Student Assistent posities onderzoeksproject 'Veilig in je werkteam'

Student Assistent posities onderzoeksproject 'Veilig in je werkteam'

Geplaatst Deadline Locatie
24 okt 17 nov Amsterdam
Ben jij een gemotiveerde student en wil je bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek naar het meten en bevorderen van positief werkgedrag? Dan zouden we graag met je in contact komen!

Functieomschrijving

Als onderzoeksassistent help je bij het uitvoeren van ons kwantitatieve onderzoek naar het meten van positief en negatief werkgedrag om zo te komen tot het bevorderen van positief werkgedrag.

De afgelopen jaren ligt negatief werkgedrag in allerlei vormen onder het vergrootglas. Negatief werkgedrag als pesten, discriminatie, agressie en intimidatie in tv-programma’s als The Voice of Holland, De Wereld Draait Door, Studio port, ITA, de Tweede Kamer, uitgeverijen, en de sportwereld zijn hier voorbeelden van. Negatief werkgedrag komt voor in elke branche. In het project Veilig in je werkteam wordt negatief en positief werkgedrag gemeten via een organisatie netwerkanalyse (ONA) methode. Op deze wijze worden diverse rollen zoals die van slachtoffer, dader, assistent van dader, verdediger van slachtoffer, aanstichter, outsider en getuige binnen een team of organisatie-eenheid in kaart gebracht. De analyse en aanpak van al deze rollen biedt een veel belovende kans voor interventies over langere termijn zonder uitval of vertrek van werknemers.

Het ontwikkelde instrument wordt extern ingebouwd, afgenomen en gerapporteerd. Jij gaat ons helpen bij de uitvoering van vervolgonderzoek door de validiteit en betrouwbaarheid van het instrument te onderzoeken en hierover een publicatie (Nederlands + Engels) voor te bereiden. Naast een rapportage aan de klant zullen we bij deze klant ook evalueren hoe zij deze methode van onderzoek hebben ervaren. Deze evaluatie voer jij uit en rapporteer je voor ons.

Afhankelijk van de beschikbaarheid, zijn we op zoek naar twee onderzoeksassistenten

Affiniteit en ervaring met kwantitatief onderzoek (bijv. R, JASP, SPSS) is vereist voor ten minste één van de functies. Vanwege het externe contact met organisaties geldt dit ook voor het kunnen spreken van de Nederlandse taal. Ook is affiniteit en ervaring met het ontwikkelen (maken) van benchmark feedbackrapportages vereist voor één van deze twee functies.
  • Evaluatieonderzoek uitvoeren.
  • Onderzoek naar validiteit en betrouwbaarheid van het instrument.
  • Helpen bij het ontwikkelen en ontwerpen van een enquête voor evaluatie.
  • Mondelinge evaluatiegesprekken met organisaties en stakeholders.
  • Contact opnemen met organisaties voor verspreiding enquête.
  • Helpen bij het verzamelen van data (via enquêtes).
  • Analyseren van gegevens en rapporteren van resultaten.
  • Ontwikkelen en schrijven van (geautomatiseerde) benchmark feedbackrapporten.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

  • Momenteel bezig met een (onderzoeks) master op het gebied van bedrijfskunde, organisatiekunde, psychologie, ondernemerschap of organisatiewetenschappen in bredere zin
  • Sterke interesse in academisch onderzoek in het algemeen en in het hierboven beschreven onderwerp in het bijzonder
  • Affiniteit met kwantitatief onderzoek (bijv. R, SPSS, JASP).
  • Bereidheid en vermogen om regelmatig aanwezig te zijn op het kantoor aan de VU Amsterdam
  • Goede communicatieve vaardigheden, wetenschappelijk maar ook naar en met stakeholders (idealiter in zowel Nederlands als Engels)

De VU heeft als doelstelling om een inclusieve werkgever te zijn en banen open te stellen voor kandidaten met een arbeidsbeperking. In het kader van de Participatiewet is deze vacature beschikbaar gesteld. We nodigen kandidaten met een arbeidsbeperking die onder de banenafspraak vallen dan ook van harte uit om te solliciteren. We zorgen voor een zo goed mogelijke structuur en begeleiding.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 9 maanden.

Een uitdagende positie in een onderzoeksteam met passie voor het onderwerp Veilig in je werkteam. Op fulltime basis bedraagt de vergoeding minimaal 2.896,- euro bruto per maand en maximaal 2.951,- euro bruto per maand, afhankelijk van je studiejaar.

Het functieprofiel Student-assistent is gebaseerd op het universitaire functierangschikkingssysteem en is vacant voor minimaal 0,2 fte.

De arbeidsovereenkomst heeft betrekking op een periode van 6-12 maanden.

Daarnaast biedt de Vrije Universiteit Amsterdam uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en diverse regelingen en regelingen om een goede balans tussen werk en privé te bevorderen, zoals:

Daarnaast bieden wij je aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen. Enkele voorbeelden:
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • korting op (en af en toe exclusieve toegang tot) theatervoorstellingen en cursussen van cultuurcentrum Griffioen
  • goede en voordelige sportfaciliteiten

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Welkom bij de faculteit School of Business and Economics
Aan de School of Business and Economics (SBE) van de Vrije Universiteit Amsterdam brengen we relevant onderwijs en onderzoek op het gebied van bedrijfskunde en economie samen. We richten ons op actuele vraagstukken met grote impact op maatschappelijk, economisch en ecologisch gebied: van robotisering tot big data, van arbeidsmarktparticipatie tot verandermanagement.

Samenwerking, transparantie en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn sleutelwoorden in onze manier van werken. Onze studenten, wetenschappers en medewerkers delen actuele kennis, om samen tot oplossingen te komen voor wereldwijde economische en maatschappelijke uitdagingen. Om een positieve impact te maken op de wereld, de maatschappij en de levens van anderen.

Kom je werken bij SBE? Dan werk je in een stimulerende, dynamische en internationale omgeving samen met collega’s die de samenleving tot weloverwogen keuzes willen brengen. De SBE telt zo’n 7.250 bachelor- en masterstudenten en 1.700 executive studenten, en er werken 600 medewerkers.

Vrije Universiteit Amsterdam
De Vrije Universiteit Amsterdam staat voor waardengedreven onderwijs en onderzoek. Wij zijn vrije denkers met kennis van zaken en een open houding – a broader mind. Met een ondernemende aanpak en aandacht voor diversiteit, zingeving en medemenselijkheid werken wij aan duurzame oplossingen met maatschappelijke impact. Door onze krachten te bundelen, over de grenzen van vakgebieden heen, werken we aan een betere wereld voor mens en planeet. Samen creëren we een veilig en respectvol werk- en studieklimaat, en een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek. Lees meer over onze gedragscodes.

We zijn gevestigd op één fysieke campus, in het hart van de Amsterdamse Zuidas, met een uitstekende ligging en bereikbaarheid. Aan de VU werken ruim 6.150 medewerkers en volgen ruim 31.000 studenten wetenschappelijk onderwijs.

Diversiteit
Diversiteit is een speerpunt van de VU. De VU wil toegankelijk en ontvankelijk zijn voor diversiteit in vakgebieden, culturen, ideeën, nationaliteiten, overtuigingen, voorkeuren en levensbeschouwingen. Vanuit vertrouwen, respect en interesse leiden verschillen hier tot nieuwe inzichten en innovatie, tot scherpte en helderheid, tot excellentie en een ruimer begrip.

Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs, onderzoek en onze dienstverlening.

We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van de VU-gemeenschap.

Additionele informatie

Ben je geïnteresseerd in deze positie? Solliciteer dan via de sollicitatie knop en upload je CV en motivatie brief voor 18 november 2024. De interviews worden gehouden in de week erna.

Als je vragen hebt over dit project of de positie, neem dan contact op met:

Naam: Cokkie Verschuren

Positie: PhD onderzoeker

E-mail: c.verschuren@icloud.com

Het overleggen van een diploma maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • Landbouw
  • 8—16 uur per week
  • max. €2951 per maand
  • Universitair
  • 4367

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Vrije Universiteit Amsterdam (VU)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 17 nov 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).