Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 dec 2024).
Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.
Wil jij impact maken als ervaren programmaleider en onderzoeker op het gebied van gedrag, preventie en gezondheid? Het begrijpen van gedrag van burgers en professionals is essentieel voor effectief gezondheidsbeleid.
Wat ga je doen
Jij bent iemand met wetenschappelijke kennis over gedrag en met kennis en affiniteit op de thema’s preventie en gezondheid. Je intitieert en coördineert in een team van experts, verschillende (onderzoeks)projecten op het gebied van gedrag, preventie en gezondheid. Via deze link kan je meer lezen over het gedragsonderzoek dat we binnen het RIVM uitvoeren.
Het zwaartepunt zal in eerste instantie vooral liggen op projecten rond gedrag en infectieziekten. De projectteams die je aanstuurt bestaan uit zowel senior experts als junior onderzoekers. Voor het grootste deel van de functie werk je als programmaleider, daarnaast werk je in sommige projecten ook mee als onderzoeker.
Uniek aan deze baan
Deze unieke functie past bij jou, omdat:
je met jouw kennis over gedrag en preventie impact wilt maken op toekomstige beleidskeuzes;
je bij wil dragen aan de inzet van gedragswetenschappelijk onderzoek op het gebied van preventie en gezondheid;
je energie krijgt van het coördineren van projecten en aansturen van teamleden binnen een dynamische, complexe omgeving;
je graag werkt met gedreven, inhoudelijke experts in een gemotiveerd team.
Wat breng je mee
Hier ben je goed in
Jij bent een projectleider die gedragswetenschappelijke kennis kan toepassen door actuele inzichten om te zetten in concrete handelingsperspectieven voor professionals in beleid en praktijk. Je bent goed in plannen en organiseren, waarbij je soepel schakelt tussen operationele, tactische en strategische vraagstukken.
Je bent je bewust van je omgeving en handelt met gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. Jij bevordert samenhang en samenwerking binnen teams door heldere communicatie, inspiratie en het optimaal benutten van de kwaliteiten en drijfveren van medewerkers.
Daarnaast ben je een netwerker die actief contact legt en onderhoudt, en deze relaties weet in te zetten om project- en programmaresultaten te behalen. Tot slot toon je creativiteit en initiatief door voortdurend te zoeken naar verbeteringen in producten, processen en werkwijzen.
Dienstverband voor bepaalde tijd: één jaar, met uitzicht op onbepaalde tijd.
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,50% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
Als Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn we een deskundige, betrouwbare en onafhankelijke adviseur voor overheid, professionals en burgers. Ons doel: een gezonde bevolking en een duurzame, veilige en gezonde leefomgeving. We bewaken gezondheid, ziekten, de kwaliteit van de leefomgeving én het milieu. Daarvoor doen we onderzoek en we verzamelen kennis voor toegankelijke informatie en toepasbare adviezen. Het RIVM zorgt voor een goede geboortescreening, het bestrijden van infectieziekten en heeft een centrale rol bij het Rijksvaccinatieprogramma en de bevolkingsonderzoeken. We onderzoeken wat er nodig is voor goede zorg, een gezonde leefstijl, veilige producten en een veilige en gezonde leefomgeving. Ook dragen we bij aan het voorkomen, bestrijden en beheersen van incidenten en crises.
Vanuit ons hoofdkantoor in Bilthoven en vanaf 2025 vanuit een prachtig nieuw gebouw op het Utrecht Science Park, werken we met ongeveer 2500 collega’s aan al onze adviezen, rapporten, factsheets en publicaties. Daarbij laten we ons leiden door de vragen van vandaag én morgen. We doen ons werk midden in de maatschappij. Trots zijn we op onze organisatie waar iedereen welkom is. Als kennisinstituut van de overheid willen we een afspiegeling van de samenleving zijn. Naast talent, ervaring en motivatie maken ook aspecten van identiteit zoals leeftijd, geaardheid, culturele achtergrond of arbeidsbeperking, onze organisatie rijker, innovatiever én leuker. Met deze verschillende achtergronden, perspectieven en inzichten werken wij samen aan een nog beter resultaat!
RIVM – De zorg voor morgen begint vandaag
Ook benieuwd naar hoe anderen het werken bij het RIVM ervaren? Bekijk het op RIVM-ers aan het woord | RIVM
Bij het RIVM werken ruim 3000 collega’s elke dag samen aan de zorg van morgen. Het centrum Preventie, Leefstijl en Gezondheid is het centrum voor kennis op het gebied van gezondheidsbevordering, onderzoek naar leefstijl en gezondheid over de levensloop, gedrag in relatie tot gezondheid en welzijn, arbeid & gezondheid, gezonde en duurzame voeding en chemische voedselveiligheid?
Je komt te werken bij de afdeling die zich bezig houdt met Gedrag en Gezondheid en onderdeel is van bovengenoemd centrum. Want weten dat iets gezond is, betekent nog niet altijd dat we ons daarnaar gedragen. Soms zit dat in de eigen keuzes en soms in de sociale en fysieke omgeving. Binnen de afdeling zetten we onderzoek naar gedrag & gezondheid in om inzichtelijk te maken hoe gedrag ondersteund kan worden in het dagelijkse en werkende leven. Dit om de mentale, sociale en fysieke gezondheid van de (werkende) bevolking te verbeteren. Denk hierbij aan vraagstukken rondom gezond gedrag en gezondheidsbevordering op de werkplek, wel of niet vaccineren, (meer) bewegen, stoppen met roken, gebruik van (arbeidsgerelateerde) zorg of naleving van maatregelen om infectieziekten te bestrijden, zoals testen en afstand houden. Daarbij werken we meestal in opdracht van het ministerie van VWS. We werken binnen de afdeling hybride (gemiddeld twee dagen per week op kantoor). Er wordt binnen projectteams nauw samengewerkt, waarbij er ruimte is voor inbreng van alle projectleden. Daarnaast organiseren we vanuit de afdeling regelmatig sociale activiteiten, zoals een borrel of lunch.
Gedrag speelt een rol bij veel beleidsvraagstukken waar binnen het RIVM aan wordt gewerkt. De uitdaging die jij hebt is om te zorgen dat kennis en kunde rondom gedrag in relatie tot preventie en gezondheid binnen verschillende projecten goed wordt ingezet en benut. Daarbij gaat het zowel om samenwerking met andere domeinen en (onderzoeks)disciplines als om het vertalen van kennis over gedrag naar de beleidscontext.
We like to make it easy for you, sign in for these and other useful features: