zal uiteindelijk leiden tot een te verdedigen proefschrift.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Functie-eisen

  • Je hebt een master in bio- of medisch-farmaceutische wetenschappen, farmacie, pharmaceutical modelling, model-based drug development, of een gelijkwaardige opleiding.
  • Je hebt interesse in het ontwikkelen van ML-algoritmen en PK-PD-modellen voor klinisch gebruik.
  • Je bent enthousiast, gedreven en leergierig en wilt onderscheidend en relevant onderzoek doen.
  • Je hebt goede organisatorische vaardigheden, probleemoplossend vermogen, en je bent doortastend en ondernemend.
  • Ervaring met het ontwikkelen van software (bijv. R, Python) is een pré.
    Affiniteit met (wetenschappelijk) schrijven is een pré.

Heb je vragen en wil je meer weten over dit onderzoek of onderzoeksproject? Dan kan je contact opnemen met Wilton van Klei via 088 7559475 of met Richard Bartels via 0631118622.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris voor deze (36 - 36 uur) functie bedraagt maximaal € 5.504,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Universitair Medische Centra (UMC). Wij bieden onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden. Bekijk onze arbeidsvoorwaarden en diverse extra's.

Afdeling

Je komt te werken op de Afdeling Anesthesiologie van het UMC Utrecht. Deze Afdeling verricht (top)klinische zorg, onderwijs en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van perioperatieve zorg en anesthesiologie. Het onderzoek richt zich op perioperatief risicomanagement en monitoring binnen het strategisch programma ‘Circulatory Health’ van het UMC Utrecht. Er wordt nauw samengewerkt met het Julius Centrum, de Afdeling Digital Health van het UMC Utrecht, de Afdeling Anesthesiologie van het UMC Groningen en het University Health Network in Toronto (Canada).

Additionele informatie

Neem dan contact op met onze collega:
Wilton van Klei
0887559475
W.A.vanKlei@umcutrecht.nl

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • max. €5504 per maand
  • Universitair
  • 2024-5256

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 100, 3584CX, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 17 nov 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).