Radboudumc
De afdeling Eerstelijnsgeneeskunde (
ELG) vormt de verbindende partner in regionale en nationale transmurale zorg. Wij streven naar goede, toegankelijke en samenhangende zorg en preventie, zoveel mogelijk in de eigen omgeving: empowerment waar mogelijk, zorg waar nodig. Daarin streven we continu naar initiatief en innovatie. Het brede spectrum van ELG biedt medewerkers een uitgelezen mogelijkheid om actief betrokken te zijn bij diverse netwerken en samenwerkingsverbanden. Dit continu streven naar verbinding, ook binnen de afdeling zelf, levert naast waardevolle kennis breed opgeleide en bevlogen professionals op.
De afdeling Eerstelijnsgeneeskunde richt zich vanuit haar kerntaken onderzoek, onderwijs en opleiding specifiek op persoonsgerichte zorg en communicatie, transmurale en interprofessionele samenwerking, preventie, diversiteit, participatie en kwetsbare groepen.
Onderzoeksgroep Huisartsgeeneeskunde Het onderzoek wordt verricht binnen de onderzoeksgroep huisartsgeneeskunde. Deze onderzoeksgroep bestaat uit vier onderzoekslijnen:
- Chronische aandoeningen een multimorbiditeit.
- GGZ en aanhoudende lichamelijke klachten.
- Netwerkvorming en innovatie transmurale zorg.
- Palliatieve zorg.
De onderzoeksgroep bestaat uit 17 senior onderzoekers en 22 promovendi (sommige in een aiotho traject). Dit promotietraject valt onder de GGZ onderzoekslijn. Een deel van de werknemers in onze onderzoeksgroep combineren hun werk als praktiserend huisarts met een parttime aanstelling als wetenschappelijk onderzoeker. De nieuwe onderzoeksresultaten vinden daardoor vlot hun weg naar de dagelijkse eerstelijnszorg via onze
netwerken en landelijke en internationale richtlijnen.
De onderzoeksgroep huisartsgeneeskunde kenmerkt zich door maatschappelijk betrokken onderzoekers, grote ambitie, humor, en een ontspannen en informele sfeer. Wij hechten vooral aan chemie, veel minder aan hiërarchie.
Stakeholders van het onderzoek Binnen het onderzoek zul je veel samenwerken met verschillende organisaties. Het Radboudumc voert dit onderzoek uit in een multi-center trial in samenwerking met het UMCG en AMC. Daartoe worden huisartsenpraktijken in de regio Nijmegen, Amsterdam en Groningen geworven. Overige actief bijdragende stakeholders zijn de patient organisatie Ixta Noa, de GGZ zorg-organisatie Pro Persona, Nivel, visuele vertalers en software ontwikkelaars binnen de Patient Journey App van Interactive Studios.