Twee Postdocs 'Social Connection'

Twee Postdocs 'Social Connection'

Geplaatst Deadline Locatie
29 okt 17 nov Maastricht

Functieomschrijving

Wil je graag onderzoek doen naar onze sociale omgeving en sociaal contact? Dit is misschien wel de belangrijkste factor voor een gezond leven. Wil je graag weten hoe de verbinding tussen mensen in sociale netwerken ons gedrag en gezondheid beïnvloedt? Ben je bekend met ‘complex systems thinking’ en heb je interesse in infectieziekten preventie? Dan ben jij onze nieuwe collega!

Functieomschrijving
Als postdoc ‘Social Connection’ krijg je de unieke kans om onderzoek te doen naar de rol van de sociale omgeving bij preventie van infectieziekten.

De sociale omgeving en sociaal contact zijn van groot belang voor een gezond leven; ook tijdens een infectieziekte-uitbraak. Het is echter complex: sociaal contact draagt bij aan gezondheid maar vergroot ook de kans op verspreiding van infecties. Tevens beïnvloedt de sociale omgeving hoe goed men zich houdt aan infectiepreventie maatregelen (denk aan contactbeperking, afstand houden, handen wassen en vaccineren). Gedrag hangt dus af van sociale netwerken, bestaande uit familie, vrienden, kennissen in de wijk, werk, of verenigingen, naast ook individuele factoren (zoals risicoperceptie).

Om de complexe invloed van de sociale omgeving en sociaal contact in gezondheid beter te
begrijpen en effectief te kunnen inzetten bij het opstellen van beleidsmaatregelen tijdens uitbraken, zijn we op zoek naar 2 postdocs voor de volgende projectdoelen:
  1. Inzicht krijgen in welke aspecten van de sociale omgeving en sociale netwerken belangrijk zijn in infectiepreventie gedrag en in gezondheid; vanuit een systeem perspectief dat wil zeggen in relatie met zowel individuele als omgevingsfactoren (postdoc 1).
  2. Inzicht in processen hoe de sociale omgeving het infectiepreventie gedrag beïnvloedt (wat werkt, voor wie, wanneer) volgens mensen die wonen in kwetsbare wijken, en wat zijn aangrijpingspunten in de sociale omgeving voor preventie (postdoc 2).

De doelgroep van het project zijn mensen van 40 jaar en ouder.

Postdoc 1 zal werken aan doelstelling 1. Daarbij analyseer je reeds beschikbare kwantitatieve cohort data met statistische en epidemiologische data-analyse technieken, bijvoorbeeld regressie technieken. Je draagt bij aan het opzetten van een nieuwe follow-up meting van het cohortonderzoek en aan het data-management van het cohort.

Postdoc 2 zal werken aan doelstelling 2. Daarbij ga je de wijk in en ga je aan de slag met ‘group model building’ om samen met bewoners de complexe relaties tussen sociale netwerken en andere factoren, in kaart te brengen in relatie tot infectiepreventie gedrag. Hierbij verzamel je nieuwe kwalitatieve data onder en samen met bewoners in kwetsbare wijken.

Beide postdocs werken samen in het bredere team ‘Social Connection’ van wetenschappers en praktijkprofessionals. Verdere verantwoordelijkheden en taken van de postdocs:
  • Verzamelen van data
  • Analyseren van de resultaten van data
  • Rapporteren in wetenschappelijke en niet-wetenschappelijke media
  • Communiceren en afstemmen met team ‘Social Connection’
  • Organiseren van bijeenkomsten (zoals met de projectgroep, burgers of praktijkprofessionals van de GGD)

De aanstelling als postdoc is aan de Universiteit Maastricht bij de Vakgroep
Gezondheidsbevordering.

Functie-eisen
Als Postdoc op dit onderzoek naar ‘Social Connection’ heb je een goed analytisch vermogen, ben je communicatief sterk en heb je een proactieve houding. Je staat open voor werken met andere disciplines. Je kunt zelfstandig werken maar ook goed in teamverband. Daarnaast heb je een goed organisatievermogen.

Postdoc 1
  • Je hebt een sociaalwetenschappelijke, biomedische of data-science achtergrond
  • Je hebt aantoonbare ervaring met kwantitatieve onderzoeksmethodes (zoals complexe regressie technieken of netwerkanalyses)
  • Je hebt ervaring met datamanagement
  • Je hebt kennis van complexe systeemtheorieën, of bent bereid deze kennis op te doen
  • Je bent gepromoveerd
  • Je hebt ervaring met het opzetten, uitvoeren en rapporteren van onderzoek
  • Je hebt goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en schrift

Postdoc 2
  • Je hebt een sociaalwetenschappelijke achtergrond
  • Je hebt aantoonbare ervaring met kwalitatieve onderzoeksmethodes (bijvoorbeeld group model building, causal loop models, of focus groepen)
  • Je hebt kennis van complexe systeemtheorieën, of bent bereid deze kennis op te doen
  • Je bent gepromoveerd
  • Je hebt aantoonbare ervaring in samenwerken met burgers (ofwel met beleidsmakers en praktijk professionals)
  • Je hebt ervaring met het opzetten, uitvoeren en rapporteren van onderzoek
  • Je hebt goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en schrift

Wat biedt de UM?
Als Postdoc 'Social Connection' bij Faculty of Health, Medicine and Life Sciences kom je in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht. Verder bieden wij je:
  • Goede arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in schaal 10 conform UFO-profiel Researcher, functieniveau 4 met bijbehorende salarisinschaling op basis van ervaring tussen €3345,00 en €5278,00 bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur per week). In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing.
  • Een arbeidsovereenkomst voor een periode van 24 maanden met een omvang van 0,7 - 1,0 FTE.
  • Bij de Universiteit Maastricht staat het welzijn van onze medewerkers hoog in het vaandel, zo hanteren we flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken indien de aard van je functie dit toelaat. Hiervoor ontvang je maandelijks een thuiswerk- en internetvergoeding. Kom je fulltime bij ons werken, dan heb je jaarlijks recht op 29 vakantiedagen en 4 extra feestdagen, te weten carnavals maandag, -dinsdag, Goede Vrijdag en Bevrijdingsdag. Maak je gebruik van de mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen, dan komen hier nog eens 12 dagen bij. Daarnaast kun jij jouw arbeidsvoorwaarden personaliseren aan de hand van een cao-keuzemodel.
  • Als Universiteit Maastricht hebben we diverse andere mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je denken aan een goede pensioenregeling bij het ABP en kun je als UM-medewerker meedoen aan bedrijfsfitness en gebruik maken van het zeer uitgebreide sportaanbod dat wij ook aan onze studenten aanbieden.
  • Tot slot maar zeker niet onbelangrijk de ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen: persoonlijk en in jouw vakgebied. Dit faciliteren we door het bieden van een ruim opleidingsaanbod en ondersteunen we door diverse breed gedragen initiatieven zoals ‘erkennen en waarderen’.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie klik hier.

Universiteit Maastricht
Waarom werken aan de Universiteit Maastricht?

Aan de Universiteit Maastricht (UM) draait alles om de toekomst. Die van onze studenten omdat we ze een stevige, brede basis geven voor de rest van hun leven. En die van ons allemaal door ons onderzoek naar oplossingen voor vraagstukken in de hele wereld. Met onze zes faculteiten zorgen we voor een veelomvattend aanbod aan onderwijs en onderzoek.

In ons onderwijs werken we met de methode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Dit betekent dat onze studenten in kleine groepen zélf op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken. Ze discussiëren samen, trekken conclusies, formuleren een antwoord en presenteren dat aan de hele groep. Zo doen ze belangrijke vaardigheden op voor hun hele loopbaan.

De UM heeft op dit moment meer dan 22.300 studenten en ruim 5.000 medewerkers uit alle windstreken. Dat zorgt voor een inspirerende en bruisende internationale gemeenschap.

Spreekt deze internationale omgeving waarin de wetenschap centraal staat jou aan? En wil jij hier vanuit een wetenschappelijke of juist staffunctie een steentje aan bijdragen? Dan ben jij met jouw unieke bijdrage van harte welkom! Want als jonge Europese Universiteit van Maastricht bieden we perspectief dat we vertalen naar jouw talent. Je bent waardevol voor onze universiteit en de maatschappij en we inspireren je om met trots en plezier samen te groeien.

Voor meer informatie over de UM klik hier.

Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML)
In de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML) draait alles om gezond leven. Ons onderzoek en onderwijs is niet alleen gericht op herstel maar focust sterk op preventie, gezondheidsbehoud en gezondheidsbevordering. We zijn erop uit om met onze kennis en kunde daadwerkelijk te kunnen zorgen voor gezonde levens van individuele mensen én de maatschappij als geheel. In onderwijs, onderzoek en zorg is de FHML sterk verbonden met het academisch ziekenhuis Maastricht waarmee ze samen het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) vormt.

De FHML wordt gevormd door een (inter)nationale community medewerkers en studenten en is de grootste faculteit van Maastricht University. De faculteit biedt een breed palet aan Nederlands- en Engelstalige bachelor- en masteropleidingen in vernieuwende onderwijsconcepten waarin de nadruk altijd ligt op het bouwen van bruggen naar de praktijk.

Het multidisciplinaire onderzoek van de FHML richt zich op een aantal zorgvuldig gekozen actuele thema’s. Naast onderzoek dat is gericht op het verkrijgen van nieuwe inzichten gaat het ook om onderzoek waarvan de resultaten direct vertaald kunnen worden naar concrete toepassingen en innovaties. De uitvoering van de verschillende onderzoeksprogramma's is georganiseerd in onze zes graduate schools en twee instituten.

Nieuwsgierig?
Ben jij geïnteresseerd geraakt in deze mooie functie maar heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Nicole Dukers via htm.dukers-muijrers@maastrichtuniversity.nl voor meer informatie.

Solliciteren?
Of ben je al overtuigd en word jij onze nieuwe Postdoc ‘Social Connection’? Solliciteer dan nu, uiterlijk 17 november 2024, op deze functie.
Voeg aan je sollicitatie een CV en motivatiebrief toe.

De eerste sollicitatiegesprekken vinden bij voorkeur plaats in de week van 25 november.

De vacature staat open voor interne- en externe kandidaten. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Universiteit Maastricht zet zich in voor het bevorderen en behouden van een diverse en inclusieve gemeenschap. Wij geloven dat diversiteit in onze medewerkers- en studentenpopulatie bijdraagt aan de kwaliteit van onderzoek en onderwijs aan de UM. Dit willen we mogelijk maken door middel van inclusief beleid en innovatieve projecten in samenwerking met studenten en medewerkers. We moedigen je aan om voor deze functie te solliciteren.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Specificaties

  • Postdoc
  • Gezondheid
  • 26.6—38 uur per week
  • €3345—€5278 per maand
  • Gepromoveerd
  • 1540

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

P. Debyelaan 25, 6229HX, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Maastricht (UM)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 17 nov 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).