Met de leeropdracht Klinische Elektrofysiologie lever je als cardioloog een betekenisvolle bijdrage aan vergroten van kennis op het gebied van elektrofysiologie. Hierbij heb jij in deze hooglerarenpositie een sterke focus op klinische onderzoek en ben je klinische leider van het elektrofysiologieteam. De opgedane kennis borg jij in de 3 pijlers academische gezondheidszorg, onderzoek en onderwijs voor de lange termijn. Je zorgt voor innovatie en boort diverse mogelijkheden voor onderzoek op dit gebied aan. Ook zet je in op multidisciplinaire samenwerking en toon je leiderschap binnen diverse teams binnen deze leeropdracht. Zie jij voor jezelf een rol weg gelegd als hoogleraar Klinische Elektrofysiologie en maak jij het verschil? Dan gaan we graag met jou in gesprek. Elektrofysiologie is een groeiend subspecialisme met een toenemend aantal te behandelen patiënten en nieuwe technische ontwikkelingen binnen de context van een uitdagende en continu veranderende (werk)omgeving. Deze toenemende belangstelling voor elektrofysiologie geeft het Radboudumc een unieke kans om een belangrijke rol te spelen in toekomstige ontwikkelingen, onderzoek en verbetering van de klinische zorg voor deze patiëntengroep. Binnen de vakgroep
Cardiologie van het Radboudumc heeft de elektrofysiologie de afgelopen jaren een steeds belangrijker positie ingenomen, en is inmiddels met onder andere de interventie cardiologie en de cardiovasculaire beeldvorming een belangrijk speerpunt van de afdeling geworden. De alliantie met het MUMC+ heeft hieraan een sterke bijdrage geleverd en de tijd is nu rijp voor de aanstelling van een hoogleraar om de klinische elektrofysiologie nu ook definitief op internationaal hoogstaand academisch niveau te brengen.
Als hoogleraar neem je actief deel aan klinische cardiologie, met speciale aandacht voor de zorg van patiënten met hartritmestoornissen. Samen met primaire zorgverleners en andere ziekenhuizen ontwikkel je zorgpaden om de verwijzing, selectie en follow-up van patiënten te optimaliseren, zodat de toegankelijkheid van cardiale elektrofysiologie zorg binnen de regio wordt behouden en verbeterd.
Belangrijke samenwerkingen zijn er onder andere met het CWZ, het Slingeland, Pantein en Rijnstate, van waaruit ook twee collega's als gast-operator zijn aangesteld voor het verrichten van ablaties. Verder neem je deel aan adviesraden, zowel op regionaal, landelijk en internationaal niveau. Je geeft uitvoering aan multidisciplinaire bijeenkomsten om onze patiënten en collega's te faciliteren. Je hebt statuur binnen jouw expertise op nationaal en internationaal niveau.
Jouw onderzoeksactiviteiten binnen deze leeropdracht zullen een significante impact hebben op de gezondheidszorg voor patiënten met hartritmestoornissen. Verbetering van diagnostiek, behandelopties en risicostratificatie resulteren in gepersonaliseerde geneeskunde door middel van gerichte en innovatieve onderzoeksprojecten. Voor wetenschappelijk onderzoek is jouw samenwerking met (inter)nationale netwerken onontbeerlijk. Je hebt een coördinerende rol in bestaande allianties met het MUMC+ en het Erasmus MC (ACAHA).
In het onderwijs heb je als leeropdrachthouder een coördinerende rol in de ontwikkeling van een minor elektrofysiologie in de bachelor geneeskunde. Je levert een belangrijke bijdrage in de opleiding van fellows in elektrofysiologie. Ook ben je verantwoordelijk voor een snelle vertaling van ontwikkelingen op het gebied van elektrofysiologie naar het curriculum en andere onderwijsactiviteiten. Je hebt een overkoepelende rol om ervoor te zorgen dat elektrofysiologie op een moderne inspirerende manier wordt onderwezen aan zowel studenten, medewerkers in de gezondheidszorg, coassistenten en andere vakgenoten.