Ben jij graag een verbinder in de onderwijsorganisatie? Vind je het leuk om met docenten en studenten te werken? En geeft het je energie om met verschillende werkzaamheden bezig te zijn? Dan is de functie van medewerker onderwijsondersteuning misschien wel iets voor jou.
Wat ga je doen? We zoeken twee medewerkers onderwijsondersteuning binnen de faculteit Sociale Wetenschappen; een bij de
afdeling Culturele Antropologie (CA) en een bij de
afdeling Interdisciplinaire Sociale Wetenschap (ISW).
Als medewerker onderwijsondersteuning coördineer je de logistieke onderwijsorganisatie van de opleiding(en) in een afdeling. De taken bestaan o.a. uit:
- het coördineren van het roosterproces van alle cursussen die deel uitmaken van de opleiding(en);
- het coördineren van het matchingsproces van de bacheloropleiding (toekomstige studenten komen dan kijken of de opleiding bij ze past);
- zorgdragen voor een zorgvuldige uitvoering van de cursusevaluatiecyclus;
- het inschrijven van studenten op cursussen en het maken van werkgroepindelingen i.o.m. docenten;
- het coördineren van de archivering van cursusmateriaal en scripties;
- het helpen van docenten bij het invoeren van cursusbeschrijvingen in het digitale studentinformatiesysteem Osiris;
- de ondersteuning van evenementen zoals diploma-uitreikingen, open dagen, alumni bijeenkomsten en de IN-week (de introductie voor nieuwe studenten), die je samen met het team oppakt;
- organiseren en verslaglegging van vergaderingen over het onderwijs;
- afhandelen van tentamen-afmeldingen en verzoeken om bijzondere voorzieningen.
Naast deze taken ben je een vraagbaak voor docenten en studenten rondom de onderwijsprocessen. Dit alles doe je in nauw contact met je directe collega’s binnen de afdeling, maar ook daarbuiten. Denk aan het roosterbureau en het Studie Informatiepunt van de afdeling Onderwijs- en Studentzaken. Voor deze functie is het belangrijk dat je op locatie aanwezig bent. In overleg is het mogelijk om één dag per week thuis te werken.
Werk je voor CA, dan ondersteun je zowel de bacheloropleiding als de twee masteropleidingen. Je werkt hier nauw samen met de onderwijscoördinator en de docenten. De afdeling CA richt zich op sociaal en cultureel antropologisch onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. Culturele antropologie bestudeert samenhang, veranderingen, en conflicten in samenleven en cultuur. De afdeling kenmerkt zich door een dynamische werkomgeving, waarbij een klein, gezellig team met collega’s en studenten uit de hele wereld samenwerkt. Een van de hoogtepunten is de jaarlijkse Antropologenavond, waarbij iedereen samenkomt en live muziek maakt.
Bij ISW is de omvang van de opleiding groter, daar ondersteun je alleen de bacheloropleiding. Een andere collega ondersteunt daar de masteropleidingen en heeft vergelijkbare taken, daar overleg je regelmatig mee. Ook hier werk je weer veel samen met de onderwijscoördinator en de docenten. Je werkt heel zelfstandig, maar in een team van diverse ondersteuners. Je werkt daarbij direct samen met de docenten van de opleiding ISW en dit zijn collega’s met een heel diverse achtergrond zoals psychologen, sociologen, antropologen en vele andere disciplines. De ISW studenten leren van hen om met een interdisciplinaire blik te kijken naar zowel het individuele gedrag van mensen als naar de omgeving die van invloed is op mensen, om zo sociale problemen te verklaren en op te lossen. ISW is een grote opleiding maar toch is er veel betrokkenheid met elkaar en zijn er regelmatig sociale activiteiten.