Netwerkregisseur nationaal actieplan diversiteit en inclusie (0.8 - 1.0 fte)

Netwerkregisseur nationaal actieplan diversiteit en inclusie (0.8 - 1.0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
24 okt 3 nov Eindhoven

Functieomschrijving

Diverse talenten en perspectieven verrijken het hoger onderwijs en onderzoek. Een inclusieve werk- en leeromgeving voor alle medewerkers en studenten is daarbij essentieel. Om zo'n inclusieve leer- en werkomgeving te realiseren, is het Nationaal actieplan voor meer diversiteit en inclusie in het hoger onderwijs en onderzoek, geïnitieerd door de minister van OCW. Samen met hogescholen (VH), universiteiten (UNL), NWO, KNAW, LNVH, ECHO, LanDO, PNN en PostdocNL werken we aan deze ambities.

Wij zoeken een netwerkregisseur die hogescholen, universiteiten en bovengenoemde deelnemende partners ondersteunt in het verwezenlijken van de ambities van het Nationaal actieplan en het position paper van de Vereniging Hogescholen (VH). Deze rol biedt je een een uitdagende en dynamische werkplek, waar jij landelijk een belangrijke spilfunctie in dit netwerk vervult.

Zo maak jij het verschil
Vanuit het actieplan werken hogescholen, universiteiten en de deelnemende partners aan de volgende ambities:
1. Het medewerkers- en studentenbestand weerspiegelt de maatschappij.
2. Iedereen voelt zich thuis en veilig binnen de instelling waarin zij werken en/of studeren.
3. Instellingen bieden een inclusief curriculum aan.
4. Inclusief onderzoek vormt het uitgangspunt van de onderzoeksinfrastructuur.

Bij de midterm-evaluatie van het actieplan zijn acties geformuleerd door de deelnemende partners. Als netwerkregisseur jaag je de uitvoering van de      acties aan. Je moedigt aan, faciliteert, ondersteunt en je organiseert kennisdeling en samenwerking met en tussen de diverse netwerken van de deelnemende partners. Ook houd je overzicht over de voortgang van de geformuleerde acties. Daarnaast ondersteun je als secretaris de stuurgroep bestaande uit bestuurders van VH, UNL, LNVH, NWO en KNAW. Tevens ben je de voorzitter van de ambtelijke werkgroep bestaande uit beleidsadviseurs van de deelnemende partners. Samen met de werkgoep werk je de ambities verder uit in concrete acties.

Specificaties

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)

Functie-eisen

Zo verrijk jij ons:
  • Je hebt een afgeronde bacheloropleiding;
  • Je hebt aantoonbare ervaring en bent een boegbeeld op het gebied van diversiteit en inclusie;
  • Je bent een enthousiaste verbinder die anderen inspireert en motiveert om een bijdrage te leveren en samen te werken aan inclusief hoger onderwijs en onderzoek met oog voor diversiteit;
  • Je bent initiatiefrijk, zelfredzaam en oplossings- en resultaatgericht en houdt daarbij de eigen verantwoordelijkheid van de hoger onderwijsinstellingen in het oog;
  • Je hebt ervaring met strategische advisering en kennis van het politiek-bestuurlijke proces in het hoger onderwijs en onderzoeksveld;
  • Je hebt ervaring met de omgang met diverse stakeholders en kunt vaardig omgaan met het verschil in context tussen instellingen en sectoren;
  • Bij voorkeur heb je ervaring met het voeren van het soms lastige gesprek over diversiteit en inclusie binnen het hoger onderwijs of onderzoek met begrip voor de dynamiek;
  • Je kunt goed schakelen tussen bestuurlijk niveau en uitvoering en bent goed in het duiden van en omgaan met belangen en risico's;
  • Je bent mondeling vaardig en kunt effectief en helder schrijven.

Arbeidsvoorwaarden

Wat je verder krijgt
Naast een salaris in schaal 12 (cao hbo) is er sprake van een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Bekijk hier al onze arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden op maat. Voor de geselecteerde kandidaat met een HvA dienstverband is er de optie van interne uitleen (alleen met toestemming van de huidige leidinggevende). Voor de geselecteerde kandidaat zonder HvA dienstverband zal payrolling plaatsvinden via HvA Jobservice.
Je werkt op zowel diverse overleglocaties door het land als thuis.

Additionele informatie

Word onze nieuwe Netwerkregisseur nationaal actieplan diversiteit en inclusie hoger onderwijs:
  • Dit is een brede werving namens de sector hoger onderwijs en daarom zowel binnen als buiten de Hogeschool van Amsterdam gepubliceerd.
  • Upload uiterlijk 3 november 2024 je motivatie en cv via de sollicitatiebutton. En houd je inbox in de gaten: binnen twee tot drie weken ontvang je een reactie.
  • Wil je eerst meer weten over de functie? Judith Opdam van de Vereniging Hogescholen kan je er alles over vertellen. Bel of app haar via 06-83 50 68 75.
  • Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je mailen naar vacatures@hva.nl.


Waar kom je te werken
De partners hebben ervoor gekozen om de functie in te bedden bij de Hogeschool van Amsterdam, maar je zult werkzaam zijn bij, met en voor alle deelnemende partners binnen het hoger onderwijs en onderzoek. De Directeur Studentenzaken van de HvA zal fungeren als jouw hiërarchisch leidingevende en kan jou coachen. Daarnaast krijg je functionele sturing van de voorzitter van het College van Bestuur van de HvA. Vanzelfsprekend helpen de partners van het actieplan je op weg bij de invulling van deze landelijk rol.

Specificaties

  • HRM
  • max. 38 uur per week
  • V83.7829

Werkgever

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Rondom 70, 5612 AP, Eindhoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 3 nov 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).